Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Σκοπέλου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ένα από τα πιο σημαντικά Προγράμματα Κοινωνικού Χαρακτήρα που παρέχει ο δήμος μας. Απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Τα συναρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών, Εργασίας, Οικονομίας) έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να διακόψουν τη χρηματοδότηση του προγράμματος, το οποίο έχει παράσχει σημαντική βοήθεια σε συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη και που σε αντίθετη περίπτωση θα παρέμεναν κοινωνικά αποκλεισμένοι, χωρίς καμία βοήθεια. Σήμερα, λίγο πριν την λήξη του προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από...
την Πολιτεία σχετικά με το μέλλον των δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές.

 Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στη φτώχια, στην ανέχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό και η ενδεχόμενη κατάργησή του θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ, που χωρίς τη βοήθειά που τους παρέχει το πρόγραμμα θα μείνουν στο έλεος της τύχης.


Ζητούμε:
Να βρεθούν άμεσα εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης από κρατικούς πόρους, που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση του προγράμματος και τα επόμενα χρόνια.
Την εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας των εργαζομένων στις προνοιακές δομές, με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και τη δημιουργία δομών "Βοήθεια στο Σπίτι" και κοινωνικών υπηρεσιών άμεσα στους Ο.Τ.Α., προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
Επιπλέον:
Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων για την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, οι οποίοι αποτελούν τον θεμέλιο λίθο στην επιτυχία του προγράμματος. Η ανακοίνωση ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος θα σταματήσει από το 2012, οδηγώντας στην ανεργία τους εργαζομένους, είναι κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να αποτρέψουμε.

Προτείνουμε:
Να εξασφαλιστεί από την Πολιτεία η σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των δομών του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".
Η Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της εργασίας των χιλιάδων απασχολούμενων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και για νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει τη στελέχωση των νέων κοινωνικών υπηρεσιών που συστήθηκαν στους Δήμους ή στα Νομικά Πρόσωπα αυτών με το έμπειρο προσωπικό που εργάζεται στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".
Οι υπηρεσίες κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας να είναι πλήρως στελεχωμένες από ειδικευμένους στις αντίστοιχες ειδικότητες επιστήμονες, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό που να έχει ως αποκλειστική εργασία την κάλυψη αυτών των αναγκών, με ενιαία μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και αξιοπρεπή μισθό.
Το ανωτέρω Ψήφισμα να διαβιβαστεί:
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου
Στον Υπουργό Εσωτερικών.
Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).
Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας.
Στο Σωματείο των Εργαζομένων του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".
Στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΝΕΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΙΑ !!!! ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΚΑΙ ΤΑ ΓΗΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.