Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ας το κάνουμε και ...στη Σκόπελο

Γράφει η Ελεάνα στις «Βόρειες Σποράδες»:
«Ξεκίνησε και αλλού... Γιατί όχι και εδώ;
Αγαπητοί Σκοπελίτες
μήπως ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον;
Μιλάω για ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς χρήματα!
Εάν φτιάξουμε ένα ταμπλό απέναντι από τον φούρνο του Κοχύλη και κολλάμε χαρτάκια με τις προσφερόμενες υπηρεσίες ή τα...
προσφερόμενα προϊόντα, τους δύσκολους αυτούς καιρούς θα βοηθηθούμε όλοι.
Εγώ για παράδειγμα προσφέρω μαθήματα υπολογιστών και ζητώ μαθήματα μαθηματικών α' Γυμνασίου.
Χρειαζόμαστε μόνο ένα ταμπλό και καλή διάθεση.
Όποιος συμφωνεί ας αφήσει μήνυμα και ελπίζω η εφημερίδα να μας βοηθήσει να συντονιστούμε...
Τι λέτε λοιπόν;
Ελεάνα»

8 σχόλια:

  1. ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΟΥΣ-ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ Κ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΆΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ..1€ ΤΟ ΨΩΜΙ? ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ?ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΟ Φ.Π.Α Κ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΕΔΩ..ΠΟΙΟΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ? ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΟΧΙ ΜΕ 16% ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Φ.Π.Α..2.40€ Ο ΓΥΡΟΣ? 3.50€ Ο ΚΑΦΕΣ? ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ? ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..??ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ Η ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ... ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΕΞΥΠΝΗ ΕΣΥ ΣΕ ΠΙΟ ΝΗΣΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ..ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑϊΝΕΣ ΣΟΥ ΙΔΕΕΣ...ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΓΩΙΣΜΟ Κ ΖΗΛΙΑ..ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλη η ιδεα σου Ελεανα αλλα οπως λεει και ο φιλος απο πανω η Σκοπελος δεν ειναι ο ιδανικος τοπος για τετοιου ειδους πρωτοβουλιες. το τι μαλωμα και τι κουτσομπολιο εχει να πεσει δεν φανταζεσαι. θα ειναι το πρωτο θεμα συζητησης το τι ανταλλαξε ο ταδε με τον μπατζανακη του αλλου και παει λεγοντας.... οσοι ξερουν απο σκοπελο και σκοπελιτες καταλαβαινουν σιγουρα τι θελω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο με τους σκοπελιτες δεν το καταλαβαινω... τι παει να πει θα φαγωθουν μεταξυ τους οι σκοπελιτες οποτε ας το αφησουμε; η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια δεν νομιζω οτι μπορουν να φέρουν αντιθετα αποτελεσματα σε κανενα μερος του πλανητη... αν μπορει να συμβει το αντιθετο στη Σκοπελο, τοτε τι να πω... καλυτερα ας τη σβησουμε απ' τον χαρτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντι να κατεβαζετε ιδεες που εμεσος πλυν σαφως αποδεχονται την ΚΑΤΑΝΤΙΑ του τοπουμας,θα ειναι προτιμοτερο να πεφτουν ιδεε-λυσεις για ανατροπη και απελευθερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΝ σωστή η τοποθέτηση σου, αλλά δυστυχώς χρειάζεται χρόνος ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ βρε Ελεάνα.. Την είχα προτείνει κι εγώ παλιότερα αυτή την ιδέα, όμως τίποτα δεν έγινε.. Δυστυχώς... Γιατί πολύ απλά κανένας δε θα επιλέξει το χαρτάκι με τον τίτλο ΠΑΙΔΕΙΑ από το ταμπλό. Γιατί αυτό είναι που λείπει περισσότερο από τους Σκοπελίτες. Κι όσο για την άποψή σου ΤΕΝ σωστή και σεβαστή, απλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα που ο λαός θα ξυπνήσει και θα πάρει τα τουφέκια (γιατί μόνο έτσι θα σωθούμε μου φαίνεται) κάπως πρέπει να την παλέψουμε... Και η πρόταση της Ελεάνας είναι ένα πρώτο βήμα. Συνεπώς αποδέχομαι την ΚΑΤΑΝΤΙΑ του τόπου μου αλλά δεν αποδέχομαι την ΚΑΤΑΝΤΙΑ του εαυτού μου γιατί ψάχνω και βρίσκω λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν εμένα και τους συμπατριώτες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ, Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!! ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΤΗΣΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΧΟΡΔΗ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΞΥΠΝΗ Η ΟΧΙ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ...ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΣΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΛΑΘΟΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΕΛΕΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και για του λόγου το αληθές απλά πατήστε στο google τον τίτλο "Στα σπάργανα η ανταλλακτική οικονομία" και διαβάστε να δείτε τι παίζει.. Ξυπνήστε επιτέλους!! Ηρθε η ώρα να γράψουμε κι εμείς αυτούς που μας γράφουν τόσα χρόνια!! Πιστεύετε ακόμα ότι μπορούν να μας σώσουν αυτοί που μας κατάντησαν έτσι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.