Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Στη Σκόπελο ο Νίκος Γιαννάτος με νέο τραγούδι στη βαλίτσα του


Στη Σκόπελο βρίσκεται, όπως συνηθίζει τα καλοκαίρια εδώ και πολλά χρόνια ο μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Νίκος Γιαννάτος και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πρόκειται να εμφανιστεί μαζί με τον Βαγγέλη Καραμήντζα και τον σπουδαίο Χρήστο Μητρέντζη σε μαγαζί, το οποίο είναι γνωστό για το καλό φαγητό, αλλά και τα live που παρουσιάζει κατά καιρούς...

Οι τρεις “Σκοπελίτες” εξαιρετικοί μουσικοί και αγαπητοί σε όλους, με πολλούς fun σε όλο το νησί, αλλά και γνωστοί σε όλους τους επισκέπτες της Σκοπέλου βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και οσονούπω θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.


Ο Νίκος Γιαννάτος έφθασε φέτος στο νησί με ένα νέο υπέροχο τραγούδι στις αποσκευές του, με τίτλο «Σιωπή», σε στίχους της Ντέπη Χατζηκαμπάνη και μουσική δική του.

Ακούστε το με →ΚΛΙΚ ΕΔΩ

_______________

Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ:

Το 1972, σε ηλικία 17 ετών, ξεκινά να εργάζεται ως τρομπετίστας στο Club Vips (επί της οδού Κεφαλληνίας) με μαέστρο τον Μιχάλη Νικολούδη.

Από μια ευτυχή συγκυρία, παίζει στο Moulin Rouge (Κεφαλληνίας και Πατησίων) και συνοδεύει τον Χάρη Λεμονόπουλο σε συνθέσεις του ιδίου, γεγονός που του προσφέρει μια νέα θεώρηση για το μπουζούκι.

Ηχογραφεί στο δίσκο "Μεταφοραί Εκδρομαί Ο Μήτσος" του Δημήτρη Πουλικάκου το 1974, για το τραγούδι "Είμαι ο Γιατρός Παιδιά". Ο δίσκος κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά, σε βινύλιο, και αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής rock 'n roll δισκογραφίας.

Το καλοκαίρι του 1974 συμμετέχει στις συναυλίες της Ελπίδας, με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Η περιοδεία διακόπτεται απότομα στις 20 Ιουλίου, λόγω της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και της γενικής Επιστράτευσης στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική του ενασχόληση ως τρομπετίστας τελειώνει αυτή τη χρονιά και τα ενδιαφέροντά του στρέφονται προς νέες μουσικές αναζητήσεις και μουσικά όργανα. Η τρομπέτα του παραμένει σε ακινησία για αρκετά χρόνια, μέχρι να την ‘ανακαλύψει’ η μικρότερη κόρη του, η Χαρά Μάτα Γιαννάτου, ηθοποιός.

Μπάσο, Κιθάρα, Φωνή 

Από το 1975 και μετά, παίζει μπάσο και κιθάρα με διάφορα σχήματα.

Αρχές του 1980 γνωρίζεται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και συμμετέχει ως κιθαρίστας στο βραχύβιο σχήμα "Μουρμούρα". Το γκρουπ απαρτιζόταν από παλιούς γνώριμους: τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Βασίλη Ντάλλα (μπασίστα στα θρυλικά "Μπουρμπούλια"), τον Τζίμη Τζιμόπουλο (ντράμερ στους MGC και τους "The Idols") και τον Πιερ Χωρέμη (κιθάρα). Παίζουν ένα καλοκαίρι στον Φλοίσβο στο Φάληρο και κάνουν μερικές σποραδικές εμφανίσεις εδώ κι εκεί.

Την περίοδο 1981–1982 συμμετέχει στο ροκ τρίο “Cocktail”. Το σχήμα αποτελείται από τους Πέτρο Σκούταρη (κιθάρα, φωνή), Σταύρο Τουμάνογλου (τύμπανα) και Νίκο Γιαννάτο (μπάσο, φωνή). Ηχογραφούν, στο studio ERA, έναν original δίσκο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Το 1984 μεταναστεύει στο Βερολίνο όπου θα παραμείνει για τα επόμενα επτά χρόνια. Αρχικά, συμμετέχει στο γερμανικό group “Nervous Breakdown” και κάνουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της πόλης. Στη συνέχεια, μελετά τα Ρεμπέτικα και παίζει στα εκεί Ελληνικά μαγαζιά.

Επιστροφή στην Ελλάδα το 1991. Την περίοδο 1992–1993 οι μουσικοί Δημήτρης Ταμπόσης (φωνή), Αντώνης Τριανταφύλλου (μπάσο), Τζίμης Τζιμόπουλος (ντραμς), Μάχος Ζαρίφης (πλήκτρα) και Νίκος Γιαννάτος (κιθάρα, φωνή) δημιουργούν το σχήμα ‘Κάρμα’ και παίζουν ανά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αμέσως μετά, συνεργάζεται με τον Σταύρο Λογαρίδη, ηχογραφούν το δίσκο ‘Ονειρεμένες Πολιτείες’ που κυκλοφόρησε το 1996 (RCA, Αμοργός) [4] και με το ομώνυμο γκρουπ εμφανίζονται σε μουσικές σκηνές.

Από το 1997–2004 συμμετέχει, ως μέλος, στο συγκρότημα Πυξ Λαξ.

Το 2005 κυκλοφορεί τον προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Αμήν" και στη συνέχεια, έως και το 2007 κάνει σποραδικές εμφανίσεις με το συγκρότημά του "Αμήν" ανά την Ελλάδα και την Κύπρο. Μέλη του συγκροτήματος ήταν οι: Βασίλης Σπυρόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Παλαμιώτης (μπάσο), Χρήστος Γκοτσίνας (τύμπανα) και Νίκος Γιαννάτος (κιθάρα, φωνή).

Το 2008 συμμετέχει στη ζωντανή ηχογράφηση του δίσκου του Μπάμπη Στόκα "Τραγουδήστε, Μη Ντρέπεστε", που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό μαγαζί Zoom στην Πλάκα. Η συνεργασία τους συνεχίζεται για το επόμενο χρονικό διάστημα με εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.

Το 2010 ο Λουκάς Σιδεράς (ντράμερ των Aphrodite's Child), ο Σίμος Κοκαβέσης (κιθάρα) Νίκος Γιαννάτος (μπάσο) δημιουργούν το σχήμα "Loukas Sideras Trio" (LST) και παίζουν για τα επόμενα 10 χρόνια.

Την ίδια χρονική περίοδο ο Νικόλας Γκίνης, ο Γιάννης Νικολετόπουλος και ο Νίκος Γιαννάτος δημιουργούν το σχήμα "GroovaNiko".

Συμμετοχή στους Πυξ Λαξ

Υπήρξε μέλος των Πυξ Λαξ, ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Η συνεργασία διήρκεσε επτά χρόνια, από το 1997 έως και το 2004, όταν το συγκρότημα διαλύθηκε και τα μέλη του ακολούθησαν αυτόνομη μουσική πορεία.

Στους Πυξ Λαξ, ο Νίκος Γιαννάτος έπαιζε ηλεκτρικό μπάσο.

Έγραψε τους στίχους και τη μουσική για το τραγούδι «Λάμια» στο δίσκο «Στίλβη» (1998), το οποίο ερμηνεύει ο ίδιος.

Με τους Μάνο Ξυδούς και Παναγιώτη Σπυρόπουλο έγραψαν τη μουσική για το τραγούδι του Γιάννη Γρυπάρη «Εμείς Κρασί Δεν Ήπιαμε», που ερμήνευσε ο Ψαραντώνης στον δίσκο «Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών» (2003).

Με τους Βασίλη Σπυρόπουλο και Παναγιώτη Σπυρόπουλο έγραψαν τη μουσική για το τραγούδι «Τα Μάτια Μου Γι' Αλλού» στο δίσκο «Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών» (2003). 

Το 2004, πριν τη διάλυση του συγκροτήματος, πραγματοποίησαν συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κυκλοφόρησαν ένα ζωντανό δίσκο με τίτλο 'Τέλος', που περιέχει πολλά από τα γνωστότερα τραγούδια τους, με συμμετοχές καλλιτεχνών που παραβρέθηκαν στη συναυλία στο Λυκαβηττό στις 18 Σεπτεμβρίου του 2004, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Βασίλης Καρράς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι Όναρ και οι Domenica.

Το καλοκαίρι του 2011 οι Πυξ Λαξ ενώνονται για μια περιοδεία – φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδούς, που είχε αποβιώσει τον προηγούμενο χρόνο. Πραγματοποίησαν συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη συναυλία στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) στις 13 Ιουλίου, που συγκέντρωσε περισσότερους από 70 χιλιάδες θεατές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.