Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το Βελανιό επίσημη παραλία γυμνιστών

Une plage de nature et de liberté
Τον χαρακτηρισμό της παραλίας του Βελανιού ως επίσημης παραλίας γυμνιστών στη Σκόπελο θα εισηγηθή ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής στην οικονομική επιτροπή και αφού ψηφιστεί θα τέθει ως θέμα συζήτησης του Δημοτικό Συμβούλιο.
Διαβάστε όλη την εισήγηση του Δημάρχου:
«Από την εποχή που εμφανίστηκαν οι πρώτοι τουρίστες στη Σκόπελο, πολλές ήταν οι παραλίες του νησιού όπου οι λουόμενοι ήταν γυμνιστές, ενώ η τοπική κοινωνία έβλεπε με...
καλό μάτι τη λειτουργία τους. Οι Σάρες, το Λιμνονάρι, τα ακριανά τμήματα στις Μηλιές, το Καστάνι, το Γλυστέρι και άλλες περισσότερο ή λιγότερο απομονωμένες.
Ανάμεσα σε αυτές την πρώτη θέση κατείχε πάντοτε το Βελανιό, που δέχτηκε τους πρώτους γυμνιστές από το τέλος της δεκαετίας του ’60. Οι λόγοι που βοήθησαν σ’ αυτό, εκτός της φυσικής του ομορφιάς ήταν: α) η ιδανική του θέση, ερημική μεν και ήσυχη αλλά πολύ κοντά στην πόλη της Σκοπέλου, και β) το ευτύχημα ότι περιβάλλεται από δασική έκταση (κατά συνέπεια μη «αξιοποιήσιμη» οικιστικά ή γεωργικά) που δεν δημιούργησε ποτέ την ανάγκη διάνοιξης δρόμου. Το Βελανιό καθιερώθηκε ως η πιο γνωστή «ανεπίσημη» παραλία γυμνιστών του νησιού, αποσπώντας θετικά σχόλια από τους ξένους επισκέπτες, απέκτησε φήμη και έγινε διάσημο στο εξωτερικό ως “the unofficial nudist beach of Skopelos” και “une plage de nature et de liberté.
Με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση άρχισε να αλλάζει σε όλες τις παραλίες και κατά διαστήματα οι γυμνιστές δέχονταν τις επισκέψεις των αρχών για «τυπικούς» λόγους ύστερα από καταγγελίες «αγανακτισμένων» πολιτών, που επεκτείνονταν και καταλάμβαναν όλες τις παραλίες, εκτοπίζοντάς τους από παντού.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που γίναμε αποδέκτες προφορικών αλλά και γραπτών παραπόνων επισκεπτών, για το πόσο το νησί μας άλλαζε, δυστυχώς προς το χειρότερο και χωρίς σεβασμό προς τη φύση. Το κίνημα όμως καθώς και η ιδεολογία του γυμνισμού διέπονται και ορίζονται από έννοιες όπως η φυσιολατρία, η ελευθερία της έκφρασης, η απενοχοποίηση, η αυτοεκτίμηση και η φυσικότητα. Οι γυμνιστές προωθούν απόλυτα τον υγιεινό τρόπο ζωής, είναι φιλήσυχα άτομα και ταυτόχρονα απόλυτοι φυσιολάτρες. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ο γυμνισμός γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής στους νέους ανθρώπους που αναζητούν εναλλακτικές μορφές διακοπών.
Εν τω μεταξύ η ανεξέλεγκτη και χωρίς προγραμματισμό εκμίσθωση και παραχώρηση ακτών σε όλο το νησί από τον δήμο σε ιδιώτες, για τοποθέτηση και εκμετάλλευση ομπρελοκαθισμάτων, κινητών καντινών, σκαφών ή/και θαλασσίων μέσων αναψυχής κλπ, προκάλεσε την απόλυτη «τουριστικοποίησή» τους με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει έστω και μια παραλία, σε σχετικά κοντινή απόσταση από την πόλη της Σκοπέλου η οποία να παραμένει και να διατηρείται στη φυσική της κατάσταση.
Συγκεκριμένα στο Βελανιό, η παράλογη εκμίσθωση χώρου προς ιδιώτες για την τοποθέτηση κινητής καντίνας σε συνδυασμό με την ανυπαρξία δρόμου είχε ως αποτέλεσμα τη σωρεία κακόγουστων κατασκευών και παραπηγμάτων τα οποία εδράζονταν πάνω σε σιδηρές κατασκευές με ή χωρίς ψεύτικες ρόδες και τα οποία στο τέλος της θερινής περιόδου εγκαταλείπονταν στο έλεος της κάθε κακοκαιρίας, ώστε την επόμενη άνοιξη η παραλία να είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Ήδη, από το τέλος Οκτωβρίου του 2011, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, κ. Φύβγας, ανέλαβε τη σταδιακή απομάκρυνση όλων αυτών των αυτοσχέδιων κατασκευών από το Βελανιό.
Στη χώρα μας νόμος που να απαγορεύει τον γυμνισμό δεν υφίσταται. Σε ότι αφορά στην άσκηση του γυμνισμού σε οργανωμένους χώρους και απομονωμένες ακτές, το σχετικό άρθρο 353 του Ποινικού Κώδικα για την προσβολή της δημοσίας αιδούς έχει τροποποιηθεί. Η υποβολή μήνυσης κατά γυμνού κολυμβητή γίνεται πλέον κατ’ έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως. Ο μηνυτής πρέπει να αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο μηνυόμενος (γυμνιστής) προσέβαλε τη δημόσια αιδώ. Επίσης, σε υπόθεση γυμνισμού, κατόπιν αίτησης κατοίκων της περιοχής, η απόφαση 340/1980 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου έκρινε ότι «η ηθική αντίληψη του μέσου ανθρώπου δεν ταυτίζει τον γυμνισμό με την ανηθικότητα» και απέρριψε την αίτησή τους.
Να σημειώσουμε εδώ πως εκπρόσωπος των γυμνιστών το καλοκαίρι του 2007 είχε δηλώσει στο ράδιο RS Show στη Θεσσαλονίκη ότι οι έλληνες γυμνιστές απαριθμούν τις 600.000 και μαζί με τους αλλοδαπούς τουρίστες φτάνουν τα δύο εκατομμύρια. Νούμερα τα οποία δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Ο γυμνισμός ως τουριστικό προϊόν κερδίζει συνεχώς «έδαφος» και γειτονικές μας χώρες που διαθέτουν αρκετές παραλίες γυμνιστών επιλέγονται ως τουριστικοί προορισμοί. Ήδη, η εταιρεία eWaterways, που διατηρεί κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και τις ΗΠΑ και ειδικεύεται σε κρουαζιέρες, πραγματοποίησε το πρώτο της οικολογικό ταξίδι τον Αύγουστο του 2011 στις ακτές της Κροατίας. Συνεχίζει έκτοτε να δραστηριοποιείται με συμμετοχές από όλη την Ευρώπη αλλά κυρίως από Γερμανούς, οι οποίοι έχουν παράδοση στον γυμνισμό.
Είναι καθαρά λοιπόν θέμα μάρκετινγκ για το πόσο φιλικό είναι το νησί μας στο θέμα του γυμνισμού. Πιστεύω πως στη Σκόπελο είμαστε σε καλό επίπεδο όσον αφορά τη νοοτροπία μας, οπότε μια καλή διαφημιστική εκστρατεία θα μπορέσει να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην προώθηση της ειδικής αυτής μορφής τουρισμού.
Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ανωτέρω προτείνω:
Α. Για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των επισκεπτών που θέλουν να χαρούν το νησί μας αλλά και για να σεβαστούμε την επιθυμία όσων διαφωνούν ή προσβάλλονται από τον γυμνισμό, να καθορίσουμε και να χαρακτηρίσουμε επίσημα τουλάχιστον μια παραλία ως παραλία γυμνιστών -αυτήν του Βελανιού- και να προβούμε στην επισήμανσή της με διακριτές ταμπέλες.
Β. Την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 320/2000 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου με την οποία εγκρίθηκε ο «Κανονισμός Χρήσης Παραλιών Δήμου Σκοπέλου», ώστε η παραλία Βελανιό να μην συμπεριλαμβάνεται πλέον στις παραλίες εκείνες τις οποίες δημοπρατεί ο δήμος μας για την τοποθέτηση και εκμετάλλευση ομπρελοκαθισμάτων, κινητής καντίνας, μηχανοκίνητων και μη σκαφών αναψυχής, θαλασσίων μέσων αναψυχής κλπ.
Γ. Την ολοκλήρωση του καθαρισμού της παραλίας, ώστε να επανέλθει στη φυσική της κατάσταση πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Δ. Τη διαφήμιση και προβολή της παραλίας στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Ε. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στις Αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες (Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου, Υπολιμεναρχείο Σκοπέλου κλπ).
Τέλος, σας ενημερώνω πως με την παρούσα μας απόφαση δεν θα προκληθεί δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του δήμου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ»

25 σχόλια:

  1. πολυ καλη κινηση. Μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έυγε Δήμαρχε!!! Επιτέλους κοινός νους στο νησί.
    Τα απλά και τα αυτονόητα χρειαζόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιά υπήρχαν πολλές παραλίες γυμνιστών όπως το Καστάνι, όλες οι Αντρίνες, τέρμα στην άκρη από το Χόβολο, τώρα έχει μείνει μόνο το μισό Βελανιό και είναι προς το συμφέρον όλων μας να παραμείνει σαν παραλία γυμνιστών, πολύ καλή κίνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λυσαμε ολα τα προβληματα του νησιου κυριε δημαρχε και ελειψε ο γυμνισμος??ειστε ευχαριστημενος απο το πως εχει καταντησει το νησι??αν θελετε να φανητε ανοιχτομυαλος κοιταξε λιγο και το νησι ολοκληρο...ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψες ένα κενό σχόλιο φίλε. Δεν μας λες τίποτα, μα τίποτα απολύτως… με τις υγείες σου.

      Διαγραφή
  5. Τα απλά και τα αυτονόητα (όπως αναφέρει κάποιος παραπάνω) είναι να μας πουν επιτέλους με ποιό δικαίωμα έκλεισαν τις Αντρίνες με τα μεγαθήρια και πλέον ούτε εκεί μπορείς να κάνεις γυμνισμό. Γκρεμίστε τα μεγαθήρια ρε (που δεν τα χρειαζόμαστε έτσι κι αλλιώς) μπας και ξαναγίνει το νησί εναλλακτικό και αφήστε τις φωνές!! Όπως έχω πει αρκετές φορές θα μπορούσαμε να έχουμε τα πρωτεία ως αναφορά τον εναλλακτικό τουρισμό, αλλά που?? Όλα για το χρήμα και στο τέλος θα μας τα πάρουν οι τράπεζες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω τι να πω...
    Ειλικρινά λυπάμαι γι' αυτήν την κίνηση σας κ. Δήμαρχε.
    Πίστευα πως σκέφτεστε και ενεργείται για το καλό όλων των Σκοπελιτών και όχι μόνο για ένα μικρό ποσοστό τους.
    Λυπάμαι που δυστυχώς με διαψεύσατε και με κάνατε πλέον να αμφιβάλλω και να δυσπιστώ τόσο για κάποιες κινήσεις σας, όσο και για κάποιες αποφάσεις σας, οι οποίες είναι επηρεασμένες από κάποιους ψευτοφυσιολάτρες, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
    Με ποιον τρόπο κ. Δήμαρχε θα διαφυλάξετε την ασφάλεια των επισκεπτών που θέλουν να χαρούν το νησί μας;
    Αυτή η κίνησή σας δείχνει σεβαστό στην επιθυμία όσων διαφωνούν ή προσβάλλονται από τον γυμνισμό;
    Αντίθετα, ούτε την ασφάλεια των επισκεπτών διασφαλίζεται γιατί η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και δεν θα αργήσετε να το διαπιστώσετε και από την άλλη δείχνετε να περιφρονείται και να αγνοείται όλους εκείνους που διαφωνούν, επιβάλλοντας την θέληση ενός μικρού ποσοστού.
    Από πότε κ. Δήμαρχε ο γυμνισμός είναι τουριστικό προϊόν και θεωρείται εναλλακτική μορφή τουρισμού;
    Τότε να δοθούν επιδοτήσεις και να γίνουν προγράμματα όπως γίνονται και για τον εναλλακτικό τουρισμό.
    Μόνο τότε θα μας πείσετε!
    Όλοι μας θέλουμε να το Βελανιό να διατηρήσει την φυσική της ομορφιά, για τους λόγους που προαναφέρατε, για να επιτευχθεί όμως αυτό υπάρχουν άλλοι τρόποι τους οποίους επίσης έχετε αναφέρει.
    (..Την ολοκλήρωση του καθαρισμού της παραλίας, ώστε να επανέλθει στη φυσική της κατάσταση πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, να μην συμπεριλαμβάνεται πλέον στις παραλίες εκείνες τις οποίες δημοπρατεί ο δήμος μας για την τοποθέτηση και εκμετάλλευση ομπρελοκαθισμάτων, κινητής καντίνας, μηχανοκίνητων και μη σκαφών αναψυχής, θαλασσίων μέσων αναψυχής κλπ.)
    Άλλωστε όπως πολύ σωστά γράψατε στον πρόλογό σας, υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο απομονωμένες ακρογιαλιές (π.χ. οι Σάρες,τα ακριανά τμήματα στις Μηλιές κ.λ.π) που πήγαιναν οι γυμνιστές χωρίς να τους ενδιαφέρει αν έχουν χαρακτηριστεί ή όχι επίσημες ακρογιαλιές γυμνιστών. Γιατί να τους ενδιαφέρει τώρα;
    Τα νούμερα που μας αναφέρατε κ. Δήμαρχε πρέπει να τα αγνοήσουμε!
    Πρώτον γιατί δεν είναι και τόσο μεγάλα και δεύτερο γιατί όλοι αυτοί για πολλούς και διάφορους λόγους (τους οποίους νομίζω πως γνωρίζετε, αν όχι μπορούμε να τις συζητήσουμε) ούτως ή άλλως δεν θα έρθουν στο νησί μας, αντίθετα θα διώξουν κι αυτούς που θέλουν να έρθουν.
    Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει η Σκόπελος έχει χαρακτηριστεί ως οικογενειακό νησί και μια τέτοια κίνηση μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει.
    Κλείνοντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ξανασκεφτείτε αυτήν την απόφασή σας, να μην απομονώσετε μια από τις καλύτερες ακρογιαλιές του νησιού και να αποδείξετε πως υπολογίζεται και σέβεστε όλες τις απόψεις των συ νησιωτών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας παρακαλούσα να θυμηθείτε πόσες φορές, το περασμένο καλοκαίρι, πήγατε για μπάνιο στο Βελανιό με την οικογένειά σας.

      Διαγραφή
    2. Πάρα πολλές φορές. Τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και το 99,999% ( μπορεί να μου ξέφυγε κάποιος, γι' αυτό δεν το βάζω 100%) των επισκεπτών του νησιού μας με τους οποίους έρχομαι καθημερινά σε επαφή.
      Από ότι έχουμε καταλάβει αυτά τα 5-10 άτομα που θέλουν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να πείσουν και τους υπόλοιπους 90-95.
      Δυστυχώς είναι μάταιες οι προσπάθειες τους και θα τα καταφέρουν μόνο αν μας αποδείξουν εγγράφως πως ο γυμνισμός είναι τουριστικό προϊόν και μορφή εναλλακτικού τουρισμού οπότε θα παροτρύνεται και θα επιδοτείται από το κράτος.
      Όσο για τους "καημένους" γυμνιστές, μην ανησυχείτε δεν έχουν κολλήματα και δεν πτοούνται. Τους βλέπουμε σε όλες τις ακρογιαλιές χωρίς να τους ενδιαφέρει αν υπάρχει ταμπελίτσα ή κάποιος χαρακτηρισμός.
      Από την στιγμή μάλιστα που υπάρχει και προδικασμένο δεν τους εμποδίζει τίποτα να έρθουν στο νησί μας και να επισκεφτούν όλες τις πανέμορφες ακρογιαλιές μας.
      Καλή σας μέρα!

      Διαγραφή
    3. Δεν φοβηθήκατε για την ασφάλειά σας; Όυτε αισθανθήκατε προσβεβλημένη από τον γυμνισμό των άλλων!!! Χάθηκαν οι άλλες παραλίες να πάτε για να νιώσετε ασφαλής και περήφανη?
      Υ.Γ Αγαπητή μου συγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά εσείς είστε η μειοψηφία, ίσως να έχετε κάποια συμφέροντα...

      Διαγραφή
    4. Jan 24, 2012 10:33 PM - αφού όπως μας γράφετε πήγατε "πάρα πολλές φορές" το περασμένο καλοκαίρι στο Βελανιό, άρα κολυμπήσατε παρέα με τους "καημένους τους γυμνιστές", τότε να συνεχίσετε να πηγαίνετε κυρία μου με την οικογένειά σας. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Που λοιπόν το πρόβλημα;;;

      Διαγραφή
  7. Η παραλία στο Βελανιό (από τις πιο παλιές παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα) έχει μήκος 450 μέτρα, η μισή είναι για γυμνιστές ενώ η άλλη μισή όχι, μόνο αυτή έχει απομείνει σε ολόκληρο το νησί, ενώ άλλα νησιά έχουν πολλές περισσότερες παραλίες γυμνιστών. Αν κάποιος δεν θέλει να κάνει γυμνισμό μπορεί να πάει στο Βελάνιο, αν κάποιος θέλει να κάνει γυμνισμό (και είναι πάρα πολλοί αυτοί οι τουρίστες που θέλουν)που θα πάει? Η Σκόπελος έχει πάρα πολλούς τουρίστες που έρχονται για πολλά χρόνια μόνο και μόνο για να κάνουν γυμνισμό στο Βελανιό και μπορεί να αποκτήσει πολλούς περισσότερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε να πάει στις Αντρίνες ας πούμε. Αλλά ξέχασα, έχουν χτίσει το μεγαθήριο εκεί.. Θα μπορούσε να πάει στο Καστάνι, αλλά και εκεί βάλανε το μπιτς μπαρ.. ΕΕ, θα μπορούσε να πάει στον Αγιάννη, αλλά βάλανε ξαπλώστρες.. Θα μπορούσε να πάει στ.. , αλλά δεν τη λέω γιατί θα την καταστρέψουνε και αυτή.. ΤΟ ΒΡΗΚΑ!!! ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ γιατί πολύ απλά καταστρέψαμε το νησί για πενταροδεκάρες... Και όσοι ερχόντουσαν τόσα χρόνια στο νησί, ερχόντουσαν για τα παρθένα μέρη.. Τώρα φύγανε όμως και πάνε να τα βρουν στη γειτονική Αλόννησο ή στην Ικαρία!! ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Ίσως γι' αυτό η γειτονική Αλόννησο έκλαιγε με μαύρο δάκρυ το περσινό καλοκαίρι, για την μεγάλη πτώση που είχε ο τουρισμός της, σε αντίθεση με την γειτονική Σκιάθος που χαμογελούσε και αυτή την στιγμή κοιτάζει όχι πως θα αυξήσει το πλήθος των τουριστών της (που είναι εξασφαλισμένο), αλλά πως να επιμηκύνει την τουριστική σεζόν της!
      Τώρα λοιπόν εξηγούνται όλα...
      Και έχεις δίκιο...
      ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!
      Υ.Γ. Γιατί δεν προτείνεις τις Σάρες; :)

      Διαγραφή
    3. ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ.

      Διαγραφή
    4. Ρε παιδιά το μεγαθήριο είναι το Αντρινα ?
      Αυτό και το άλλο το ξενοδοχείο δεν είναι που δίνουν δουλειά σε τόσα άτομα κάθε καλοκαίρι? Και οι περισότεροι εργαζόμενοι που βλέπω ντόπιοι είναι.

      Διαγραφή
    5. Σιγά ρε μεγάλε τα πολλά άτομα?? Δηλαδή να χτίσουν και στον Αμάραντο ένα ωραίο ξενοδοχειάκι, μετά στα καμένα στον Αγνώντα και μετά δίπλα στα σεντούκια εκεί λίγο πιο πάνω που έχει άπλα μόνο και μόνο για να δουλέψουν κάποια άτομα δυο μήνες και μετά όλο το χειμώνα να τους ταίζουν οι γιαγιάδες και οι μανάδες τους!!! Κάπου όμως διάβασα ότι σε ένα άλλο ξενοδοχειάκι πιάσανε τον ιδιοκτήτη γιατί χρώσταγε στο δημόσιο.. Συγχαρητήρια!! Και άνεργα θα μείνουν τα τόόόσα πολλά άτομα που δουλεύουν και τα κτίσματα που ασχημαίνουν το τοπίο. Όπως είπα και παραπάνω: ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!!!
      Και δηλαδή ρε φίλε τι πρέπει να γίνει? Να γίνουμε Σκιάθος για να έχουμε τουρίστες?? Δε μπορούμε να τους προσφέρουμε άλλες εναλλακτικές? Και η Σκιάθος έχει περισσότερο τουρισμό γιατί είναι πιο κοντά στη στεριά άρα πιο φτηνά εισιτήρια άρα θα πάνε και περισσότεροι νέοι/φοιτητές άρα θα γίνει και περισσότερη διαφήμιση άρα του χρόνου πιο πολλοί τουρίστες. Δεν είναι τυχαίο που όποιον ρωτάω μου λέει ότι η Σκόπελος δε συγκρίνεται με κανένα νησί του Αγαίου ΑΛΛΑ τα εισιτήρια και γενικά οι υπηρεσίες είναι πολύ πολύ ακριβά!! Άρα του χρόνου Σαμοθράκη!! Και πιο μακριά είναι και πιο ακριβά να πας και δεν έχει παραλίες. Έχει όμως κάτι πολύ σημαντικό και διαφορετικό να προσφέρει στον άνθρωπο της πόλης: ΦΥΣΗ.. Η Σκιάθος έχει να προσφέρει κλαμπάκια και γκόμενες.. Η Σκόπελος τι έχει να προσφέρει?? Ή τι θέλουμε εμείς να προσφέρει.. Όλα είναι θέμα διαφήμισης.. Δεν είναι τυχαίο που όλοι λέγανε ότι το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ γυρίστηκε στη Σκιάθο.. Γι' αυτό λοιπόν μην τα βλέπουμε όλα τόσο επιφανειακά...

      Διαγραφή
    6. Πέρα από τα αντικειμενικά προβλήματα (π.χ. πρόσβαση ακριβά εισητήρια κ.τ.λ), το θέμα είναι ΠΩΣ και ΠΟΥ προβάλει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα το κάθε νησί.
      Μετά θα αποφασίσουμε ποιός τρόπος ανάπτυξης είναι καλός για το νησί μας π.χ. μας συμφέρει όλους να πηγαίνει ο τουρίστας μπροστά από ξενοδοχείο να θέλει να ξαπλώσει σε ξαπλώστρα και να του λένε είναι μόνο για τους πελάτες τους και να έχουν βάλει τρεις σειρές ξαπλώστρες?

      Διαγραφή
    7. Ρε !!! μεγάλε μήπως έχεις ξεφύγει απο το θέμα? Τι σχέση έχει το Αντρίνα και το κάθε Αντρίνα με τη Σκιάθο, τα κλαμπάκια και τις γκόμενες? Το Ανρίνα σε καμμένη έκταση χτίστηκε και αναφέρεις τον Αγνώντα ή τον Αμάραντο? Ποιά κτίσματα ασχημένουν το τοπίο ρε μεγάλε!!!! το Αντίνα ή το κάθε Αντρίνα ή οι παράγκες - εστιατόρια στον Πάνορμο που τα περισότερα έχουν πάρει και μέρος του αιγιαλού? αυτά δεν ασχημένουν το τοπίο? αν ναι γιατί δεν τα αναφέρεις? Μακάρι να είχαμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο και τα παιδάκια που αναφέρεις να μην ζούσαν απο τη γιαγιά τους το χειμώνα, αλλα τι να κάνουμε ρε μεγάλε!!!! μόνο το καλοκαίρι είναι ανοιχτά τα ξενοδοχεία.
      Κοίτα να υοθετήσεις και εσύ τη φράση που λές < ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ > Θα σου χρειαστεί.
      Κατάλαβες μεγάλε!!!!!

      Διαγραφή
  8. Αυτήν τη στιγμή τα παρακάτω sites έχουν ήδη αναρτήσει και αναμεταδίδουν το νέο για το Βελανιό:

    1. www.taxydromos.gr
    2. www.thessalianews.gr
    3. www.zougla.gr
    4. www.greek-radar.gr
    5. www.alexiptwto.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και όχι μόνο αυτά… η προβολή συνεχίζεται…

    6. www.madata.gr
    7. www.inews.gr
    8. www.paraskhnio.gr
    9. www.kafeneio.info
    10. www.adena-gr.blogspot.com
    11. www.grand-radio.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε να γελάσουμε!!!
      Μας θυμίσατε αυτό που λένε κάποιοι επώνυμοι, ότι δηλαδή από το να μην λένε κάτι καλό γι'αυτούς, ας λένε τουλάχιστον κάτι κακό!
      Από το να μην υπάρχει κανένα νέο τους, ας υπάρχει τουλάχιστον κάτι ακόμα κι αν είναι αρνητικό!
      Δυστυχώς αυτό ισχύει και στην περίπτωση μας...
      Αντί να δοθούν στα παραπάνω site φωτογραφίες με τις ομορφιές της Σκοπέλου, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες, δίνεται μια σκέψη - ανακοίνωση του δημάρχου που θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.!!

      Υ.Γ. Μεταξύ μας, μας άρεσε περισσότερο και είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον το θέμα του καινούργιου λιμανιού της Αλοννήσου ή το θέμα για το καινούργιο Κ.Υ. Σκιάθου!

      Διαγραφή
  10. Γιατί τόση κουβέντα ρε παιδιά για το Βελανιό? Υπάρχουν τόσες πολλές παραλίες στο νησί μας για τους οικογενειάρχες.Εξ 'αλλου δεν βλέπουμε ακόμη και στον Αγνώντα γυμνόστηθες με ένα κορδονάκι από κάτω? Μας χρειάζονται όλες οι κατηγορίες ανθρώπων. Ξεκουράζεται και το μάτι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξαιρετική κίνηση! Καιρός να σεβαστούμε και τους γυμνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.