Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Έργα πεζοδρόμησης στη Σκόπελο

Στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το έργο «Πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο» προϋπολογισμού 546.000 €

Την ικανοποιήση του εξέφρασε, πριν από λίγο με δήλωση στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες», ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής μετά την υπογραφή, από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, του έργου «Πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο» προϋπολογισμού 546.000 €.
«Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή. Ο Δήμος είχε μια καλή μελέτη και μαζί με την άριστη συνεργασία που έχουμε με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, καταφέραμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο» δήλωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου φανερά ικανοποιημένος.
Την ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός νέου έργου, που συμβάλει στην...
αναβάθμιση του περιβάλλοντος, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Το έργο «Πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο» προϋπολογισμού 546.000 € αφορά σε πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμό τμήματος της κύριας οδικής αρτηρίας του αστικού ιστού της Σκοπέλου, από την παραλία και συγκεκριμένα από το ξενοδοχείο «Ελένη» έως το εικονοστάσι του Αγ. Ρηγίνου (Αγ. Ρηγινάκης).
Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η προάσπιση του περιβάλλοντος, μέσω της μείωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων και του θορύβου, λόγω της απορρόφησής τους από τους δημιουργούμενους χώρους πρασίνου. Παράλληλα δημιουργείται ένα ομογενοποιημένο τοπίο μέσω της κατασκευής διακριτών χώρων που αναβαθμίζουν το αστικό τοπίο».
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στις εργασίες που απαιτούνται για την δημιουργία πεζοδρομίων εκατέρωθεν της προαναφερθείσας οδού από το ξενοδοχείο Ελένη έως το εικονοστάσι του Αγ. Ρηγίνου (Αγ. Ρηγινάκης). Σήμερα στο δρόμο αυτό δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια με αποτέλεσμα την άναρχη στάθμευση των οχημάτων καθώς και την μεγάλη επικινδυνότητα στη κίνηση των πεζών.
Με την ολοκλήρωση του έργου αναβαθμίζεται το αστικό τοπίο μέσω της εκτέλεσης της πεζοδρόμησης, ηλεκτροφωτισμού, της δημιουργίας χώρων πρασίνου, της δημιουργίας χώρων στάθμευσης επιβατικών οχημάτων και μηχανών. Ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής καθώς αποδίδονται κίνητρα επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.
Δημιουργείται ένα ομογενοποιημένο τοπίο μέσω της κατασκευής διακριτών χώρων που θα αποτρέψουν την ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων (δημιουργία τοπικών σημείων μόλυνσης που επιβαρύνουν την υγεία και δημιουργούν δυσάρεστη εικόνα στους διερχόμενους). Εξασφαλίζεται η ασφαλής και άνετη κυκλοφορία των ατόμων με αναπηρία και των πεζών γενικά (η έλλειψη του πεζοδρομίου τους υποβάλει σε διαρκεί κίνδυνο). Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου.

25 σχόλια:

  1. να μην μπαζώνανε και το ποτάμι τότε, το μέρος θα ήταν μαγικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Champs-Elysées της Σκοπέλου...

    http://bellebottoms.files.wordpress.com/2011/03/champs20elysees201.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΓΕ στον δήμαρχο Γιώργο Μιχελή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai στον περιφερειαρχη ΑΓΟΡΑΣΤΟ

      Διαγραφή
    2. οχι μονο στον Μιχελή, αλλα και σε όλο το Δημοστικο συμβούλιο. Ολοι τους ειναι υπέροχοι.... δεν ειναι ετσι??

      Διαγραφή
  4. Η αληθεια ειναι πως μετα απο πολλα χρονια υπαρχει δημοτικη αρχη που κινειται. Εχει κι αυτη φυσικα τα αδυναμα σημεια της, ομως μπροστα στην ακινησια εως και οπισθοδρομηση των προηγουμενων ετων το εργο της εως τώρα κρινεται με θετικο προσημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ που είναι άραγε;
    σιγή ιχθύος ή δεν πήραν ακόμα γραμμή στο τι πρέπει να γράψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά είναι πολύ μεγάλος και παμέξυπνος δήμαρχος.
    Λαϊκότατος, χωρίς κλίκες και με δύο μεγάλα έργα.
    Μπράβο του και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι έτσι όπως το λες. Είναι αυτός που αν από χρόνια πριν είχαμε δήμαρχο το νησί μας ήδη θα είχε πάει πολύ μπροστά. Ευτυχώς ποτέ δεν είναι αργά και μ' αυτόν τον άνθρωπο μπροστάρη θα τα καταφέρουμε.

      Διαγραφή
  7. πολυ σημαντικο εργο, ειχε ανακοινωθει χρονια επιτελους θα γινει

    νομιζω οτι θα πρεπει ακομη με αφορμη το εργο

    α) τα ενοικιαζομενα αυτοκινητα να υποχρεωθουν να δειχνουν σε σταντ σε στυλ βιβλιου τα ενοικιαζομενα αυτοκινητα που διαθετουν τα οποια θα τα φερνουν οταν καποιος επιλεγει το αυτοκινητο απο αλλο χωρο, (να μην επιτρεπεται δηλαδη το παρκαρισμα πανω στον δρομο

    β) καλο θα ηταν το πεζοδρομιο να φτασει μεχρι καποια σημεια που θα οριστουν ως παρκινγκ

    γ) να υπαρχει αρκετο πρασινο και σωστος φωτισμος

    δ) ειναι κριμα οντως το ποταμακιτο τοσο γραφικο που μπαζωθηκε ... τι υπεροχο θα ηταν να υπηρχε ακομη σαν λιμνουλα

    ε) να τοποθετηθουν και αλλα στοιχεια ισως καποια αγαλματα η καποιος χαρτης της χωρας της σκοπελου ωστε να ομορφυνει και αλλο η περιοχη

    ζ) να εξαφανιστουν και απο αυτη την ζωνη ολες ΟΙ ΝΕΟΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ και να αντικατασταθουν με πιο παραδοσιακες ταμπελες....

    η) να δοθει μεριμνα ωστε να μην επιτρεπεται το παρκινγκ πανω στα πεζοδρομια

    να δοθει βαρυτητα ωστε ο φωτισμος να ειναι σωστος , ουτε υπερβολικος, ουτε λιγοστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό το σχόλιό σου και οι επισημάνσεις σου.

      Όσο για το ποταμάκι, ευτυχώς, δεν μπαζώθηκε ποτέ.
      Υπάρχει εκεί, κάτω από τον δρόμο και τρέχει.

      Ίσως, κάποτε -εμείς μάλλον δεν θα ζούμε τότε- τα εγγόνια μας ή τα δισέγγονά μας να αλλάξουν και πάλι την εικόνα.
      “αναγνώστης Η.”

      Διαγραφή
  8. και καλο θα ηταν αντι για τσιμεντοποιηση του κεντρικου οδοστρωματος να υπαρξει κατι σαν κυβοποιηση για πιο παραδοσιακο χρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό θα ήταν μαζί με την πεζοδρόμηση να κατασκευαστεί νησίδα στην διασταύρωση του Αγ. Ρηγινάκη, σε συνεννόηση πάντα με την τροχαία, ώστε να εξαλειφθεί επιτέλους ο κίνδυνος ατυχημάτων. Είναι ένα έργο ελάχιστων χρημάτων αλλά σημαντικότατο για την ασφαλή κυκλοφορία. Ο κ. Νίκος Γούναρης δάσκαλος οδήγησης στο νησί μας θα μπορούσε να δώσει σωστές συμβουλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα και χρονια πολλα στους ΕΛΛΗΝΕΣ,διαβαζωντας τα σχολια εχω να πω δυο πραγματα στους κυριους που γραφουν μπραβο στον δημαρχο μπραβο εχουμε δραστηρια δημοτικη αρχη και αλλα τετοια κυριοι ξερετε οτι το εργο ειναι απο εποχης Περιση κυριοι ξερετε οτι ολοι οι προηγουμενοι Δημαρχοι παλευαν για το συγκεκριμενο εργο αλλα ειχε μπλοκαρει το εσπα λογο κολυσιεργιας των κυβερνωντων του κρατους και αυτος ειναι ο λογος που δεν πραγματοποιηθηκε ολα αυτα τα χρονια.Αρα λοιπον ο κυριος Μιχελης σταθηκε τυχερος στο συγκεκριμενο θεμα,τωρα εσεις οι διαδικτιακοι κολακες συνεχιστε τα σχολιασας περι της {{δραστηριας δημοτικης αρχης}}επισης αφου θελετε να λετε για εργα στην Σκοπελο πεστε οτι για ολο το 2012 τα εργα που θα πραγματοποιηθουν σε ολο το νησι ειναι 146.000 ευρω αυτα ειναι ολα και ολα δηλαδη δυο τσιμεντιστρωσεις που λεει ο λογος.Αυτη ειναι η δημοτικη αρχη Σκοπελου δραστηρια και δυμιουργικη ευγε ευγε ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω να ακυρώσω αυτά που γράφεις,αλλά δεν είσαι και τόσο ενημερωμένος ή μάλλον ενημερώνεσε μονόπλευρα.Πράγματι η μελέτη για την πεζοδρόμηση ξεκίνησε από την εποχή που ήταν Δήμαρχος ο κ.Περίσης.Πέρασε πολλές φάσεις και αλλαγές αυτή η μελέτη μέχρι να φτάσει στην τελική της μορφή.Θα μου πεις πέρασαν 12 χρόνια,γιατί;Γιατί έτσι δουλεύει ο κρατικός μηχανισμός,που θέλεις να αλλάξεις.Στη συνέχεια το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ με πολύ μικρότερο προυπολογισμό και από διάφορου είδους κωλυσιεργίες το έτος 2010 δεν πρόλαβαν να πάρουν την τελική έγκριση της δημοπράτησής του και έτσι τα χρήματα πήγαν υπέρ πατρίδος.Οσο για τα μικροεργάκια των 146.000 ευρώ,προέρχονται από έσοδα του Δήμου τα οποία όπως όλοι γνωρίζουν είναι σχεδόν ανύπαρκτα,γιατί η παρούσα Δημοτική αρχή καλείται να πληρώσει οφειλές παρελθόντων ετών που ανέρχονται σε εκατομμύρια, που οδηγούν ένα τόσο μικρό Δήμο στην καταστροφή και στον οικονομικό μαρασμό.
      Οσο για το Δήμαρχο Μιχελή αυτόν θα τον κρίνει ο λαός του νησιού στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση,όπως έκρινε και όλους τους άλλους υποψήφιους δημάρχους τα προηγούμενα χρόνια.
      Ολα αυτά σου τα γράφω για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, μην αναμασάς λόγια άλλων,σχημάτισε δική σου γνώμη.

      Διαγραφή
    2. Για οτι δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν φταίει το ΕΣΠΑ γιατι ουδέποτε μπλοκάρησε απο τους κυβερνώντες οπως λέτε κυριε ΤΕΝ. Το έργο δεν εντάχτηκε γιατί πολύ απλά η μελέτη είχε γίνει μονο για την μια πλευρά το δρόμου!!! Μόνο ο σημερινός δήμαρχος υπέβαλλε ολοκληρωμένη μελέτη και μάλιστα έγινε απο την τεχνική υπηρεσία του δήμου χωρις να επιβαρυνθεί ο δήμος ούτε ενα ευρώ.Αυτό στα απλά ελληνικά σημαίνει ότι μόνο ο σημερινός δήμαρχος ενδιαφέρθηκε να αξιοποιηθούν οι τέσσερις επιστήμονες μηχανικοί που διαθέτει ο δήμος, αποκτόντας την διαχειριστική επάρκεια,και όπως αποδείχτηκε οι μηχανικοί μας είναι πολύ άξιοι! Μην προσπαθείται να απαξιώσετε το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής γιατι το έργο που θα πραγματοποιηθεί στο νησί δεν είναι 146.000 ευρώ όπως λέτε αλλά(146.000+ 2.400.000 "Τζελαλή - Έλιος"+546.000 η πεζοδρόμηση ) μας κάνουν 3.092.000,00 ευρώ.
      Η γλώσσα των αριθμών είναι πολύ σκληρή βλεπετε και δεν σηκώνει αμφισβήτηση

      Διαγραφή
    3. Γεια σου ΤΕΝ και χρόνια πολλά για σήμερα. Αν ο κύριος Μιχελής είναι τυχερός, όπως εσύ γράφεις, αυτό είναι θετικό για το νησί μας. Καλύτερα να έχουμε τυχερούς δημάρχους, παρά καντέμηδες.

      Επί τη ευκαιρία, να σου θυμίσω και μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ παροιμία που λέει: “Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα”.

      Διαγραφή
    4. Επί Περίση το χρήμα έρεε άφθονο, τόσο που φάγανε και οι κότες... και τα κοκόρια...και δεν αφήσανε παρά μονάχα χρέη, και κάστανα στη φωτιά που όμως ο σημερινός Δήμαρχος καλείται να τα βγάλει όλα πέρα. Και θα τα καταφέρει. Ήδη ο κόσμος βλέπει την αξία του και την αγάπη του για το νησί...Από καιρό η Σκόπελος περίμενε τον Μιχελή...για να πάρει στο χάρτη, επιτέλους, τη θέση που της αξίζει...

      Διαγραφή
    5. 146.000 + 2.400.000 "Τζελαλή - Έλιος" + 546.000 η πεζοδρόμηση μας κάνουν 3.092.000,00 ευρώ.

      Βάλε και τα 250.000 ευρώ για τη μετατόπιση του μετασχηματιστή μέσης τάσης από το Λούκι.

      = 3.342.000,000 ευρώ

      Διαγραφή
  11. καλο ολο το εργο... Και μου αρεσει η ολοι πεζοδρομηση. χρειαζοταν εδω και χρονια. Αλλα πρωτα ας επισκευαστη ο δρομος που μετα απο τοσα χρονια εχει δημιουργηση καθησιζη και λακουβες απο τον ναστα μεχρι το ξενοδοχειο αμαλεια, που για καποιους θα ξαναφανη το ποταμακι, και για καποιους αλλους ο "ΓΟΛΓΟΘΑΣ" για το ατυχημα που θα τους δημιουργηση.... "φιλος οδηγος"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλά ταξίδια, πολλά λόγια, πολλές υποσχέσεις, πολλές φωτιγραφίες, πολλά σχόλια, πολλά μπράβο.
    Επίσης πολλά σκουπίδια.
    Καθόλου έργα, ανύπαρκτος και άφαντος ο Δήμαρχος,ανύπαρκτοι και άφαντοι οι Δημ. Σύμβουλοι(αμφιβάλλω αν έχει περπατήσει ξανά ο Δήμαρχος τα στενά της Σκοπέλου μετά τις εκλογές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΛΥ ΜΠΟΥΡ ΜΠΟΥΡ ΕΠΕΣΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΑ.. ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ... ΓΙΑ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΠΙΝΟΥΣ....Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ (ΝΟΜΑΡΧΗ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΗΜΕΡΑ!!!ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ Ο Κ. ΜΙΧΕΛΗΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΘΕ ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1)Είσαι εκτός θέματος-το θέμα είναι: "Έργα πεζοδρόμησης στη Σκόπελο"
    2)Κάτι μου λέει πως και το χρυσό αιώνα να φέρουν ο Μιχελής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στη Σκόπελο εσύ κάτι πάλι θα έχεις να πεις.
    Όσο για τα σκουπίδια και ό,τι άλλο βάλε κι εσύ ένα χεράκι, μαθαίνω πως στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου γίνεται καλή δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.