Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Με εκτίμηση Αναστασία, ετών 10!

Αλόννησος 29 Ιουνίου 2010
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια μικρή ιστορία ελπίζοντας ότι θα ευαισθητοποιηθεί έστω και ένας…
Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαστε σε ομηρία από την υπηρεσία ενάλιων  αρχαιοτήτων λόγω της παράλογης απαγόρευσης με την οποία χαρακτήρισαν όλο το θαλάσσιο πάρκο αρχαιολογικό χώρο με τεράστιες συνέπειες στο τουρισμό αλλά και στις δραστηριότητες των κατοίκων.
Δεν θέλω να σας κουράσω με τους νόμους και τις  διαδικασίες που έχουμε κάνει  βρίσκοντας  συνεχώς εμπόδια και κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις αλλά θα πάω αμέσως στην ιστορία όπου με συγκλόνισε, με έκανε να δακρύσω, να νιώσω ντροπή και ταυτόχρονα ταπεινότητα μπροστά στο μεγαλείο της παιδικής αθωότητας οπού μας διδάσκει ότι τα πάντα λύνονται κάνοντας πράξη απλά την… αγάπη!
Ένα πρωί ανέβηκα στο παλιό χωριό Αλοννήσου και πήγα να δω τη φίλη μου τη Μαρία οπού διατηρεί ένα παραδοσιακό καφέ. Εκεί βρισκόταν και η μικρή της κόρη Αναστασία.  Ξεκίνησε μια  συζήτηση για τις απαγορεύσεις εναλίων αρχαιοτήτων και σε λίγη ώρα υπήρχε ένταση στη κουβέντα που κάναμε λόγω του μεγάλου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί. Επίσης η Μαρία ήταν έξω φρενών μετά τη βόλτα με την βάρκα που είχε κάνει με τον σύζυγο της και την κόρη της στο γειτονικό νησί Περιστέρα, αντικρίζοντας μια άθλια εικόνα από τις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις που άφησαν πίσω τους οι αρχαιολόγοι ως πολιτιστική κληρονομιά!
Η μικρή μάς παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή  και μετά από λίγο ζήτησε από την μητέρα της ένα στυλό, χαρτί και χρώματα. Εκείνη τη στιγμή  δεν καταλάβαμε τον λόγο που τα ζήτησε, μετά από  μιάμιση ώρα περίπου μας είχε αφήσει όλους άφωνους με τη ζωγραφιά της και το παρακάτω γραπτό:
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Η γλώσσα της μικρής Αναστασίας είναι σαφής και μας οδηγεί στο δρόμο της λογικής και του αυτονόητου. Ένα παιδί επιδεικνύει με αξιοθαύμαστο λόγο την εικόνα της κοινωνίας.
Πιστεύετε λοιπόν ότι απαιτείται υπεράνθρωπη προσπάθεια για να πειστεί το ελληνικό κράτος έτσι ώστε να μας επιτρέψει να ασκήσουμε το δικαίωμα στις υποβρύχιες δραστηριότητες στο νησί μας;

Υ.Γ. : Το κείμενο της Αναστασίας δημοσιεύεται με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων της.

1 σχόλιο:

  1. "Τη λογική χρησιμοποιώ εκμεταλλεύομαι και μετά "πετάω"
    "Εχουμε δοκιμάσει τα πάντα εκτός από την αγάπη"
    Μάθημα ζωής από ένα 10χρονο κοριτσάκι.
    Ας σταματήσουμε να γκρεμίζουμε καθημερινά τα όνειρα των παιδιών.
    Γλυκιά μου,Αναστασία συνέχισε....ο δρόμος είναι μακρύς.
    Πολλά Εύγε στους γονείς της Αναστασίας,
    έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.