Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Έφυγε» ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς*, γνωστός καραβομαραγκός και πρωτοπόρος στη σύλληψη της ιδέας να εφαρμόσει τις τεχνικές γνώσεις της ναυπηγικής μεγάλων πλοίων σε μικρά, δημιουργώντας σπουδαία αντίγραφα που σήμερα κοσμούν πολλά σπίτια και εφοπλιστικά γραφεία.
Το περασμένο καλοκαίρι, η 3η έκθεση καλλιτεχνών που έγινε στη Σκόπελο, ήταν αφιερωμένη στην μικροναυπηγική και τον Τριαντάφυλλο Μπουνταλά. Διαβάστε εδώ(κλικ) τι είπε για τον Τριαντάφυλλο, ο γιος του Γιάννης την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.
Η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα παιδιά του Ουρανία, Γιάννη και Αγνή.
* Ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1927 στη Σκόπελο. Το 1952 παντρεύτηκε την Άννα, το γένος Πάπου και απέκτησε 3 παιδιά.

6 σχόλια:

  1. Καλό ταξίδι παππού...Πάντα θα σε θυμόμαστε και θα σ' αγαπάμε....

    Μαρία, Άννα, Δημήτρης, Ρηγίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη συνέχισε το έργο του Τριαντάφυλλου...
    Θερμά συλλυπητήρια.
    Παναγιώτης Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένε μου παππού σου εύχομαι καλό ταξίδι. Θα σε θυμάμαι και θα σε αγαπώ για πάντα.. Θα σε έχω στη μνήμη μου και την καρδιά μου και θα θαυμάζω τα θαυμάσια έργα τέχνης σου που έμειναν πίσω από τα αριστουργηματικά χεράκια σου, τα οποία κατασκεύασες με τόση επιδεξιότητα, τεχνική και μεράκι! Ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος!Ο Θεός να σε αναπαύσει.. Αντίο παππούλη μου γλυκέ:'(
    Μπουνταλά Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρασκευή 20-01-2012 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Σκοπελίτης Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς, γνωστός καραβομαραγκός και πρωτοπόρος στη σύλληψη της ιδέας να εφαρμόσει τις τεχνικές γνώσεις της ναυπηγικής μεγάλων πλοίων σε μικρά, δημιουργώντας σπουδαία αντίγραφα που σήμερα κοσμούν πολλά σπίτια και εφοπλιστικά γραφεία. Αυτό το δύσκολο επάγγελμα μένει να το συνεχίσει και να το διαδώσει ο υιός του Ιωάννης αφού πουθενά στον κόσμο δεν φτιάχνονται πλέον τέτοια αριστουργήματα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγό, τα παιδιά και τα εγγόνια του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Να ζήσετε να τον θυμόσαστε. Ζωή σ' εσάς. Ευάγγελος Θεοδώρου. Φλώρινα 22-01-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λένε πως κάθε άνθρωπος έρχεται στην γη για να αφήσει το δικό του αποτύπωμα, το δικό του χνάρι στο σταυροδρόμι της ζωής, για να βάλει το δικό του λιθαράκι στο χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου.
    Ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς τα έκανε όλα αυτά και με το παραπάνω.
    Θα μείνει αλησμόνητος για το ήθος του, το μεγαλείο της ψυχής του, την καλλιτεχνική του φλέβα και για τα αριστουργηματικά έργα του.
    Τώρα βρίσκεται στην γαλήνια αγκαλιά του Δημιουργού μας, για να την στολίσει και να την φωτίσει περισσότερο, μπήκε στην αυλή των αγγέλων για να ενώσει και την δική του μελωδική φωνή στις ψαλμωδίες τους.
    Θα βλέπει από ψηλά τα αγαπημένα του πρόσωπα, θα μεσολαβεί στον Θεό για να απαλύνει την θλίψη τους, θα καμαρώνει τα παιδιά και τα εγγόνια του και θα χαίρεται κάθε φορά με την χαρά και την επιτυχία που θα έχουν στην ζωή τους.
    Καλό ταξίδι θείε Τριαντάφυλλε. Ας είναι αναπαυμένη η ψυχούλα σου. Δώσε χαιρετίσματα σε όλους αυτούς που θα συναντήσεις κάνοντας το τελευταίο μακρινό σου ταξίδι.
    Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.
    Ε.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξία και όταν έχει ζήσει τόσα πολλά χρόνια έχει σίγουρα προσφέρει στους γύρω του. Όταν αφήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο είναι πολύ λυπηρό γιατί ο θάνατος είναι σκληρός. Το ίδιο λυπηρό είναι που χάθηκε και ο μπάρμπα Τριαντάφυλλος. Δεν θεωρώ ότι είναι περισσότερο λυπηρό από το θάνατο του χ και του ψ γιατί το επάγγελμά του έτυχε να είναι πιο δημιουργικό. Η οικογένειά του σίγουρα θα λυπήθηκε σφόδρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να γίνει ιδιαίτερη μνεία. Είναι βέβαια ενδιαφέρον και μπορεί να διατηρηθεί κάποια στήλη με ποιους πεθαίνουν στον τόπο μας όπως και με ποιοι γεννιούνται ή παντρεύονται για να χαιρόμαστε αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.