Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει...

Οδηγίες για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη, που προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται κάνει αισθητή την παρουσία της, μας δίνει η Όλγα Μαριδάκη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.
• Πίνετε πολύ νερό! Τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα.
• Τρώτε φρούτα και φρέσκες σαλάτες, ή πίνετε χυμούς.
 Αν χρειαστεί, αυξάνετε λίγο το αλάτι στο φαγητό, ιδιαίτερα αν είστε υποτασικοί.
 Τρώτε τακτικά τα γεύματά σας και δεν μένετε πολλές ώρες νηστικοί. Επίσης δεν κάνετε από μόνοι σας πιο εντατική τη δίαιτά σας!
 Αποφύγετε το αλκοόλ (όχι μόνο δεν ξεδιψά, αλλά προκαλεί αφυδάτωση), τα αναψυκτικά με πολύ ζάχαρη και περιορίστε το κάπνισμα.
 Μην τρώτε πολύ και λαίμαργα και αποφύγετε τις πολύ...
λιπαρές τροφές, τα τηγανιτά, καθώς και τα φαγητά με πολλά καρυκεύματα. Δυσκολεύετε την πέψη σας και τη λειτουργία της καρδιάς.
 Φροντίζετε να μην κυκλοφορείτε έξω τις ώρες με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, ή αν αυτό είναι απαραίτητο, φοράτε πάντα ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ρούχα, γυαλιά και καπέλο.
 Αν παίρνετε φάρμακα ή ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας.
 Σε περίπτωση που αισθανθείτε ξαφνικά τάση για λιποθυμία, φάτε επί τόπου 1-2 αλμυρά μπισκότα, πιείτε 1 ποτήρι χυμό και συμβουλευθείτε αμέσως τον γιατρό σας!
Μαριδάκη Όλγα
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Τηλ. 24240 23451 και 6979134466

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.