Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Σκόπελος | Τραγικές οι ελλείψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου

Σε κατάσταση αλαλίας η Δημοτική Αρχή…

ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΗΓΙΝΑΚΗ
ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ

Ακόμη και τη δοκιμασμένη λαϊκή παροιμία «αν δεν κλάψει το παιδί, δεν του δίνουνε βυζί», φαίνεται ότι φοβάται να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή για το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας με την ελλιπέστατη στελέχωσή της εξαιτίας της αντεργατικής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

-Αλήθεια, τι περιμένει ο Δήμαρχος για να δημοσιοποιήσει την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Υπηρεσία, που λειτουργεί με 16-17 άτομα ενώ πέρυσι τέτοια εποχή είχε  27-28;

-Πότε  θα καταγγείλει την Κυβέρνηση και θα απαιτήσει άμεση λύση στο πρόβλημα;

-Μήπως όταν θα κορυφωθεί η τουριστική σεζόν και τα σκουπίδια θα στριφογυρίζουν άπαρτα από δρόμο σε δρόμο;

Βάσιμα πιστεύουμε ότι δεν είναι ο φόβος αυτός που καθορίζει  τις ενέργειές της, αλλά η ουσιαστική συμφωνία της φάνηκε αυτό και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου 2019-2021 με συνοπτικές διαδικασίες- με την πολιτική που εκφράζουν τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, παρά τις φραστικές τους διαφορές. Πίσω από τον μεταξύ τους σκυλοκαβγά, ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει! Κατηγορεί η Κυβέρνηση τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη ότι θα ιδιωτικοποιήσει την Καθαριότητα και την ίδια στιγμή αφήνει άθικτες τις διατάξεις του Ν. 3979/11, που δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να αναθέτουν την αποκομιδή στους εργολάβους, ενώ μαζί πολέμησαν λυσσαλέα το αίτημα των «παρατασιούχων» για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Την κατάσταση αλαλίας της Δημοτικής Αρχής στο παραπάνω ζήτημα, που και αυτό επηρεάζει τη Δημόσια Υγεία, ακολουθεί και η ΔΕΥΑ για το οξύτατο ζήτημα της δυσοσμίας-κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!- στον Αγιο Ρηγινάκη, που υποβαθμίζει άμεσα τις συνθήκες ζωής κατοίκων και επισκεπτών της Σκοπέλου, χωρίς να γνωρίζουμε και αν ελλοχεύουν σοβαρότεροι κίνδυνοι για την υγεία τους. 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑ να πάρουν επίσημα θέση στα δύο κρίσιμα αυτά ζητήματα και τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας να επιληφθεί άμεσα στο θέμα  της οσμηρότητας.

Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου
Σκόπελος, 18-7-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.