Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Επιτυχημένο "φινάλε" των εκδηλώσεων "Γλώσσα 2013"

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισαν οι, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Γλώσσα 2013» με τη λαϊκή – νησιώτικη βραδιά που έγινε στο Λουτράκι στις 6 Αυγούστου.
Οι χοροί και τα τραγούδια κράτησαν μέχρι τις 2 το πρωί σκορπώντας κέφι και χαρά στους παρευρισκόμενου και δίνοντας ζωή στο λιμάνι, με τη μουσική και τα τραγούδια των Μιχάλη Γιαμπεράκη*, Νεκτάριου Ρήγα (μπουζούκι - φωνή), Φίλιππου Πυργέλη (κιθάρα - φωνή), Δημήτρη Καρακώστα (πλήκτρα) και Γιάννη Ευστρατιάδη (ντραμς).
* Βιολιστής και τραγουδιστής του Αιγαιοπελαγίτικου τραγουδιού, με τελευταία του δισκογραφική δουλειά τα «Λόγια ψυχής θαλασσινά».
Ο Μιχάλης Γαμπιεράκης ακούγοντας τον πατέρα του Γιάννη, παραδοσιακό λαουτιέρη, βρέθηκε από πολύ μικρή ηλικία κοντά στα νησιώτικα ακούσματα και στο αγαπημένο του όργανο, το βιολί. Ο πρώτος του δάσκαλος ήταν ο Θεολόγος Β. Μιχελής και μαζί με το συγκρότημα του θείου του Βασίλη Τσούμπου έπαιζε σε διάφορες εκδηλώσεις της Πάτμου και των γύρω νησιών. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα με το φημισμένο σολίστα βιολιού Γιώργο Κόρο. Στη συνέχεια είχε την τύχη να γνωριστεί με τον αείμνηστο συνεχιστή της νησιώτικης παράδοσης και δημιουργό Γιώργο Κονιτόπουλο. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και την Νάσια Κονιτοπούλου με...
την οποία είναι και συνοδοιπόροι στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.