Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη Καρτάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων και παρέδωσε το πόρισμα της Επιτροπής για την περίοδο 2010-2011.
Κατά την επίσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές Στ. Καλογιάννης της ΝΔ και Κ. Κιλτίδης του ΛΑΟΣ ως μέλη του Προεδρείου της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τα βασικά συμπεράσματα του Πορίσματος, απεδέχθη...
την πρόσκληση της Επιτροπής για κοινή επίσκεψη σε περιοχές ιδιαίτερης σημασίας, όπως η υπό ανασύσταση λίμνη της Κάρλας και τόνισε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος ώστε η ανάπτυξη στη χώρα να είναι βιώσιμη. Όπως επισημάνθηκε από τα μέλη της Επιτροπής το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει η, απολύτως λανθασμένη, άποψη ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πολυτέλεια καθώς επιβραδύνει την ανάπτυξη. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε το θέμα του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, η αξιοποίηση του οποίου δεν βασίζεται σε ένα ευρύτερο χωροταξικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά ουσιαστικά καλεί τους επενδυτές να προσδιορίσουν εκείνοι τι θα επιθυμούσαν ως χρήσεις γης και συντελεστές δόμησης.
Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας μέσα από την αναβάθμιση των δασικών υπηρεσιών, ενώ επισημάνθηκαν οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ των επιπέδων της διοίκησης που οδηγούν σε αυξημένη γραφειοκρατία και συχνά παρακωλύουν την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων. Παράλληλα έγινε αναφορά στην πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Σύμφωνα με την Επιτροπή ως σημαντικότερα παραμένουν αυτά της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της διαχείρισης των υδατικών πόρων ιδιαίτερα δε σε περιοχές που έχουν εντοπισθεί αυξημένες τιμές χρωμίου, αρσενικού και νιτρικών.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ως ιδιαιτέρως θετικές τις εργασίες της Επιτροπής τόσο σε ό,τι αφορά στην εξέταση συγκεκριμένων περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών ζητημάτων όσο και σε σχέση με τη διευκόλυνση του συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.