Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Εκδρομή στο παραδεισένιο Πιπέρι

Με ιδανικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί Πιπέρι της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010. Η εκδρομή διοργανώθηκε από κοινού με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου και τον Ναυτικό Όμιλο Αλοννήσου.
Η εκδρομή, συνέχεια της περσινής προσπάθειας των Συλλόγων για γνωριμία με τους φυσικούς θησαυρούς των ερημόνησων μας με τα παιδιά της Αλοννήσου, έτσι ώστε να δεθούν και να εκτιμήσουν καλύτερα τις ομορφιές των νησιών μας.
Τα παιδιά με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν την εκδρομή, και σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος έγινε μια καλύτερη προσπάθεια και οργάνωση ως προς το εκπαιδευτικό σκέλος της εκδρομής. Σε συνεργασία με τον φορέα δ/σης του ΕΘΠΑΒΣ τον οποία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άδεια που μας παραχώρησε αλλά για την άριστη συνεργασία μας εν γένει, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μετά την επίσκεψη μας στο μοναστήρι της Κυρά Παναγιάς και μετά από μια σύντομη ομιλία για την ιστορία του νησιού και μοναστηριού, να λάβουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που οργάνωσε η βιολόγος του φορέα κα Ρίκα Μπίσα. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και κατέγραψαν όλα τα διαφορετικά είδη φυτών και βλάστησης που έβλεπαν έτσι ώστε να μάθουν τις ονομασίες τους και τα διάφορα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Μετά από τον περίπατο που κάναμε καταγράφοντας τη χλωρίδα είχαν την ευκαιρία να κάνουν και μια γρήγορη βουτιά στο παραλία του Μοναστηριού.
Στη συνέχεια ξεκινήσαμε για τον προορισμό μας, το νησί Πιπέρι όπου έπειτα από ταξίδι μιας ώρας περίπου φτάσαμε στην παραλία της Συκιάς στη βόρεια πλευρά του νησιού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής η στάση προέβλεπε καθαρισμό της παραλίας όπου τα παιδιά συνέλεξαν περίπου 5 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με κυρίως πλαστικά μπουκάλια και απορρίμματα διαφόρων ειδών.
Πολλά από αυτά είχαν ετικέτες από ξένα κράτη όπως Τουρκία, Βουλγαρία κτλ. Μετά από μια στάση για κολατσιό ξεκινήσαμε για τον περίπλου του νησιού, όπου μας έκανε μια σύντομη ξενάγηση ο κ. Κώστας Λεμονής εκ των ιδιοκτητών της νήσου, αναφέροντας διάφορες πληροφορίες για την ιστορία του, αναφέροντας ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της διαδρομής και τα διάφορα τοπωνύμια του νησιού. Το νησί για πολλά χρόνια ήταν από τα μεγαλύτερα σημεία συλλογής ρητίνης από τους πεύκους που είναι κατάφυτο το νησί με παραγωγή που έφτασε έως και 50 τόνους ετησίως, αλλά τώρα παραμένει ως κέντρο βιολογικής παραγωγής κρέατος από τα κατσίκια ελευθέρας βοσκής που υπάρχουν το νησί πιστοποιημένα μάλιστα και από το ΔΗΩ.
Στο ταξίδι της επιστροφής τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν δελφίνια τα οποία ήρθαν και έκαναν παιχνίδια με το σκάφος δίνοντας την ευκαιρία για πραγματικά πανέμορφες φωτογραφίες.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά το Φορέα Διαχείρισης του ΕΘΠΑΒΣ, το Alonissos Travel για την παραχώρηση του σκάφους ΠΛΑΝΗΤΗΣ και την ιδιαίτερα φιλική τιμή που μας έκανε, την οικογένεια Λεμονή για την πάντα φιλική αντιμετώπιση των αιτημάτων μας να πάμε στο νησί και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά όπου η νέα ΣΤ Δημοτικού θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους φυσικούς θησαυρούς των ερημονησιών μας.
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.