Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Γλυφονέρι | Ο δρόμος χρειάζεται άμεσα επισκευή | Διαμαρτυρία και αγωνία των επιχειρηματιών της περιοχής για το τί μέλλει γενέσθαι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

Η πεσμένη εδώ και ένα χρόνο πινακίδα σήμανσης, που ναι μεν γράφει «Άγιος Κωνσταντίνος» (Γλυφονέρι), αλλά λοξοκοιτάζει με νάζι το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, θα μπορούσε να σε προϊδεάσει για το τί θα βρεις στο δρόμο που οδηγεί στην αγαπημένη παραλία με τα καταγάλανα νερά και το γραφικό ταβερνάκι, η οποία έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες, ενώ προτιμάται και από τους ντόπιους, αφού βρίσκεται πολύ κοντα στον Οικισμό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

Οδηγώντας λοιπόν προς Γλυφονέρι το πρώτο που θα παρατηρήσεις είναι τα άκοπα χόρτα και κλαδιά δέντρων που εμποδίζουν την ορατότητα στις στροφές και προς το τέλος της διαδρομής θα συναντήσεις χωματόδρομο με νεροφαγώματα... Κατεβαίνοντας στα δεξιά προς τη θάλασσα χρειάζεται προσοχή, γιατί υπάρχουν απομεινάρια της σοβαρής ζημιάς που υπέστη ο δρόμος από την βροχόπτωση πριν ένα χρόνο...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021


Εκείνη την εποχή (Μάιος του 2020) ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης είχε κάνει την παρακάτω δήλωση:

«Έχουμε τα χρήματα, έχουμε και την μελέτη για το “προσωρινό” έργο…Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που συνθλίβει τους μικρούς Δήμους, κυρίως λόγω της έλλειψης πιστοποιημένων τεχνικών υπηρεσιών και της υποστελέχωσης τους. Εδώ κρίνεται η αποφασιστικότητα των δημοτικών αρχών, των υπηρεσιων και των συμβουλίων τους να δώσουν λύσεις και όχι μόνο καταγγελίες

Αυτή την αποφασιστικότητα ζητούν και σήμερα, 13 μήνες μετά, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι μαζί με τα προβλήματα της τουριστικής κρίσης έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό του ακατάλληλου για τουριστική περιοχή δρόμου, κάνοντας λόγο, ίσως και για παραλίες δύο ταχυτήτων..!

«Όταν έρθει ο τουρίστας στα δωμάτιά μου και μου κάνει παρατήρηση για την κατάσταση του δρόμου και γιατί δεν τον ενημέρωσα πριν, εγώ τί μπορώ να του απαντήσω; Μάλλον θα σκύψω το κεφάλι...» μας είπε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος επισημαίνει ότι μία κακή κριτική για την ακαταλληλότητα του δρόμου, μπορεί να μείνει στο διαδίκτυο για αρκετό και καιρό και να κοστίσει στην περιοχή, λειτουργώντας δυσφημιστικά…»

Πιστεύουμε ότι μετά τις διαμαρτυρίες και την σημερινή ανάρτηση, η δημοτική αρχή θα ρίξει ένα μπετό την εβδομάδα μέχρι του Αγίου Πνεύματος και θα δώσει προσωρινή λύση στην αγωνία των επιχειρηματιών, μέχρι τον Οκτώβριο που θα αρχίσει το τελικό έργο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΔΕΚ. 2020):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.