Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο K. Kαρτάλης σε δηλώσεις του: «Καθαρές λύσεις για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα»

Σε δηλώσεις (ΝΕΤ 105.8 και Flash), ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης σημείωσε μεταξύ άλλων «Η επιμονή της τρόικας σε τακτικές που δεν αποδίδουν προβληματίζει. Τώρα έχουμε τις δηλώσεις της κας Λαγκάρντ που ομιλεί για «κούρεμα» της τάξης του 75%, γεγονός που επηρεάζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για να κλείσει η διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή ομολόγων με βάση τη συμφωνία της 26 Οκτωβρίου που προβλέπει «κούρεμα» στους ιδιώτες στο 50%. Φαίνεται ότι το ΔΝΤ προσπαθεί να εκτονώσει τη δυσφορία μελών του (Βραζιλία, Ρωσία) για την ενίσχυση της Ελλάδος.»
Στο θέμα των εκλογών ανέφερε: «Οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, ενδεχομένως...
μετά το Πάσχα. Αυτό που προηγείται είναι η στήριξη της Κυβέρνησης για τη διασφάλιση της δανειακής σύμβασης και για μία συμφέρουσα ανταλλαγή των ομολόγων.»
Στο θέμα των οικονομικών εισαγγελέων ανέφερε: «Πρέπει να υπάρχει άπλετο φώς στην υπόθεση. Αν υπάρχουν ονόματα που παρενέβησαν πρέπει να δοθούν. Σημασία έχει να στηριχθούν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Όπως σημασία έχει ότι οι πολίτες διαπιστώνουν ότι με τη νέα νομοθεσία η δικαιοσύνη κινείται και αντιμετωπίζει το οικονομικό έγκλημα, λ.χ. με τις πολλές συλλήψεις οικονομικών παραγόντων που παραβίασαν τη φορολογική νομοθεσία.»
Σε ό,τι αφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Είναι αναγκαίο να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες. Αυτό απαιτεί η δημοκρατική ευαισθησία του κάθε στελέχους του κόμματος. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκείνη την δημοκρατική ευαισθησία ώστε να ανοίξει αύριο τις διαδικασίες για τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος όποιος και αν είναι αυτός. Είμαι επίσης βέβαιος ότι δεν κινδυνεύει η Κυβέρνηση από τις εσωκομματικές διαδικασίες. Μπορεί να εξελιχθούν παράλληλα. Δυστυχώς όπως λειτουργεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί με την κοινωνία βαθαίνει. Οσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό αναλαμβάνουν πολύ σοβαρή ευθύνη».
Ερωτώμενος αν θα διευκόλυνε ο κ. Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος απάντησε ότι «σε κάθε κρίση χρειάζεται μια εκτονωτική κίνηση». «Αλλά», πρόσθεσε, «δεν είμαι αυτός που θα υπαγορεύσω το τι θα κάνει».
Ο Κ. Καρτάλης παρατήρησε ότι «αυτά τα μακρόσυρτα σχέδια περί συνεδρίων που θα προηγηθούν των τελικών αποφάσεων δίνουν την εικόνα στον κόσμο ενός βυζαντινισμού που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τα κόμματα, το πολιτικό σύστημα και την πολιτική.» Παράλληλα εμφανίσθηκε επικριτικός στην επιστολή Ν. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι «Ο καθένας έχει δικαίωμα να στείλει όποια επιστολή επιθυμεί και κρίνεται για αυτό. Πάντως στο δυτικό πολιτικό σύστημα, δεν συνηθίζεται να απαντούν για λογαριασμό του Πρωθυπουργού, οι συγγενείς του.»

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ,ΒΓΗΚΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ? ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΩΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΥ ΜΗΝΑ Ο Κ.ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΩΜΙΚΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΑΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.ΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΑΤΕ ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΣΑΝ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,Η ΞΕΡΑΤΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ[ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ]ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΨΙΦΙΑ,ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣΑΣ ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΑΤΕ ΣΕΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.