Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σκοπέλου για την κατάργηση της ΔΟΥ

Αιφνιδίως, με χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, έκανε γνωστό ότι αναστέλλεται ως το τέλος Αυγούστου, η λειτουργία 14 ΔΟΥ, νησιωτικών περιοχών της χώρας, παρότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε υποσχεθεί ότι οι συγκεκριμένες ΔΟΥ θα λειτουργούν ως τμήματα συνδεδεμένα με το Υπουργείο.
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Η αρχή θα γίνει από τις εφορίες Σκιάθου και Σκοπέλου, στις οποίες το λουκέτο θα μπει άμεσα, στις 28 Αυγούστου, και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 12 νησιωτικές, ώστε να εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011.
Κυβέρνηση και τρόικα αδιαφορούν παντελώς για τις κοινωνικές ανάγκες και την ταλαιπωρία των πολιτών και μεθοδεύουν την πλήρη διάλυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, υπονομεύοντας την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής και της είσπραξης εσόδων, στοχεύοντας στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του φορολογικού ελέγχου και άλλων φορολογικών αντικειμένων και τις απολύσεις εργαζομένων. Οσο κι αν υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την αποτελεσματικότερη οργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν πείθουν.
Στην Σκόπελο έβαλαν λουκέτο στα γραφεία της...
ΔΕΗ και του ΟΤΕ, σήμερα κλείνουν την εφορία, αύριο θα κλείσουν το ΙΚΑ, οδηγώντας την τοπική κοινωνία σε μαρασμό και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής της, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος που θα επωμισθούν οι κάτοικοι των νησιών σε χρόνο και χρήματα για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Σκοπέλου, κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, η οποία αγανακτεί και καταδικάζει αυτή την πολιτική, αγωνίζεται μαζί της για να την ανατρέψει. Η δράση πρέπει να είναι συντονισμένη και άμεση για την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.
Ο Αλέξ. Μεϊκόπουλος
Αναφορικά με το ζήτημα της κατάργησης των νησιωτικών Δ.Ο.Υ. της περιοχής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα νησιά δέχονται πλέον συνεχή χτυπήματα, αφού το κλείσιμο ζωτικών υπηρεσιών όπως είναι οι ΔΟΥ σε συνδυασμό με την συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας και άλλων κοινωνικών δομών, όχι μόνο δεν παίρνουν υπόψη τις συνθήκες της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, αλλά δημιουργούν πρόσθετα και δυσβάστακτα προβλήματα για τη διαβίωση και παραμονή των κατοίκων στα νησιά.
Αναπάντητα εξακολουθούν να παραμένουν, τα σχετικά ερωτήματα για την πλήρη υποκατάσταση των καταργούμενων ΔΟΥ από τα φορολογικά ΚΕΠ, καθώς οι αποφάσεις αυτές προχωρούν, χωρίς προετοιμασία, χωρίς υποδομή, χωρίς δοκιμαστικό μεταβατικό στάδιο, χωρίς ολοκλήρωση του συστήματος TAXIS. Έτσι, παρά τις εξ αντιθέτου υπουργικές διαβεβαιώσεις, δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις ούτε για την ταλαιπωρία μετακίνησης των πολιτών σε ΔΟΥ που παραμένουν ούτε για τη διασφάλιση των εργαζομένων ούτε και για τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των νέων υπηρεσιών, οι οποίες θα φιλοξενούνται υποχρεωτικά σε χώρους των κατά τόπους ΟΤΑ.
Βρισκόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με μια μνημονιακή συνταγή, που στοχοποιώντας πραγματικές ανάγκες του πολίτη, δυσχεραίνει αφάνταστα την καθημερινή του ζωή.
Είναι δεδομένο πλέον, ότι η όποια διέξοδος για την χώρα και την κοινωνία περνάει μόνο μέσα από την ανατροπή του Μνημονίου και των εκφραστών του και από μια αναγκαία δημοκρατική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της Ελλάδας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.