Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο Κ. Καρτάλης για τη διατήρηση των Υπηρεσιών του Κράτους στις Σποράδες

Το αίτημα της διατήρησης των δομών της κεντρικής διοίκησης (υποκαταστήματα και παραρτήματα Υπουργείων και Κρατικών Οργανισμών) στις Σποράδες έθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και στον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Ειδικότερα, ζήτησε να διατηρηθούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟΥ) και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ καθώς και τα Ειρηνοδικεία.
Όπως σημείωσε: «Θα πρέπει κάθε Υπουργείο χωριστά να μεριμνήσει ώστε ο εξορθολογισμός του κράτους, που πολλές φορές οδηγεί στη συγχώνευση ή κατάργηση φορέων ή παραρτημάτων, να μην έχει τα ίδια κριτήρια για τις νησιωτικές...
περιοχές με αυτά για τις χερσαίες. Οι πολίτες ειδικά στα νησιά πρέπει να διευκολύνονται γιατί οι μετακινήσεις είναι δύσκολες
Ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι οι καταργήσεις των ΔΟΥ δε θα επηρεάσουν τις Σποράδες, ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι δεν θα δρομολογηθεί η κατάργηση των Ειρηνοδικείων Σκιάθου και Σκοπέλου.
Τέλος, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι το πόρισμα της επιτροπής που εξετάζει τη συγχώνευση παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Περιφέρεια θα δοθεί στη δημοσιότητα περίπου σε δύο εβδομάδες αλλά διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει πρόθεση του ΙΚΑ να καταργήσει δομές του στα νησιά. Ο Κ. Καρτάλης έθεσε επίσης το θέμα του Ειρηνοδικείου Αργαλαστής και των υπηρεσιών του ΙΚΑ και του Υπουργείου Οικονομικών στον Αλμυρό. Οι αρμόδιοι Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν τα θέματα κατά περίπτωση, με κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.