Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κ. Καρτάλης: Εγκρίθηκαν 279 τμήματα «άθλησης για όλους» για τη Μαγνησία

Δήμος Αλοννήσου 11 τμήματα, Δήμος Σκοπέλου 15 τμήματα
Με τον Ειδικό Γραμματέα Διατροφής και Άθλησης του Υπ. Υγείας Κ. Παταβούκα είχε συνεργασία ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης για τα προγράμματα άθλησης για όλους και ειδικότερα για τη χρηματοδότηση τμημάτων άθλησης για παιδιά, γυναίκες, νέους και ενήλικες στη Μαγνησία.
Όπως ανέφερε ο Κ. Καρτάλης «Η ανοικτή συνεργασία των ΟΤΑ με τον Κ. Παταβούκα στο Βόλο στο...
τέλος Ιουνίου 2011 είχε θετικά αποτελέσματα καθώς εγκρίθηκε, μετά από αξιολόγηση, σημαντικός αριθμός τμημάτων άθλησης και αθλητικών δραστηριοτήτων σε κάθε Δήμο που υπέβαλε σχετική πρόταση. Και αυτό παρά τη δημοσιονομική δυσκολία που επέβαλε τη μέγιστη δυνατή κατανομή μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε εθνικό επίπεδο. Πιστεύω στη δύναμη αυτών των προγραμμάτων καθώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την άθληση του καθενός. Σε αντίθεση με άλλους κρατικούς φορείς που «βύθισαν» τον αθλητισμό την τελευταία διετία, το Υπουργείο Υγείας έρχεται να φέρει μία νέα πνοή στην άθληση με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση».
Για την περίοδο 2011-12 οι εγκρίσεις προγραμμάτων άθλησης για τη Μαγνησία στην κατηγορία «Γενικά Προγράμματα» ανέρχονται σε 253 τμήματα (ΔΟΕΠΑΠ Βόλου 208 τμήματα, Δήμος Αλμυρού 5 τμήματα, Δήμος Αλοννήσου 11 τμήματα, Δήμος Σκοπέλου 15 τμήματα, Δήμος Ρήγα Φεραίου 14 τμήματα), εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι για τμήματα άθλησης για παιδιά (137).
Στην κατηγορία «Ειδικά Προγράμματα» εγκρίθηκαν 14 τμήματα στο Δήμο Βόλου (2 τμήματα για άθληση και ΑΜΕΑ, 5 τμήματα για Ψυχική Υγεία, 2 τμήματα για αθληση στα κέντρα απεξάρτησης, 2 τμήματα για άθληση στις φυλακές και 3 τμήματα για αθλητισμό τσιγγάνους).
Στην κατηγορία «Δομημένα προγράμματα μικρής διάρκειας» εγκρίθηκαν 12 τμήματα (1τμ. Ναυαγοσωστική – 1τμ. Ιστιοπλοΐα/ιστιοσανίδα – 2τμ. Τέτραθλο Στίβου Δημοτικών σχολείων – 4τμ. Αθλητικό καλοκαίρι – 1 τμ. Σχολές Εκμάθησης beach volley - handballfootball – 1τμ. Κωπηλασία – θαλάσσιο σκι – 2τμ. Μύηση σε αθλήματα αναρρίχησης τοξοβολίας κ.α.).
Στην κατηγορία «Μη δομημένα προγράμματα μικρής και μεγάλης διάρκειας» εγκρίθηκαν δράσεις στο Δήμο Βόλου για άθληση στα Πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους και σε αθλοχώρους.
Τέλος στην κατηγορία «Εκδηλώσεις για όλους» εγκρίθηκε μία εκδήλωση (γύρος της πόλης) στο Δήμο Αλμυρού και μία εκδήλωση (φυσιολατρικός γύρος) στο Δήμο Αλοννήσου.

3 σχόλια:

  1. Ποιος-οι απο τον Δημο θα υλοποησει αυτα τα προγραμματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αρμοδιότητα της ΔΗΚΕΣ.
    Και γυμναστές έχουμε και ανθρώπους που αγαπούν το αθλητισμό.
    Πιστεύω ότι τα προγράμματα είναι μια ευκαιρία για μαζικό αθλητισμό και πρέπει να τα υποστηρίξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλουμε ενημέρωση για ό,τι δραστηριότητα ξεκινήσει. Πού και πότε; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.