Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Γκόλντι Χόουν και Κερτ Ράσελ στη Σκιάθο



Το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010 στην είσοδο της χερσονησίδας στο Μπούρτζι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Σκιάθου σε συνεργασία με την ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011 για τη συνυπογραφή  του Μνημονίου Συνεργασίας  μεταξύ της ΟΕ των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011 και του Δήμου Σκιάθου παρουσία εκατοντάδων πολιτών και τουριστών, αλλά και δύο αστέρων του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το Μνημόνιο υπογράφηκε  από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κα Γιάννα Δεσποτοπούλου και τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη.
Ανακοινώθηκε επίσημα η ένταξη της Σκιάθου στο Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» (HOSTTOWN) και παραδόθηκε η σημαία «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIALOLYMPICS– Αθήνα 2011 στο Δήμο Σκιάθου. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αιδεσιμολογιότατου πατέρα Γεωργίου, εκπροσώπου του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος- Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομου, του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικολάου Πλωμαρίτη, του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της χώρας μας Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Ιωάννη Λιβανού, του Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Dr. David Landsman, της Προέδρου της Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011 κα Γιάννας  Δεσποτοπούλου, της Προέδρου της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής του προγράμματος ΠΟΛΙΣ- ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ -HOST TOWN  των  Αγώνων SPECIAL OLYMPICS κα Βίκυς Σαντίκου, του Επίτιμου Προέδρου των Αγώνων Special Olympics κ. Αντρέα Ποταμιάνου, των Βουλευτών Νομού Μαγνησίας κ. Κων/νου Καρτάλη και κ. Παύλου Μαρκάκη, του εκπροσώπου Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια κ. Φώτη Ζεμπέκη, του Προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλία κ. Γεώργιου Παπαρίζου, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων και Προϊσταμένων Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού.
Απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδος, η Πρόεδρος της ΤΟΕ του προγράμματος ΠΟΛΙΣ- ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ Σκιάθου, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Σκιάθου, η Πρόεδρος της ΟΕ των Αγώνων Special Olympics, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Επίτιμος Πρόεδρος των Αγώνων στη χώρα μας.
Στο χαιρετισμό τους όλοι επεσήμαναν ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά που θα φιλοξενηθούν στη Σκιάθο 230 ξεχωριστοί αθλητές για 4 μέρες πριν τους αγώνες τον Ιούνιο του 2011. 
Η Σκιάθος θα φιλοξενήσει την 230μελή Αποστολή από την Μ. Βρετανία και για το λόγο αυτό στην Τελετή υπογραφής του Μνημονίου παρέστη και ο Πρέσβης της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάντσμαν, ο οποίος με δηλώσεις του εξήρε την προσφορά των κατοίκων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εταιρείας SANTIKOS HOTELS που ανέλαβε την δωρεάν φιλοξενία των Βρετανών αθλητών στο ξενοδοχείο SKIATHOS PRINCESS.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου και η Πρόεδρος της ΤΟΕ τόνισαν ότι αυτό που θέλουμε όλοι οι πολίτες της Σκιάθου είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους αθλητές αυτούς ν’ αποκτήσουν εξαιρετικές εμπειρίες από το δικό μας πολιτισμό, τα ήθη και έθιμά μας.
Συγκινητικό είναι ότι η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε μ’ ενθουσιασμό σ’ αυτή την πρωτοβουλία και ήδη εθελοντές, εκπρόσωποι των Αρχών και των παραγωγικών φορέων έχουν γίνει μια ομάδα για να οργανώσουν όχι μόνο την υποδοχή και τη φιλοξενία τους, αλλά και την υποδοχή της φλόγας της Ελπίδας.
Συγχαρητήρια δόθηκαν απ’ όλους στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για τον εξαιρετικό προγραμματισμό, την άψογη συνεργασία και τις πρωτότυπες ιδέες. 
Μαθητές των Σχολείων της Σκιάθου ντυμένοι στα λευκά κρατώντας άσπρα μπαλόνια έκαναν την είσοδό τους στο χώρο της εκδήλωσης  την ώρα που ακούγονταν  από τη Φιλαρμονική και τη Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου ο ύμνος των Special Olympics.
Έπαρση της σημαίας της ΠΟΛΙΣ- ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ έκαναν τα παιδιά του ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» και του Συλλόγου «ΑΛΚΗ» της Σκιάθου μαζί με το Δήμαρχο Σκιάθου και την Πρόεδρο της ΤΟΕ.
Προς το τέλος της εκδήλωσης το τμήμα των γυναικών του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου φορώντας την επίσημη παραδοσιακή φορεσιά χόρεψαν τον τοπικό χορό την «καμάρα».
Αξιοσημείωτο είναι ότι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και οι διάσημοι ηθοποιοί του Χόλυγουντ Γκόλντι Χόουν και Κερτ Ράσελ. Οι πρωταγωνιστές σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο χώρο της έβδομης τέχνης, δήλωσαν ότι το 2011 θα είναι παρόντες μαζί με πολλούς συναδέλφους τους για να ενθαρρύνουν και να χειροκροτήσουν τους 7.500 αθλητές από 185 χώρες που θα λάβουν μέρος στους ξεχωριστούς αγώνες που θα φιλοξενήσει η χώρα μας και κάλεσαν όλους τους Έλληνες να φωνάξουν «Είμαι Μέσα» κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Η Πρόεδρος Γιάννα Δεσποτοπούλου, απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση των Special Olympics στον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη και στην Πρόεδρο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» κυρία Βίκυ Σαντίκου για τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους και την καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών του νησιού που ως εθελοντές θα υποδεχθούν τους αθλητές και θα διοργανώσουν εκδηλώσεις προς τιμή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κα Σαντίκου είναι η δεύτερη γυναίκα μετά την κα Δεσποτοπούλου που λαμβάνει την ανώτατη τιμητική διάκριση των SPECIAL OLYMPICS.
«Είμαι μέσα!» είναι το slogan του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 σ’ όλη την Ελλάδα.
«Μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον!» είναι το slogan της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011στη Σκιάθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.