Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πανόραμα Οικολογικών ταινιών: Υψηλού επιπέδου παραγωγές στη Σκιάθο

Την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 στις 19:00, ανοίγει η αυλαία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών με τίτλο «Το Πανόραμα Οικολογικών ταινιών ταξιδεύει στο Αιγαίο» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Σκιάθος» σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Σκιάθο και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται θέματα όπως, την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς -επίκαιρα όσο ποτέ- που αφορούν κυρίως, στα νησιά του Αιγαίου.
Οι προβολές των ταινιών, θα...
πραγματοποιηθούν τις Παρασκευές 9, 16 και 23 Μαρτίου 2012 από τις 19:00 - 21:00 στο ΜΙΝΤ.
Παρασκευή 9 Μαρτίου:
  • 19:00 «Στραβά ξύλα» 27’
Jay Kroon, 2009
Ένας Ροδίτης παραδοσιακός ναυπηγός ξύλινων σκαφών μιλά για την τέχνη του και για το πανάρχαιο επάγγελμά του που εξαφανίζεται.
(ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους)
  • 19:45 «Express Σκοπελίτης - Η Μάνα των Νησιών», 53’,
    Ελλάδα - Μανόλης Καζαμίας, 2008
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη μοναδική σχέση ανάμεσα στην οικογένεια Σκοπελίτη και τους κατοίκους των νησιών της άγονης γραμμής. Η ανάπτυξη και η επιβίωση των κατοίκων εκεί οφείλουν τα μέγιστα στο «Express Σκοπελίτης», το «Καραβάκι» τους όπως λένε, με περίσσεια αγάπη και το χαρακτηρίζουν «Μάννα των Νησιών».
(ελληνικά)
Παρασκευή 16 Μαρτίου:
  • 19:00 «Concrete coast» 24’, Η.Π.Α - Ισπανία
Robert Harding Pittman, 2007
Η αγροτική περιοχή της Μούρσια στην Ισπανία, η τελευταία ακτή της χώρας στη Μεσόγειο που δεν έχει αλλοιωθεί από την τσιμεντοποίηση αλλάζει όψη. Μια απειλή που αφορά πλέον άμεσα και τη χώρα μας…
(ελληνικοί & αγγλικοί υπότιτλοι)
  • 19:45 «The mermaids tears: Oceans of Plastic», 52’ Γαλλία
Sandrine Feydel, 2009
Μια σημαντική ταινία που καταγράφει πως οι ωκεανοί γρήγορα μετατρέπονται σε «χωματερές» της γης. Ενημέρωση για την πλαστική «σούπα» απορριμμάτων που σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες θαλάσσιους οργανισμούς κάθε χρόνο και διοχετεύει χημικά στην τροφική αλυσίδα. Μπορεί να γίνει κάτι για να καθαρίσουν οι ωκεανοί μας;
(αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους)
Παρασκευή 23 Μαρτίου:
  • 19:00 «Food of the past», 20’, Η.Π.Α
Susan Tennant, 2010
Η ταινία επισημαίνει πως στην Πάρο, ενώ ο τουρισμός μπορεί να είναι σε μια πρώτη φάση ένοχος για τον μαρασμό της αγροτικής παραγωγής, μπορεί και πρέπει σε μια επόμενη, πιο ώριμη φάση να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για μια βιώσιμη αγροτική παραγωγή εκλεκτών προϊόντων.
(ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους)
  • 19:30 «Ξερολιθιές, Στηρίγματα στο Αιγαίο» 20΄, Ελλάδα
Αμαλία Ζέπου – Λυδία Καρρά, 2011
Το ντοκιμαντέρ "Ξερολιθιές" περιγράφει ένα εκπαιδευτικό τριήμερο στη Σίφνο, χτισίματος ξερολιθιών από ντόπιους μαστόρους με εθελοντές μαθητευόμενους. Η σχεδόν άνευ κόστους εικοσάλεπτη ταινία είναι μια εισαγωγή για το πόσο παλιά και πλούσια είναι η τέχνη αυτή, με πάνω από 20 διαφορετικές λέξεις της τοπικής διαλέκτου που περιγράφουν την έννοια της πέτρας. Είναι μια ταινία που έγινε για να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες στη διάσωση πεσμένων ξερολιθιών στη Σίφνο.
(ελληνικά)
  • 20:00 «Φωνή Αιγαίου», 61’ Ελλάδα
Λυδία Καρρά, 2006
Το Αιγαίο είναι ένα καράβι που ταξιδεύει αιώνες. Το θέμα είναι εμείς τι θα αφήσουμε πίσω μας. Σήμερα παραδίδεται απροστάτευτο στην άναρχη δόμηση και αλλάζει για πάντα…
Βραβείο καλύτερης ταινίας για το περιβάλλον - European Heritage Film Festival 2006
(ελληνικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.