Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθητές κινδυνεύουν από απρόσεκτους οδηγούς...

Το πρόβλημα με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν ορισμένοι οδηγοί (κυρίως με μηχανάκια) ανεβαίνοντας το δρόμο που περνάει μπροστά από το γυμνάσιο – λύκειο Σκοπέλου και τον κίνδυνο ατυχήματος είναι παλιό. Γονείς μαθητών και κάτοικοι της περιοχής είχαν καταθέσει αίτηση στο Δήμο το 2007 με την οποία ζητούσαν να τοποθετηθούν σαμαράκια στο δρόμο για μείωση της ταχύτητας και το 2009 η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» το επανέφερε μετά από αίτημα γονέων.
Το Νοέμβριο του 2009 ο τότε διοικητής του Α.Τ. Σκοπέλου, αστυνόμος Διαμαντής Καρβέλης, απάντησε στην εφημερίδα ως εξής: «Σε απάντηση σχετικής απορίας σας, που διατυπώνεται στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας “Βόρειες Σποράδες”, αρ. Φύλλου 64 – Οκτώβριος 2009 και αφορά την αρμοδιότητα τοποθέτησης speed stopers (σαμαράκια) σας γνωρίζουμε ότι αποκλειστική αρμοδιότητα για την απόφαση τοποθέτησης έχει έκαστος Δήμος.
Προς απόδειξή σας σας συνυποβάλλουμε φωτ/φα μέσα από τα οποία απαντάτε κάθε απορία σας σχετική με το θέμα αυτό.»
Μετά από 4 χρόνια το πρόβλημα και οι κίνδυνοι παραμένουν και αυτή τη φορά το επαναφέρει μητέρα με επιστολή της στην efimerida sporades και με καταγγελία της στο Α.Τ. Σκοπέλου.
Η μητέρα στην επιστολή της, μεταξύ άλλων, γράφει:
«Είμαι τόσο αγανακτισμένη που θέλω να...
καταγγείλω δημόσια ένα περιστατικό που έγινε χθες το απόγευμα στη Σκόπελο στο μονόδρομο που ανεβαίνει μπρος από το γυμνάσιο – λύκειο.
Συνόδευα από Γλώσσα 4 παιδιά και τελειώνοντας το μάθημα από το γυμναστήριο κατεβαίναμε με τα πόδια προς τον κεντρικό δρόμο. Μπροστά εγώ πίσω τα παιδιά με μια ακόμη μητέρα και πίσω από εμάς παιδάκια ασυνόδευτα από Σκόπελο ηλικίας από 5 έως 8 ετών, στο σύνολο περίπου 10 παιδιά. Βλέπω ένα αμάξι fiat γκρι το όποιο δεν πρόλαβα να δω πινακίδες με γυναίκα οδηγό να ανεβαίνει με ταχύτητα το δρόμο. Της κάνω νόημα με το χέρι μου και της φωνάζω «κόψε περνάνε παιδιά!»
Η αντίδραση της;
Ανεβάζει ταχύτητα, με μουντζώνει και περνά σπινάροντας μπροστά από τα τρομαγμένα παιδιά. Δεν μπορώ να σου περιγράψω τη σκηνή και τον τρόμο των παιδιών. Ειδοποίησα την αστυνομία αφού ηρέμησα και έφτασα στη Γλώσσα αλλά χωρίς στοιχειά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Το καλό είναι ότι είδα καλά το πρόσωπο της! Με μια προσωπική μου ερευνά έμαθα ότι η συγκεκριμένη 22 δίχρονη συνηθίζει να κινείται με τέτοιες ταχύτητες και να βρίζει, αύριο θα πάω εκεί που δουλεύει και θα επιβεβαιώσω το γεγονός αν όντως ήταν αυτή, έχω ενημερώσει την αστυνομία για το πώς θα κινηθώ.
Λέω εγώ τώρα, δεν θα έπρεπε ο δήμος να βάλει στο συγκεκριμένο δρόμο που περνά μπροστά από σχολειό και γυμναστήριο σαμαράκια ειδικά για μείωση της ταχύτητας;

Ρ.Π.»

14 σχόλια:

  1. οι δημοτικοι " ΑΡΧΟΝΤΕΣ " ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ
    ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ
    ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΟΙ ΕΡΑΙΤΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ
    ΕΧΕΤΕ "ΦΙΛΟΤΙΜΟ ".

    ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ-ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΟΙΗΚΗΤΗ ΚΑΡΒΕΛΗ.
    ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΕΣ.

    ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ.

    ΤΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ..

    ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΜΕΝΟ 10ΧΡΟΝΟ ΑΝΙΨΙΟ ΤΟ 2004
    ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ ΤΖΙΠ ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

    ΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ
    ΦΟΒΕΡΟ ΚΟΝΔΥΛΙ .....ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
    Κ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΠΙΠΤΟΥΝ ....ΧΑΔΙΑ.

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να ήταν μόνο αυτό ........ ο άλλος έχει πάθει εγκεφαλικό και ακόμα οδηγάει..............
    Αχ ΕΛΛΑΔΑ ΣΆΓΑΠΩ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απραξία της τοπικής αστυνομίας ειναι γνωστή σε κατοίκους και επισκεπτες του πανεμορφου νησιού και ειδικά η μη εφαρμογή του νόμου για τις κομμενες εξατμήσεις, ηχορρύπανση, κρανη, σουζες, κλπ.

    Τι πιο αυτονόητο απο την εφαρμογή του νόμου απο τους εμισθους θεματοφύλακες του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα γράφετε.

      Ειδικά μάλιστα για τα μηχανάκια, με τις εξατμίσεις τους να "στριγγλίζουν" τις μεταμεσονύκτιες ώρες και να ανασταστώνουν κατοίκους και επισκέπτες.

      Διαγραφή
  4. Προσπαθω πάνω απο 1 χρόνο να κάνω ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ του διπλώματος οδήγησης για το μηχανακι μου ( λόγο κλόπής ) και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ!! ΠΡΟΣΠΑΘΏ ΟΜΩΣ..ΕΝΩ... και τα 12 χρονα οδηγουν ανενοχλητα, ο κυριος με το εγκεφαλικο πηγε να με σκοτωσει μια φορα, και τα παιδια κινδυνεψαν και κινδυνευουν καθημερινα!! Εσυ που εγραψες Αχ ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ...εχεις απολυτο δίκιο!!!Ράνια ορμα...μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
    ΚΙΝΗΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ?????

    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ


    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ακόμα οδηγεί με το εγκεφαλικάκι του και το μερσεντάκι του, εχθές το βράδυ τον είδα με τα μάτια μου.
    ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΣΆΓΑΠΩ ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εγώ ως δάσκαλος στο γυμνασήριο Κ-1 GYM απέναντι από το γυμνάσιο και το λύκειο, έχω να καταθέσω ότι η κατάσταση ειναι απαράδεκτη. Ο ίδιος έχω κάνει παρατήρηση σε δυο μοτοσυκλετιστές για την υπερβολική τους ταχύτητα σε αυτόν τον τόσο στενό δρόμο, δρόμο που πολλές φορές μικροι μαθητές μου, που βγαίνουν απότομα απ την σχολή στον δρόμο με την αφέλεια της άγνοιας κινδύνου ενός παιδιού. Σήμερα κιόλας θα κάνω χαρτί προς τον δήμο σαν αθλητικός σύλλογος να τοποθετηθούν σαμαράκια. Μάνος Βασιλείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή, από όλα τα παραπάνω εξάγουμε το συμπέρασμα ότι κάποιος δεν κάνει την δουλειά του. Κε Διοικητά του Α.Τ. Σκοπέλου, απαντήστε μας, πόσες φόρες εφαρμόσατε το νόμο μέσα στο 2013 για τις κομμένες εξατμίσεις. Σημ. Ο νόμος προβλέπει , πέρα από το πρόστιμο, την κατάσχεση των στοιχείων κυκλοφορίας έως την αποκατάσταση του ήχου στα εργοστασιακά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αστυνομια κανει μια χαρα τη δουλεια της. Τοσα δεντρακια μαζεψε τον αυγουστο.Ξερεις ποσα παιδακια γλυτωσαν απο τον ολεθρο της καναβης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
    ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ???????????? ΑΙΣΧΟΣ

    Ο " ΦΑΣΙΣΜΟΣ "" ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
    ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ
    ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.

    Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.


    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα σαμαράκια έχει αποδειχθεί πως υποκρύπτουν επικινδυνότητα.

    Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να χαρακτηριστεί ως «δρόμος ήπιας κυκλοφορίας»

    ή ως «πεζόδρομος», που, σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, είναι η οδός η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους πεζούς και για είσοδο - έξοδο οχημάτων προς και από ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης παροδίων ιδιοκτησιών όπως και για οχήματα εφοδιασμού ή έκτακτης ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το θεμα ειναι οτι αυτα που γραφουμε οτι κανουν οι αλλοι να μη τα κανουμε και εμεις οι ιδιοι και οποιος το έπιασε το επιασε .... γιατι μπορει ορισμενοι να μη πηγαινουν βολίδα μεσα στα σοκακια της σκοπελου ωστε να μη κινδυνευουν παιδακια και γενικα οι πεζοι πηγαινετε ομως βολίδα οταν βγείτε λίγο παρα εξω απο τη σκοπελο, τη γλωσσα κλπ. και εκει θελει μεγαλη προσοχη γιατι αμα εσεις θελετε να τρεχετε δε σας φταιει σε τιποτα ο μπροστινός σας, ο απεναντι σας .. οποτε προτου κρίνουμε ας κοιτάξουμε λιγάκι το τι κανουμε και εμεις!!!!

    με εκρίμηση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.