Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η Σκιάθος «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ»

Ο Δήμος Σκιάθου εργάζεται πυρετωδώς με τους εθελοντές (μέλη συλλόγων, ενώσεων κ.ά.) και την Πρόεδρο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής κα Βίκυ Σαντίκου για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων στις 19 και 20 Ιουνίου 2010, στην είσοδο της χερσονησίδας στο Μπούρτζι σε συνεργασία με την ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011 για τη συνυπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΟΕ των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011 και του Δήμου Σκιάθου.
Επισημαίνεται ότι στις 19 Ιουνίου 2010 θα ανακοινωθεί επίσημα η ένταξη της Σκιάθου στο Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» (HOST TOWN) και θα παραδοθεί η σημαία «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011 στο Δήμο Σκιάθου.

Η χώρα μας, όπως γνωρίζετε διεκδίκησε με επιτυχία και ανέλαβε, με τη στήριξη  της Πολιτειακής και Πολιτικής  Ηγεσίας, τη διοργάνωση και φιλοξενία  των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 20 Ιουνίου 2011 έως και 4 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα. Στους Αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές με διανοητική αναπηρία από 185 χώρες, 2.500 προπονητές, 3.000 τεχνικοί επίσημοι και 25.000 εθελοντές, ενώ υπολογίζεται ότι 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών θα έλθουν στην Ελλάδα, από κάθε γωνιά του πλανήτη και 3.000 εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απ’ όλο τον κόσμο θα έρθουν για ν’ αποθανατίσουν τις στιγμές του θριάμβου μετά την προσπάθεια και να προβάλλουν τις δεξιότητες αυτών των ξεχωριστών αθλητών.
Παράλληλα με τους Αγώνες, ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην εκπαίδευση της νεολαίας μας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του «διαφορετικού» στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας μας, θα υλοποιηθούν με τη συμβολή προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο, ενώ 13 Πρέσβεις Καλής Θελήσεως από το χώρο της Επικοινωνίας και 22 Κήρυκες Εθελοντισμού από τον Αθλητισμό, τον Καλλιτεχνικό και τον Πολιτιστικό χώρο έχουν ήδη αναλάβει τη διάδοση του μηνύματος, με εκστρατεία που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
Ένα από τα πιο σημαντικά ειδικά προγράμματα των δικών μας Αγώνων είναι το πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» (HOST TOWN). Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις Διεθνείς Αποστολές να φιλοξενηθούν μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου 2011, σε διαφορετικές Πόλεις και Νησιά της Ελλάδας πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα. Μέσα από αυτή τη φιλοξενία οι αθλητές Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον Ελληνικό Πολιτισμό και να προσαρμοστούν σ’ ένα καινούριο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι Έλληνες πολίτες θα ενημερωθούν περισσότερο για τα Άτομα με Διανοητική Αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Στη Σκιάθο θα έρθει η αποστολή από  το Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελείται  από 230 αθλητές με τους συνοδούς- προπονητές τους και θα φιλοξενηθεί δωρεάν στο ξενοδοχείο «Skiathos Princess- του Ομίλου Santikos Hotels & Resorts», που έχει ανακηρυχθεί Μέγας Αμφιτρύων από την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.
Ο Δήμος Σκιάθου θα συμβάλλει ενεργά στην άρτια διοργάνωση της όλης φιλοξενίας και έχει εντάξει όλο το πρόγραμμα  και τις δράσεις ευαισθητοποίησης  για το 2010 και 2011 υπό την αιγίδα του.
Αξιοσημείωτο  είναι ότι στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ- ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» -ΣΚΙΑΘΟΣ συμβάλλουν εθελοντικά  όλοι οι φορείς του νησιού (σύλλογοι, ενώσεις κ.ά.) ενωμένοι με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. 
Η όλη διοργάνωση για τα έτη 2010 και 2011 στηρίζεται  σε εθελοντική βάση και  οι εκδηλώσεις έχουν χορηγούς και υποστηρικτές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
«Είμαι μέσα!» είναι το slogan του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 σ’ όλη την Ελλάδα.
«Μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον!» είναι  το slogan της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011στη Σκιάθο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.