Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Έκθεση Κεραμικής Τέχνης της Μαρίας Λαλαούνη στη Σκιάθο

ΝΟΤΙΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ” στην Μικρή Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού
Η καλλιτέχνις μας λέει  «Οι φιγούρες τα γλυπτά και τα αντικείμενα που κατασκευάζω είναι οι ήρωες ενός έργου σε εξέλιξη, διεκδικώντας την θέση τους στο κάδρο.» 
Η Μικρή Αίθουσα έχει την χαρά να φιλοξενήσει από την Παρασκευή 16 έως το Σάββατο 24 Αυγούστου Έκθεση Κεραμικής Τέχνης της Μαρίας Λαλαούνη.
Η Μαρία Λαλαούνη γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1957. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Με την κεραμική ασχολείται από το 1981. Το 1985 εγκατέλειψε την Αθήνα και δημιούργησε το πρώτο της εργαστήριο στο Προμύρι Πηλίου. Επέλεξε να εγκαταστήσει την δημιουργική της αναζήτηση όσο γινόταν πιο κοντά στη φύση και την ευεργετική της σοφία. Το 1991 εγκαθίσταται στον Βόλο όπου και εντατικοποιεί την επαγγελματική της δραστηριότητα: ανάγλυφα χαρακτικά, επίτοιχες συνθέσεις και γλυπτά από πηλό stonewear. Χρησιμοποιεί πυρoχρώματα, μπαντανάδες και υαλώματα με...
ένα ιδιότυπο προσωπικό τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει τις χαράξεις και τα ανάγλυφα μέρη των κεραμικών της. Η σπουδή της στην σκηνοθεσία κινηματογράφου την επηρέασε έντονα σε όλη την διάρκεια της απασχόλησης της με την κεραμική.
Στα έργα που θα μας παρουσιάσει έδωσε τον τίτλο “ΝΟΤΙΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ” και, όπως τονίζει η ίδια, προσπαθεί να εστιάσει σε χρώματα, υφές και γραμμές με έμπνευση από τους πολιτισμούς της Μεσογείου. Πολυμορφική και πολυπολιτισμική περιοχή η Μεσόγειος, με αρχέγονες ιστορικές ρίζες, λουσμένη σε ένα σκληρό, εκρηκτικό φως, αντανακλά μνήμες στα βαθυγάλανα νερά της και προσκαλεί σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τους λαούς που κατοικούν την περίμετρο της.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 8.00 το απόγευμα και η έκθεση θα είναι ανοικτά με ελεύθερη είσοδο από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 8 μέχρι τις 11 το απόγευμα κάθε μέρα.
Οργανωτής και χορηγός της έκθεσης είναι η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.