Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας καταστηματαρχών της παραλίας και του Οικισμού Σκοπέλου


Επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία -σύμφωνα με τους συντάκτες του εγγράφου- έχει ήδη υπογραφεί από 40 και πλέον καταστήματα του οικισμού και της παραλίας, αναμένεται να κατατεθεί στο Δήμο και να κοινοποιηθεί στις Δημοτικές Παρατάξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δηλώνουν άγνοια, αφού δεν έχουν λάβει κάτι σχετικό επισήμως.

Η επιστολή διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

«Στις 16/06/2021 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για να παρθούν μέτρα και να μπουν κανόνες στην κυκλοφορία των οχημάτων (μηχανάκια, αυτοκίνητα, φορτηγά) μέσα στον οικισμό της Σκοπέλου.


Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του νησιού, μετά την έρευνα και τη διαβούλευση που είχε προηγηθεί από μεριάς της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου περίμεναν ένα θετικό αποτέλεσμα για την καλύτερη προώθηση του τουρισμού στο νησί μας και τον σεβασμό του πεζού Σκοπελίτη και τουρίστα.

Η ψηφοφορία δυστυχώς είχε αρνητικό αποτέλεσμα.

Είμαστε νέοι και παλιοί μικροεπαγγελματίες μέσα στον οικισμό της Σκοπέλου και ρωτάμε τους Συμβούλους που καταψήφισαν:

Γιατί δεν ήρθατε όλο αυτό το διάστημα που συζητιόταν το θέμα να ρωτήσετε κι εσείς εμάς τους μικροεπαγγελματίες που θίγεται η δουλειά μας από αυτή την απόφαση και να ενημερωθείτε από εμάς τους ίδιους τι ακριβώς λέμε και ποιο είναι το πρόβλημα από την ανεξέλεγκτη διέλευση των οχημάτων; 

Όταν όλοι μαζί οι μικροεπαγγελματίες του τουρισμού παραβρέθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και υποστήριξαν την πρόταση να υπάρξουν κανόνες, γιατί τους αγνοήσατε;

Δεν γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να δουλέψουν τα καταστήματα με αυτή την κατάσταση;

Δεν έχετε αντιληφθεί ότι το χωριό ανεβαίνει τουριστικά, ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες και η κίνηση των οχημάτων έχει γίνει αφόρητη;

Όλα αυτά μπορείτε να τα καταλάβετε αν περάσετε μερικές ώρες αιχμής μέσα στο χωριό.

Η απόφασή σας να μην υποστηρίξετε τους μικροεπαγγελματίες του τουρισμού, μας ξάφνιασε. Το νησί μας ανεβαίνει κάθε χρόνο τουριστικά και είναι κρίμα να παίρνονται αρνητικές αποφάσεις που αφορούν το καλό όλων μας. Η πλειοψηφία των κατοίκων της Σκοπέλου ζει από τον τουρισμό.

Ξανασυζητήστε το!


Δεν είπαμε να σταματήσει η κυκλοφορία εντελώς. Ζητάμε να υπάρξουν κανόνες για όλους.

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, όλοι μιλάμε για πολιτισμό, το να σεβόμαστε τους μικροεπαγγελματίες του τουρισμού είναι και υποχρέωση και απαίτηση. Το να σεβόμαστε τον πεζό Σκοπελίτη και τουρίστα είναι πολιτισμός.

Αφουγκραστείτε την αγωνία μας και βάλτε κανόνες στην κυκλοφορία άμεσα για το κοινό καλό και συμφέρον του νησιού.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ: 

ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.