Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το ευρώ και η δραχμή

Η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργανώνει συζήτηση με θέμα «το ευρώ, η δραχμή και η γεωπολιτική διάσταση της κρίσης» το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ώρα 12:00. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας - εκδότης του περ. Άρδην και της εφ. Ρήξης και ο Γιάννης Ξένος, συντάκτης της εφ. Ρήξης, στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16 Β, Βόλος)
Είσοδος ελεύθερη
Τον τελευταίο χρόνο το μόνιμο θέμα συζήτησης στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων των οκτώ είναι αν και πότε θα μας πετάξουν οι...
Γερμανοί από την Ευρωζώνη. Συντελείται πραγματική πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων με το τρομοκρατικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», που έχει ως αποτέλεσμα να αποδεχόμαστε τα πιο ληστρικά οικονομικά μέτρα με τις ελάχιστες αντιδράσεις.
Αλλά, είναι καιρός να δούμε αν η τρόικα μπορεί πια να πραγματοποιήσει αυτή την απειλή. Ας πάρουμε υπόψη τις τεχνικές παραμέτρους της επιστροφής στη δραχμή, μια τέτοια μετάβαση (δηλαδή να κοπεί και να διανεμηθεί σε όλη τη χώρα το νέο νόμισμα) υπολογίζεται ότι απαιτεί περίπου 24 μήνες! Ενώ, με την εξάπλωση της κρίσης ακόμα και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, το να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ο κίνδυνος ενός ντόμινου χρεοκοπιών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα συνταράξει ακόμα και τη Γερμανία που θα δει τη μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά, την Ευρωζώνη, να τρίζει συθέμελα.
Άρα, είναι πιο πιθανό η τρόικα να θέλει μια Ελλάδα υποταγμένη, στα όρια της καταστροφής, με πολίτες που ίσα ίσα να επιβιώνουν και η καλύτερη στιγμή για να το πετύχουν ξέρουν ότι είναι τώρα, που έχουν απέναντί τους μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, με ελάχιστο πολιτικό βάρος, πριν πάμε σε εκλογές, και μετά, η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση, με νωπή τη λαϊκή εντολή, θα έχει περισσότερες δυνατότητες να διαπραγματευτεί μαζί της. Γι’ αυτό και κάθε βράδυ οι πιέσεις εντείνονται και η τρομοκράτηση ότι επίκειται η ώρα μηδέν, της εξόδου μας από το ευρώ και της χρεοκοπίας μας.
Φυσικά, στην τρομοκράτηση των Ελλήνων σημαντική συμβολή έχουν και όλοι αυτοί που αβασάνιστα υποστηρίζουν να φύγουμε μόνοι μας από το ευρώ, δηλαδή να πραγματοποιήσουμε το χειρότερο δυνατό σενάριο για τη χώρα. Γιατί τι άλλο θα σημαίνει για την χώρα, που δεν είναι διατροφικά αυτάρκης, π.χ. η αδυναμία εισαγωγής βασικών ειδών διατροφής από ένα αληθινό ολοκαύτωμα. Τέτοιες ανεδαφικές και καταστροφικές προτάσεις, άσχετα αν έχουν καλά κίνητρα αυτοί που τις εκφέρουν, σε τελική ανάλυση το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν πρόσθετα επιχειρήματα στους τροϊκανούς και στο ντόπιο κόμμα της τρόικας που κυβερνά και να εκφοβίζουν περισσότερο το λαό.
Τέλος, αλλά ίσως το πιο σημαντικό, η συζήτηση με τους όρους που διεξάγεται εγκλωβίζει τους ανθρώπους σε ένα στείρο οικονομισμό κάνοντάς τους να υποτιμούν τα εθνικά ζητήματα. Αλλά, η τουρκική επιθετικότητα είναι κάθε μέρα υπαρκτή στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη. Ενδεχόμενη έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποβαθμίσει κι άλλο, την ήδη δυσχερή, διεθνή μας θέση και θα μας απομακρύνει και άλλο από τους βαλκανικούς λαούς και τον ευρωπαϊκό Νότο. Άρα, η γεωπολιτική διάσταση της κρίσης, για μια χώρα σαν την Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικότερο θέμα συζήτησης από το αν η έβδομη δόση του δανείου της τρόικας καθυστερήσει δύο ή τρεις μήνες.
Γύρω από αυτούς τους άξονες θα κινηθεί η συζήτηση που θα πραγματοποιήσει η Κίνηση Πολιτών Άρδην στο Βόλο το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.