Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Για το αεροδρόμιο της Σκιάθου

Στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος και αφορούσε τον κίνδυνο υποβάθμισης του αεροδρομίου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» της Σκιάθου, από τη μετάθεση και των τριών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που υπηρετούν σε αυτό, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης , απάντησε πως:
«Δεν έχει ληφθεί ούτε πρόκειται να ληφθεί απόφαση μετατροπής του αεροδρομίου Σκιάθου από ελεγχόμενο σε αεροδρόμιο παροχής πληροφοριών πτήσης (AFIS). Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Υ.Π.Α στις 20/12/2010 αποφάσισε τη μετάθεση των υπηρετούντων στη Σκιάθο τριών Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, τοποθετώντας τη χρονικά μετά την 1η Νοεμβρίου 2011. Εξυπακούεται ότι η υλοποίηση της...
προαναφερθείσας απόφασης θα πραγματοποιηθεί μόνον εφόσον οι εν λόγω υπάλληλοι αντικατασταθούν. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Υπ.Υ.Με.Δι. και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας λειτουργούν πάντα με γνώμονα την αδιάκοπη και ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων, την αρτιότερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού και ότι είναι αρωγοί κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας»
Σύμφωνα με την Ερώτηση του κ. Νάκου, η μετάθεση των τριών υπαλλήλων χωρίς την προηγούμενη αντικατάστασή τους από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δημιουργεί τον κίνδυνο υποβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου σε Aerodrome Flight Information Service (AFIS). Στα αεροδρόμια, που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία παρέχονται στους πιλότους απλά πληροφορίες προσέγγισης και η προσγείωση γίνεται καθαρά με δική τους ευθύνη και όχι με τον έλεγχο του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Σήμερα, το αεροδρόμιο της Σκιάθου ανήκει στην κατηγορία ελεγχόμενο, που σημαίνει ότι ο ελεγκτής έχει τον έλεγχο και την ευθύνη της προσγείωσης και της απογείωσης, ιδίως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες και αυτό δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να χαθεί, γιατί θα σημαίνει υποβάθμιση κατά τρόπο ώστε να προσγειώνονται μόνο μικρά αεροσκάφη, όπως συμβαίνει σε πολλά μικρότερα νησιά της χώρας, αλλά μεγάλα αεροπλάνα τύπου Airbus 320, 321 και Boeing 757 να μην μπορούν να προσγειωθούν σε αυτό.
Ο Θ. Νάκος, σχολιάζοντας την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καθησυχαστικός ακούγεται ο αρμόδιος Υφυπουργός για το ζήτημα που έχει προκύψει με την μετάθεση και των τριών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Η διαβεβαίωσή του, ότι δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση μετατροπής του αεροδρομίου Σκιάθου από ελεγχόμενο σε αεροδρόμιο παροχής πληροφοριών πτήσης, επιτρέπει στους αρμόδιους τοπικούς φορείς να σχεδιάσουν την διαχείριση και περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου κατά την νέα χρονιά, πάντα βεβαίως σε συνεργασία με το Υπουργείο. Η Σκιάθος και γενικότερα οι Βόρειες Σποράδες, αποτελούν κορυφαίο κεφάλαιο για τον Ελληνικό τουρισμό και θα πρέπει η κεντρική κυβέρνηση να στέκεται συνεχώς αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος, αλλά και με αποφάσεις της, δράσεις και έργα που η ίδια υλοποιεί να αναπτύξει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση στα νησιά μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.