Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μαχητική απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο - τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ δόθηκε από τη Σκόπελο

Στην απεργιακή συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και φορείς του νησιού, καταδικάστηκε η προσπάθεια κατάργησης του 8ώρου, της κυριακάτικης αργίας, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με παραπέρα προώθηση της ευελιξίας, το τσάκισμα του απεργιακού δικαιώματος. 


Χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου Νίκος Ραβανός, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Σούλα Πατσή- Κορέντη, ο Βασίλης Λαρυγγάκης από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων και ο Τάσος Παλαιολόγος από το τοπικό Παράρτημα του Συλλόγου Συνταξιούχων Μαγνησίας. 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Γούλας από το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

…Οι νέες αντεργατικές αλλαγές είναι
 τα νέα προαπαιτούμενα για την ένταξη
 στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, αυτό το
 «σούπερ μνημόνιο», που χαιρέτισαν
όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.
«Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που απεργούν σήμερα σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε προς ψήφιση στη Βουλή! 

Γνωρίζαμε ότι η μεγαλοεργοδοσία και η κυβέρνηση δεν φοβούνται την ξεπουλημένη πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και των κερδών της πλουτοκρατίας!

Εκείνο που τους προκαλεί τρόμο είναι ένα εργατικό λαικό κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, οργανωμένο στα σωματεία του, έτοιμο να αποκρούσει κάθε αντιλαικό μέτρο, να διεκδικήσει όσα δικαιούται ο εργαζόμενος  στον 21ο αι.

Γι΄αυτό έβαλαν μπροστά όλους τους μηχανισμούς, λυτούς και δεμένους!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση να κηρυχτεί παράνομη η απεργία της ΠΝΟ κατ' απαίτηση των εφοπλιστών! Ναι, αυτών που έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένες 153 φοροαπαλλαγές, μπουκώνονται από επιδοτήσεις και δηλώνουν ότι δεν χαμπαριάζουν ακόμη και τις υπηρετικές τους κυβερνήσεις! 

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης των συνδικαλιστών φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, που οι εισαγγελικές αρχές με πρόσχημα τα κορονοπάρτι αναζητούν τα στοιχεία τους, θυμίζοντας εποχές δράσης του διαβόητου  Σπουδαστικού της Ασφάλειας!

Ξέρουν όμως ότι εργατική τάξη είναι παλιός γνώριμος αυτών των μηχανισμών, τους έχει νιώσει στο πετσί της, ξέρει να τους αντιμετωπίσει!

Για αυτό και έβαλαν μπροστά και άλλους πρόθυμους, που παραμονές της απεργίας την υπονόμευαν δηλώνοντας ότι αφού έτσι κι αλλιώς θα ψηφιστεί το νσ, ας περιμένουμε μια άλλη δικαιότερη κυβέρνηση… Ποιους να περιμένουμε όμως; Αυτούς που θα έσκιζαν τα μνημόνια με ένα νόμο; Τους ψαλιδοχέρηδες τύπου Κατρούγκαλου, που τσάκισαν το δικαίωμα στη σύνταξη;».

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν ένα προς ένα τα βασικά χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα που επιχειρεί να καταφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνοντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθέτησαν και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ τονίζοντας τα εξής:

«Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή είναι Πράξη πολέμου ενάντια στην εργατική τάξη-πραγματικός οδοστρωτήρας σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα,.


Στην πυρά της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», ρίχνεται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε δεκάδες κλάδους η κυριακάτικη αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση.

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται μια ακόμα «τομή» στην αντεργατική επίθεση, αφού όσα μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι χαρακτήριζαν «εργοδοτική ασυδοσία», γίνονται νόμος του κράτους, νομιμοποιείται η εργασιακή ζούγκλα. Επομένως όσο κι αν η κυβέρνηση επικαλείται τους «αυστηρότερους ελέγχους» που τάχα θα διασφαλίζει με το νομοσχέδιο, μέσα από την «ψηφιακή κάρτα», την οποία χαρακτηρίζει «κλειδί» για την εφαρμογή αυτού του αίσχους, για τους εργαζόμενους σημαίνει «επιτήρηση» του νόμιμου πια ξεσαλώματος της εργοδοσίας....

…Οι νέες αντεργατικές αλλαγές είναι τα νέα προαπαιτούμενα για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, αυτό το «σούπερ μνημόνιο», που χαιρέτισαν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.

Ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων από το Ταμείο δεν θα πάει για την Υγεία του λαού μας, για την Εκπαίδευση και τη μόρφωση των παιδιών του, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τη βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά θα κατευθυνθεί στους μεγάλους ομίλους της λεγόμενης «πράσινης» και της «ψηφιακής» ανάπτυξης, για να ανοίξει νέο πεδίο δόξης λαμπρό για τα κέρδη τους».

Κλείνοντας, ο ομιλητής κάλεσε τους συγκεντρωμένους να εντείνουν τον αγώνα τους με αποφασιστικότητα κλιμακώνοντας την πάλη τους με νέα απεργία στις 16 του Ιούνη και να διεκδικήσουν την απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος, καθώς και

Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.

Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση και καταστολή».

Σκόπελος, 10/6/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.