Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η Σκόπελος πηγή έμπνευσης για το βιβλίο «Χαλάλι σου»

Σήμερα στις 8 μ.μ. η παρουσίαση του μυθιστορήματος
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής σας προσκαλεί στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Έφης Βατανίδου «Χαλάλι σου» (Helal Olsun), (κλικ) την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στις 20.00, στο Αρχοντικό Βακράτσα.
H συγγραφέας
Έφη Βατανίδου
Για το βιβλίο, το οποίο γράφτηκε στη Σκόπελο, θα μιλήσουν ο Αλέκος Σαρρής, καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Θεανώ Καλλινικάκη, καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Γιώργος Οικονόμου, διδάκτωρ Φιλοσοφίας.
Η συγγραφέας μιλώντας στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» για το βιβλίο «Χαλάλι σου» (Helal Olsun) και για το πράσινο νησί, το οποίο χαρακτηρίζει “πηγή έμπνευσης”, μας είπε:
«Στο νησί που τα δέντρα ανακατεύονται με τη γαλάζια θάλασσα, οι πευκοβελόνες με τα κρίταμα και τα φύκια, τα χωμάτινα μονοπάτια με τις φαρδιές αμμουδιές και τα θαλασσογλυμμένα βότσαλα είχα την ευτυχία να βρεθώ πριν από είκοσι καλοκαίρια.
Ένα γραφικό χωριό, μπαλκόνι στο Αιγαίο, το Παλιό Κλήμα έγινε το καλοκαιρινό μου καταφύγιο. Εδώ δημιουργήθηκαν γνωριμίες και με το πέρασμα του χρόνου φιλίες, που γέμισαν τα καλοκαίρια με χαρούμενες φωνές παιδιών, μπάνια στη...
θάλασσα και θορυβώδη τραπεζώματα, που κατέληγαν πάντα σε μουσική και κυκλωτικούς χορούς.
Μεγαλώσαμε όμορφα, μεγάλωσαν μαζί με μας και τα παιδιά μας, ρίζωσε για τα καλά και η αγάπη μας για το νησί, έτσι που έγινε πια ανάγκη να μοιράζουμε το χρόνο μας ανάμεσα Αθήνα-Σκόπελο.
Σ' ένα κτήμα με θέα τη Σκιάθο ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο μου ξελογιασμένη από το απέραντο Αιγαίο, που απλώνεται νωχελικά ολόγυρα. Στο ίδιο μέρος έβαλα και την τελευταία πινελιά ένα χρόνο αργότερα πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλη αυτή η πανδαισία χρωμάτων με βοήθησε να σκάψω βαθιά στο χρόνο και να ανακαλύψω ξεχασμένα μονοπάτια μνήμης.
Το βιβλίο μου, «Χαλάλι σου - Helal Olsun», ένα βιβλίο νοσταλγίας για χαμένες πατρίδες, είναι κι ένα βιβλίο πίστης στον αγώνα του ανθρώπου που παλεύει να γίνει αποδεκτός και τελικά καταφέρνει να προοδεύσει στο καινούργιο περιβάλλον.»

2 σχόλια:

  1. Παρόλο που δεν έχω επισκευτεί την Σκόπελο τα λόγια σου με κάνουν να ζηλέψω και εύχομαι κάποτε να την επισκευτώ για να μπορέσω να καταλάβω το λόγο της δημιουργικότητάς σου.
    Καλή επιτυχία στο έργο σου !
    Μην σταματάς να το προβάλεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική βραδιά η χθεσινή.
    Σας ευχαριστούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.