Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Παρακαλώ αφήστε τις ζωές των μονίμων κατοίκων του οικισμού μας ήσυχες | Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Σκοπέλου


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
,

σχετικά με το κλείσιμο των δρόμων μέσα στο χωριό της Σκοπέλου θα ήθελα ως κάτοικος να εκφράσω και εγώ τη γνώμη μου. Το χωριό μας δεν είναι τουριστική Ατραξιόν, αλλά μέρος όπου ζουν άνθρωποι

- οι οποίοι έχουν ανάγκες 24 ώρες το 24ωρο και σαν τέτοιο διατηρήθηκε μέσα στο χρόνο και προσφέρει τη γραφική ομορφιά του στους ντόπιους και στους επισκέπτες του νησιού μας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να δυσκολέψουμε τη ζωή των κατοίκων με κανένα τρόπο. Η πρόσβαση, αυτή η  υποτυπώδης πολυτέλεια που προσφέρουν αυτοί οι δύο-τρεις δρόμοι του χωριού, πρέπει να παραμείνει ελεύθερη. 

Κυριολεκτικά εκατοντάδες άνθρωποι εξυπηρετούνται από αυτούς τους δρόμους πηγαίνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των ίδιων και των ηλικιωμένων συγγενών τους και εφοδιάζοντας με αγαθά τα σπίτια τους.

Θα τολμούσε άραγε κάποιος να κλείσει τους δρόμους στην Αθήνα χωρίς να υπάρχει εναλλακτική πρόσβαση;

Χωρίς να αντιμετωπίσει την έντονη οργή των κατοίκων της; Και ας μη μιλήσουμε βέβαια για το αν είναι ή όχι συνταγματικό να απαγόρευσεις από κάπου την πρόσβαση χωρίς εναλλακτική πρόσβαση. Σίγουρα πρέπει να μπουν περιορισμοί στη στάθμευση, στην ταχύτητα ιδίως των δικύκλων και βέβαια να εξασφαλιστεί η ελεύθερη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Μπορεί κάλλιστα να συνεχιστεί η εσπερινή απαγορεύση παράδειγμα 20:00 - 24:00 αλλά μέχρι εκεί.

Αφήστε τις ζωές μας ήσυχες. Κι αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τον οδικό και οδηγικό μας πολιτισμό βάλτε επιτέλους φρένο στους "ψευτόμαγκες" που περνούν από δίπλα μας καβαλώντας μηχανές μεγάλου κυβισμού κυριολεκτικά με 300 km την ώρα. Οι μηχανές ουρλιάζουν γράφοντας την άσφαλτο με τις "κωλιές" τους. Ο κίνδυνος κάθε λεπτό θανάσιμος για πεζούς και οδηγούς με πρώτα υποψήφια θύματα τα παιδιά. Κυριολεκτικά αυτό που συμβαίνει στη Σκόπελο ίσως να μη συμβαίνει ούτε στην Ποσειδώνος. Πιτσιρικάδες με παπάκια που έχουν πειραγμένες εξατμίσεις, είναι συνέχεια στη μία ρόδα. Οι  παραπάνω εικόνες προσβάλλουν το νησί μας. Είμαι όμως σίγουρη ότι με την ορθή συνεννόηση μεταξύ των υπευθύνων οι αρχές μπορούν αμέσως να σταματήσουν το φαινόμενο, να μπουν αυστηρά όρια ταχύτητας, κάμερες τροχαίας εντός των ορίων του οικισμού και γιατί όχι σηματοδοτημένα σαμαράκια που να αποτρέπουν τους ασυνείδητους οδηγούς να αναπτύξουν επικίνδυνες ταχύτητες εκεί που δεν πρέπει. 

Και κάτι τελευταίο,κύριε Δήμαρχε, κάντε μια βόλτα στα στενά της Σκοπέλου να δείτε σπίτια έρημα και δρόμους χορταριάσμένους. Μην ωθείται τον πληθυσμό να εγκαταλείψει κι άλλο το χωριό. Ηδη το περισσότερο μέρος του πληθυσμού μας, όπως και εσείς άλλωστε, ζείτε έξω από τον οικισμό μας.

Με εκτίμηση

Μαρία Κοσμά

Μία μάνα δύο παιδιών που μένει στο Πηγαδάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.