Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Έκθεση σχεδίων της Ξένιας Μαρλίτση με τίτλο “Kαθρέπτης Γυναικών”

Την Τετάρτη 1 Αυγούστου αρχίζει η έκθεση με σχέδια της Ξένιας Μαρλίτση και τίτλο “Kαθρέπτης Γυναικών”,  στο Αρχοντικό Βακράτσα, στη Σκόπελο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:
1-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
10.00 - 16.00 και 19.00 - 22.00
καθημερινά εκτός Δευτέρας

Καθρέπτης Γυναικών*

«Το κελάρι του αρχοντικού Βακράτσα πλαισιώνει μια σειρά σχεδίων που πραγματοποιήθηκαν  σε επιφάνεια χαρτιού αλλά και περγαμηνής, με την χρήση μολυβιού αλλά και λαδομπογιάς ή μαρκαδόρου. Σε πολλά σημεία η γραφή εμφορείται από το βίωμα των παραδοσιακών κεντημάτων (κατά κάποιον τρόπο μια μολυβιά ισούται με μια βελονιά). Συνεπώς η διαδικασία του εργόχειρου (η οποία ασφαλώς κρύβει τα δικά της νοήματα) κυριαρχεί. Το παραπάνω στοιχείο σε συνδυασμό με την τελευταία γυναίκα-κάτοικο του αρχοντικού οδήγησε συνειρμικά στο «δαπόντειο» δάνειο για τον τίτλο της έκθεσης.

Ξένια Μαρλίτση»

* Ο "Καθρέπτης Γυναικών" είναι ένα από τα  σημαντικότερα έργα του σπουδαίου Σκοπελίτη λόγιου μοναχού του 18ου αιώνα, Καισάριου Δαπόντε.
Λίγα λόγια για την Ξένια Μαρλίτση
Η Ξένια Μαρλίτση (γ. 1981) Σκοπελίτισσα εικαστικός, είναι απόφοιτος της  Ανωτάτης Σχολής Καλών τεχνών Αθήνας (2010, πτυχίο Ζωγραφικής). Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος (Αθήνα 2012, Ο Σκόπελος της Μνήμης). Το 2016, έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης, στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.