Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Παρακολούθηση του νέου δικτύου ύδρευσης Σκιάθου

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου, κ. Μασούρος Χρήστος ανακοινώνει ότι· 

Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποστήριξης για Αποτελεσματική Χρήση Νερού και Διαχείριση Πόρων» με το ακρωνύμιο “ISS-EWATUS” στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης FP7-ICT-2013-11. 

Μετά την έγκριση του έργου «ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ» (Προϋπολογισμός 2.000.000 €) προχωρήσαμε στην ένταξη προγράμματος του έργου ηλεκτρονικής παρακολούθησης του νέου δικτύου ύδρευσης. Το πρόγραμμα αυτό αφορά την τοποθέτηση οπτικών ινών σε κάθε κόμβο του νέου δικτύου ύδρευσης, με σκοπό να υπάρχει πλήρη ηλεκτρονική παρακολούθηση του δικτύου, έτσι ώστε σε περίπτωση οποιασδήποτε διαρροής ή αστοχίας να ειδοποιείται ηλεκτρονικά η υπηρεσία και να προσδιορίζεται η θέση της βλάβης με ακρίβεια χιλιοστού μέσω GPS. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν εξασφαλίζουμε την άριστη λειτουργία του νέου δικτύου και περιορίζουμε στο ελάχιστο το φαινόμενο των διαρροών και της σπατάλης νερού. 

Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην άριστη συνεργασία που...
είχαμε με την Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Σίσσυ Λασπίδου καθώς και με τον Καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λέοναρδο Τασιούλα, τους οποίους και ευχαριστώ βαθύτατα για την ανιδιοτελή βοήθεια τους.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουμε μέσω του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). 

Το πρόγραμμα ISS-EWATUS είναι χρηματοδοτούμενο απευθείας από την ΕΕ στα πλαίσια του FP7 και προτείνει την εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την εξοικονόμηση νερού και τη βελτίωση της διαχείρισης υδάτινων πόρων σε οικιακό και αστικό επίπεδο. 

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει πανευρωπαϊκά στην πόλη της Πολωνίας Sosnowiec και στην πόλη της Σκιάθου. 

Οι προτεινόμενες τεχνολογίες θα εφαρμοστούν σε οικιακό επίπεδο με εργαλεία χαμηλού κόστους κινητής τηλεφωνίας και άλλων έξυπνων μετρητών/συσκευών που θα παρέχουν υποστήριξη στους πολίτες που ψάχνουν να βρουν τρόπους να εξοικονομήσουν νερό, δίνοντάς τους ενδείξεις του οικιακού μετρητή κατανάλωσης νερού τους άμεσα και σε πραγματικό χρόνο. 

Οι τεχνολογίες θα εφαρμοστούν επίσης και σε επίπεδο πόλης, με στόχο την ελαχιστοποίηση των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης κάνοντας δυναμική διαχείριση πίεσης μέσω εφαρμογών που θα χρησιμοποιούν δεδομένα από την εγκατάσταση δικτύου ασύρματων αισθητήρων στο δίκτυο διανομής νερού. 

Η ομάδα του προγράμματος περιλαμβάνει 5 χώρες: Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ελλάδα και Ολλανδία. Οι εταίροι του προγράμματος ISS-EWATUS είναι οι παρακάτω: 
1.University of Silesia, Poland 
2.Institute for Ecology of Industrial Areas, Poland 
3.Municipal water company of Sosnowiec, Poland 
4.The Loughborough University, UK 
5.Brunel University, UK 
6.University Pablo de Olavide, Spain 
7.Centre for Research and Technology Hellas (ΕΚΕΤΑ), Greece 
8.Municipal Water Company of Skiathos, Greece 
9.DOTSOFT S.A., Thessaloniki, Greece 
10. VU University Amsterdam, Netherlands 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.