Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Σκιάθος | Μάγεψε το κουαρτέτο εγχόρδων “le buisson prospérant” (Φωτογραφίες)

Στις νότες των εμβληματικών μουσικών συνθέσεων των Joseph Haydn και Maurice Ravel, ταξίδεψαν, όσοι τυχεροί παρευρέθησαν το βράδυ της  Κυριακής 22 Ιουλίου 2018, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη συναυλία μουσικής δωματίου, του κουαρτέτου εγχόρδων “le buisson prospérant”. 
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του σπουδαίου Σκιαθίτη, συνθέτη και μουσικού Αντώνη Μιτζέλου, που ήταν ανάμεσα στους θεατές, “Παρακολούθησα εχτές μια εξαιρετική συναυλία στο πανέμορφο μοναστήρι Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου. Είχα ανάγκη αυτή την δόση δροσιάς, που μόνο η μουσική είναι ικανή να χαρίσει”.

Το κουαρτέτο εγχόρδων “le buisson prospérant”, αποτελείται από τους, Ulrich Poschner, ο Daniel Kagerer, η Nada Anderwert  και ο Gabriel Wernly, οι οποίοι ερμήνευσαν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα με έμφαση στο στοιχείο του λυρισμού. Οι σπουδαίοι μουσικοί πέρα από τη μεταξύ τους συνεργασία,  έχουν έντονη  δραστηριότητα ως ορχηστρικοί μουσικοί και σολίστες, στην Όπερα της Ζυρίχης, στη Συμφωνική Ορχήστρα της Λουκέρνης και στην Καμεράτα της Βέρνης.

Το κονσέρτο διοργάνωθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, σε συνδριοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας/ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με απόφαση της Υπουργού Λυδίας Κονιόρδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.