Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

"Να περνάτε καλά" στη Γλώσσα

Ανθρώπινο και βαθιά συγκινητικό το χθεσινό θεατρικό έργο του Βασίλη Λαρυγγάκη που παίχτηκε στη Γλώσσα Σκοπέλου στο πλαίσιο των επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων "Γλώσσα 2013''.
Πλούτος συναισθημάτων και προβληματισμών γέμισε τις ψυχές των θεατών. Το κωμικό  ανάμικτο με το τραγικό. Το γέλιο παρέα με το δάκρυ.
Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας μας στη σκηνή.
Ο Βασίλης  Λαρυγγάκης, γνωστός σ' όλους μας πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και προϊστάμενος διεύθυνσης  Α' βάθμιας  εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, βραβευμένος ερασιτέχνης θεατρικός συγγραφέας, για άλλη μια φορά μας κατέπληξε.
Πιστεύουμε ότι το θεατρικό του έργο, θα παιχτεί σε όλες τις Βόρειες Σποράδες και όχι μόνο.
Τα έσοδα από το DVD που θα κυκλοφορήσει θα διατεθούν για την προτομή του μεγάλου ευεργέτη της Γλώσσας Αλέξανδρου Τουρνάρη.
Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί  Γιώργος Μαριδάκης και Γιάννης Σκιαθίτης κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, με τρόπο που θα ζήλευαν επαγγελματίες μεγάλοι ηθοποιοί!
Δύσκολο το έργο, όμως οι πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες κατάφεραν και καθήλωσαν τους θεατές, οι οποίοι τους αποθέωσαν!  Αντάξιος της ερμηνείας των μεγάλων  και ο μικρός Μελέτης Ρουσέτης, που απέσπασε το χειροκρότημα.
Η μουσική των καθηγητών μουσικής Γ. Λαρυγγάκη και Θεοδότας Αντωνίου έδενε με το έργο και βοηθούσε πολύ στην αλλαγή των συναισθημάτων, ξεκούραζε τους...
ηθοποιούς και έδινε την ευκαιρία στους θεατές να προβληματιστούν και να σκεφτούν τα  πολλά μηνύματα του έργου.
Πράγματι περάσαμε πολύ καλά βλέποντας χθες το θεατρικό έργο του Βασίλη Λαρυγγάκη.

"Να περνάτε καλά". 

3 σχόλια:

  1. Συγχαίρω ἀπό καρδιᾶς τόν Γλωσσιώττη λόγιο καί ἔντιμο φίλο γιά τήν προσφορά του αὐτή, πού δέν εἶναι, ὡστόσο, ἡ μοναδική πού τιμᾶ τή Γλώσσα καί γενικότερα τή Σκόπελο. Θυμίζω ἐδῶ τά ἀνεπανάληπτα καί θαυμάσια-(προφητικά κάποτε)-γραφτά του στήν ἀλήστου μνήμης ἐφ. ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ τοῦ ἀείμνηστου Στ. Παπαδημητρίου, ὅπως ὁ γεωργικός μαρασμός τῆς Γλώσσας, που τά ὑπόγραφε μέ τό ψευδώνυπο "Κούτπας".Ἤ, κάποια παλίοτερα γραφτά του, τά ὀποία καί μᾶς χαρίζουν ἀνεπανάληπτε καί μοναδικές θά τίς ἔλεγα σκηνές καί στιγμές ἀπό τἠ θρησκευτική συμπεριφορα τῶν παλιῶν Γλωσσιωτῶν...Νἄναι καλά καί ἡ ἔφορος τοῦ χωριοῦ αὐτοῦ, ἡ Παναγία, πού μέ κατανυξη διακονεῖ ἀπό τοῦ ἱ.Ἀναλογίου, να τοῦ χαρίζει ὑγεία, εὐλογία καί φωτισμό π.κ.ν.καλλιανός, έκ τοῦ γείτονος χωρίου Κλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έργο
    Η μουσική
    Οι ηθοποιοί
    Απίστευτα

    Μεγάλο μπράβο σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα έχω στα αυτιά μου τη φωνή του παππού
    Ήταν μια παράσταση έκπληξη
    Η Γλώσσα έχει δυναμικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.