Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μικρά μαθήματα ζωής

Σοφί Καρκέν*
Μικρά μαθήματα ζωής
Εικονογράφηση: Μισέλ Μπουσέ
Μετάφραση:
Νατάσα Παπαδοπούλου
Σχήμα: 14x21, Σελ: 264,
Τιμή: €12.00
ISBN: 978-960-6893-16-2
Εκδόσεις GEMA
Δεν είναι εύκολο να μεγαλώσει κανείς... Μπροστά στις σκοτούρες των παιδιών τους, οι γονείς βρίσκονται συχνά πελαγωμένοι. Πώς να τα βοηθήσουν να μη γίνουν ούτε τύραννοι ούτε πρόβατα; Να επιβεβαιώσουν τον εαυτό τους ανάμεσα στους άλλους, σεβόμενα συγχρόνως τον διπλανό τους;
Αυτά τα σαράντα παραμύθια, διανθισμένα με...
χιούμορ και ποίηση, θίγουν όλες τις πλευρές του δεσμού με τον άλλο, από το άγχος του αποχωρισμού μέχρι τη δυσκολία να πούμε «όχι», περνώντας από τις θυελλώδεις φιλίες ή την ανάγκη να είμαστε ευγενείς. Συναντάμε εδώ ήρωες δανεισμένους από την παιδική φαντασία: τον Μιμίκο, το ντροπαλό φάντασμα που κρύβεται μέσα στην πανοπλία ενός ιππότη, τους δύο αχώριστους παπαγάλους, τον χαμαιλέοντα που ψάχνει για φίλους, ή ακόμα τη Νοεμί, τη νεράιδα... Και μαθαίνουμε μερικές ουσιαστικές αλήθειες για τον διπλανό μας: οι καβγατζήδες είναι συχνά δυστυχισμένοι, οι κακοί τρέφονται με τους φόβους των άλλων, οι ντροπαλοί έχουν καμιά φορά ύφος υπεροπτικό, και αν οι σφήκες τσιμπάνε, αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται...
Μέσα σε αυτά τα θαυμαστά μαθήματα ζωής, γραμμένα για να διαβάζονται το βράδυ, οι γονείς θα βρουν μια πολύτιμη βοήθεια για να μάθουν στα παιδιά τους πώς να ζουν καλύτερα με τους άλλους.
* Η Σοφί Καρκέν, δημοσιογράφος και συγγραφέας, έχει τιμηθεί με το βραβείο Griffe Noire 2005 για το βιβλίο της Petites histoires pour denenir grand.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.