Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «ΑΛΚΗ»

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου ο σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «ΑΛΚΗ» διοργάνωσε την εκδήλωση «Φτου Ξελευθερία», μέσω της οποίας τα παιδιά μπόρεσαν να εκφράσουν με ενεργό συμμετοχή τη χαρά τους που η Σκιάθος είναι μία από τις Πόλεις Αμφιτρύωνες και θα φιλοξενήσει τους αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας για τους αγώνες των Special Olympics  - Αθήνα 2011. 
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2007 από μία ομάδα γονέων ατόμων με ειδικές ανάγκες και κάποιων ανθρώπων με κοινωνικές ευαισθησίες.  Από τον πρώτο χρόνο δραστηριοποιήθηκε δυναμικά ώστε να λειτουργήσει Ειδικό Σχολείο, όπου με έσοδα του Συλλόγου καλύπτεται η μισθοδοσία τριών εκπαιδευτικών, στους τομείς Εικαστικών, Μουσικής και Ειδικής Αγωγής.
Παράλληλα επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς, υπηρεσίες και άλλα Ειδικά Σχολεία της περιοχής μας, προκειμένου να διευρύνουμε τα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας. Η στήριξη της σκιαθίτικης κοινωνίας προς το  Σύλλογό μας υπήρξε  πολύτιμη, γεγονός που δικαιώνει την προσπάθεια μας και εκφράζει το βαθμό ευαισθησίας της τοπικής κοινωνίας.
Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης  τα παιδιά έπαιξαν σε ομάδες παιχνίδια όπως «κουτσό», ζωγράφισαν με χρώματα σε μουσαμά και χαρτόνι (graffiti), αναβίωσαν την Υφαντική σε παλιές κεραμίδες με νήματα και κοριτσάκια ντυμένα με την παραδοσιακή φορεσιά (κολοβόλι) μοίρασαν βότανα που ανέδυαν τα αρώματα του νησιού μας. Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα,  δήλωσαν ότι «Είναι Μέσα» και μας κάλεσαν να ακολουθήσουμε όλοι. 
Ομιλητές της εκδήλωσης
Η κα Δέσποινα Μιτζέλου, Πρόεδρος  του Συλλόγου ΑΛΚΗ, υπεύθυνη για το συντονισμό και την  παρουσίαση της εκδήλωσης, η κα Χάιδω Βογιατζή, Παιδοψυχολόγος μίλησε για το ρόλο του Ειδικού Σχολείου, η κα Κωσταντίνα Εξάρχου, Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, έκανε μία  αναδρομή στην Ιστορία του Παιχνιδιού.  Η κα Yvonne Ayoub μας βοήθησε στην ενημέρωση των αλλοδαπών επισκεπτών στην αγγλική και ο κ. Νίκος Λαρυγγάκης, συνθέτης και δάσκαλος Μουσικής έντυσε με τον ταλαντούχο Απόστολο Παπαβασιλείου με ζωντανή μουσική την εκδήλωση. 
Ιδιαιτέρως  σημαντική ήταν η συμμετοχή 3 παιδιών Μελών του Σωματείου  «Άσπρες Πεταλούδες», τα οποία συνόδευσαν ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Μπακαλιάνος με την παιδοψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό, όπως και η συμμετοχή των Δασκάλων του Ειδικού Σχολείου μας και σχολείων του νησιού, των Μελών του Συλλόγου μας, και Εθελοντών. Πολύτιμη ήταν επίσης η βοήθεια Υπηρεσιών του Δήμου, Δημοτικών Επιχειρήσεων καθώς και των Φορέων και επιχειρηματιών του νησιού μας.
Στην εκδήλωση μάς τίμησαν με τη παρουσία τους ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας o Dr.  David Lansdman OBE, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φώτης Ζεμπέκης, η  Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, η Πρόεδρος κα Βίκυ Σαντίκου και μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Σκιάθου.
Με εκτίμηση,
Τα Μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου ΑΛΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.