Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς τους εργάτες, γρανάζι δε γυρνά

Δήλωση του Απόστολου Νάνου
Βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ
Είναι γεγονός ότι ο αγώνας που διεξάγεται στην «Χαλυβουργία Ελλάδας» έχει ταράξει τα νερά.
Όσοι καταθέτουν με δηλώσεις τους τα διαπιστευτήριά τους στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων, δεν κάνουν τίποτε άλλο απο το να ενεργοποιούν λογικές κοινωνικού αυτοματισμού, να συμμετέχουν στον εκφοβισμό και στην τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Επικαλούνται τον μπαμπούλα των «κλειστών εργοστασίων», χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη Μαγνησία και τα δεκάδες «κουφάρια» των τελευταίων χρόνων.
Όμως οι αγώνες των εργαζόμενων δεν έκλεισαν και δεν κλείνουν κανένα εργοστάσιο. Η εμπειρία και της Μαγνησίας επιβεβαιώνει ότι η κερδοφορία των εργοδοτών είναι αυτή που καθορίζει αν θα κλείσει η όχι μια...
επιχείρηση, που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, εξαθλιώνει τους εργαζόμενους.
Οι κ.κ. βουλευτές και όσοι άλλοι προσπαθούν με τις δηλώσεις τους να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους, θέλουν τα εργοστάσια «ανοιχτά» και τους εργαζόμενους γονατιστούς, να παρακαλάνε για ένα ξεροκόμματο των 300 ευρώ.
Η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) με τις ευλογίες της ΕΕ, και τη συνδρομή των κ.κ. βουλευτών της Μαγνησίας, ετοιμάζει νέα χτυπήματα στην εργατική λαϊκή οικογένεια. Ο ΣΕΒ απαιτεί νέες ανατροπές στις συλλογικές συμβάσεις, δραστική μείωση μισθών και επιδομάτων. Απαιτούν και ορισμένοι εφαρμόζουν ήδη μεγαλύτερη ευελιξία, δραστικές μειώσεις των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, νέες φορολογικές ελαφρύνσεις.
Στη Μαγνησία ήδη εφαρμόζονται μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, 5ωρα, μισθοί 500 €. Αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται με την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ότι εάν δεν τα αποδεχθούν, θα απολυθούν.
Όλες αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, τη μείωση των κερδών τους. Καμιά κουβέντα για τα τεράστια κέρδη που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, τους πενιχρούς μισθούς που έπαιρναν οι εργαζόμενοι.
Αυτές τις πολιτικές τις στήριξαν μέχρι σήμερα όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές Μαγνησίας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Τις στήριξαν και αυτοί που φιλοδοξούν να πάρουν την ψήφο των εργαζόμενων για να εκλεγούν στο κοινοβούλιο.
Είναι έκθετοι στους εργαζόμενους της Μαγνησίας.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μονόδρομος να αντισταθούν στα σχέδια των εργοδοτών, του Μάνεση και του κάθε Μάνεση, να ξεπεράσουν τις φοβίες και τις απειλές, να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο και να ακολουθήσουν το δρόμο του ταξικού κινήματος. Το δρόμο που δείχνουν οι Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, που για 80 μέρες τώρα αγωνίζονται να μην περάσουν τα μέτρα αυτά, να μη συνεχίσει να κερδοσκοπεί ο Μάνεσης σε βάρος τους με μισθούς πείνας 500 €, γιατί τα μέτρα αυτά θα ‘ναι μόνιμα και όχι για 4 μήνες ή όσο διαρκεί η κρίση.
Οι εργαζόμενοι του Βόλου να δώσουν νέα απάντηση στην 24ωρη απεργία, να σβήσουν οι καμινάδες της Χαλυβουργίας, γιατί χωρίς τους εργάτες, γρανάζι δε γυρνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.