Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Αδέσποτα ζώα, Δήμος Σκοπέλου και Φιλοζωικό...

Γράφει η 

Νατάσα Λαμπρόγιαννη

Stray care Skopelos


Χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου ακούσαμε τον αντιδήμαρχο κ. Βούλγαρη να λέει ότι μέχρι σήμερα η τωρινή δημοτική αρχή έχει προσφέρει 5.188€ στο φιλοζωικό σωματείο για τροφές και στειρώσεις.

Το φιλοζωικό ΔΕΝ ΕΧΕΙ πραγματοποιήσει από κονδύλι του Δήμου τίποτα άλλο εκτός από την περίθαλψη ΜΙΑΣ και μοναδικής γάτας.

Το πρόγραμμα έχει χρησιμοποιηθεί από πολίτες Σκοπέλου.

Το φιλοζωικό έχει παραλάβει ΜΟΝΟ τροφές.

Για το 2021 ΚΑΜΙΑ επέμβαση δεν έχει πραγματοποιήσει το φιλοζωικό με κονδύλι του Δήμου. Έχουν χρησιμοποιηθεί από κατοίκους του νησιού. Μονό τροφές έχουμε παραλάβει...

Δεν άκουσα πουθενά για το έργο του Stray care...


Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το φιλοζωικό έχει ξοδέψει (για αυτή τη διετία) 50000€ περίπου, από έσοδα από φίλους μας, συγγενείς μας και τις οικογένειες μας για δαπάνες των αδέσποτων ζωών του Δήμου.

Τα χρέη του φιλοζωικού ανέρχονται στις 25.000€ περίπου για τα αδέσποτα ζώα.


ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ 300(!) περίπου ζώα. Έχουμε κάνει πάνω από 100 υιοθεσίες, μεταφέροντας τα ζώα Αθήνα, με δικά μας έξοδα φυσικά. 

Σε ιδιωτικά μας καταφύγια φιλοξενούμε  - περιθάλπτουμε πάνω από 200 ζώα αδέσποτα του Δήμου, τα όποια βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες στους αφιλόξενους δρόμους του νησιού.

Οι αδέσποτες γάτες που φροντίζονται από το φορέα μας μετρούν τις 450 περίπου, οι οποίες όσες έχουν στειρωθεί είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από δαπάνες του φιλοζωικού.

Οι βενζίνες που καταναλώνουμε κάθε μήνα ξεπερνάνε τα 300€ μηνιαίως για να μπορέσουμε να κάνουμε το γύρο του νησιού, ώστε να σιτίσουμε τα ζώα στους δρόμους...

Το Stray care δεν είναι ΜΚΟ και δεν έχει επιχορηγηθεί από ΠΟΥΘΕΝΑ.

Το Stray care είναι ΑΜΚΕ (Αστική Μη κερδοσκοπική εταιρεία) με όλα τα νόμιμα παραστατικά.

Το Stray care αποτελείται από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και όχι από υπαλλήλους του Δήμου.

Αναρωτήθηκε άραγε κάποιος από τη δημοτική αρχή ή από την αντιπολίτευση, ή οποιασδήποτε άλλος πολίτης τι θα γίνει στη Σκόπελο αν οι εθελοντές σταματήσουν τη δράση τους και βγουν στο δρόμο 200 ζώα τα οποία εγκαταλείφθηκαν από κατοίκους του νησιού και μείνουν έρμαια και τα υπόλοιπα 450 ζώα που φροντίζονται από τον φορέα μας;


Τα αδέσποτα ζώα της Σκοπέλου δεν είναι μόνο αυτά που φροντίζονται από το φορέα μας αλλά υπάρχουν χιλιάδες ακόμα...

Μονό για τη σίτιση αυτών των ζώων χρειαζόμαστε 1.5 τόνο τροφής περίπου κάθε μήνα. Ο Δήμος καλύπτει τις 50 μέρες το χρόνο...

ΥΓ. Τα αδέσποτα ζώα με βάση το νόμο 4039/2012 είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην αρμοδιότητα του Δήμου...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ↓↓↓

Ο Δήμος Σκοπέλου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να φροντίζουν τα αδέσποτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.