Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Συνεχίζεται με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Τραγουδιού στη Σκόπελο | Τί θα ακούσουμε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η πρώτη ημέρα του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Τραγουδιού στη Σκόπελο ήταν πλήρως επιτυχημένη και γέμισε χαμόγελα τα μέλη του Δ.Σ. και τους φίλους του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου, που έτρεξαν και πάσχισαν το τελευταίο δίμηνο. Ψυχή της εκδήλωσης οι σπουδαίοι μουσικοί μας και φυσικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κώστας Καλαφάτης.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ ο Σκοπελίτης πανεπιστημιακός Γιάννης Σίσκος έκανε μια σύντομη αναδρομή για το ρεμπέτικο στη Σκόπελο και ακολούθησε αφιέρωμα στο σμυρνέικο και πειραιώτικο Τραγούδι.
Το πρόγραμμα άνοιξαν οι Γιώργος Ξηντάρης (Ανατολή - κλικ) και Κώστας Καλαφάτης μαζί με τους Αντώνη και Θοδωρή Ξηντάρη, οι οποίοι καθήλωσαν το κοινό, το οποίο σιγοτραγουδούσε μαζί τους τα υπέροχα ρεμπέτικα τραγούδια.
Στη συνέχεια και αφού το κοινό καταχειροκρότησε τους σπουδαίους ερμηνευτές και μουσικούς τη σκυτάλη πήραν οι νεώτεροι Κώστας Κοσύφης, Στέλιος Παχής και Γιάννης Ξηρογιάννης οι οποίοι διαδέχτηκαν στο πάλκο την παλιά σειρά.

Σήμερα, 2η ημέρα του Φεστιβάλ, το πρόγραμμα αναμένεται εξ ίσου ενδιαφέρον αφού στην έναρξη, θα μιλήσει ο Παύλος Βασιλείου, επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και πρώην ιδιοκτήτης της θρυλικής "Ρεμπέτικης Ιστορίας" στην Αθήνα και αμέσως μετά θα απολαύσουμε δύο καταπληκτικούς, δεξιοτέχνες μουσικούς (“εξωγήινους παίκτες” τους λένε κάποιοι) και μια μοναδική φωνή. Ο λόγος για τον Νίκο Τατασόπουλο, τον Νώε Ζαφειρίδη και την Έλενα Βασιλειάδη, που αυτό το διάστημα εμφανίζονται στην “Καρυδιά”.

Στο β’ μέρος του Φεστιβάλ θα ακούσουμε τον σπουδαίο Κώστα Καλαφάτη, τον αγαπημένο Θανάση Σύρο και τους νεώτερους Νίκο  Ξηρόχειμωνα, Στέλιο Παχή, Κώστα Κοσύφη και Γιάννη Ξηρογιάννη.

Τον Θανάση Σύρο και τον Νίκο Ξηροχειμώνα μπορείτε να τους ακούσετε στο "Άμμος" στην παραλία Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.