Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο στις 16 και 17 Ιουλίου

1ο Φεστιβάλ
Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου

Γιατί στη Σκόπελο χτυπά η καρδιά 
του ρεμπέτικου!

Ξεφυλλίζοντας το παρελθόν και παρακολουθώντας το παρόν, το Δ.Σ. παρατήρησε ότι στη Χώρα της Σκοπέλου,  το ρεμπέτικο χαρακτηρίζει τις συνήθειες και τα ακούσματα των κατοίκων  εδώ και μια 40ετία περίπου. Τις χαρακτηρίζει δε σε τέτοιο βαθμό ώστε  η Σκόπελος να χαρακτηρίζεται ως «ρεμπετονήσι».

Αποτέλεσμα αυτής της μουσικής παράδοσης είναι η εμφάνιση αξιόλογων καλλιτεχνών στο είδος με πανελλαδική αναγνώριση και καταξίωση.

Η Σκόπελος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κοιτίδα της ρεμπέτικης μουσικής, με ντόπιους  καλλιτέχνες  πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και ως «φυτώριο» νέων μουσικών,  που ακολουθούν με θαυμασμό τους παλαιότερους.

Το Δ.Σ. δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια σε αυτό το είδος της τοπικής παράδοσης και να αγνοήσει το έμψυχο δυναμικό του νησιού και την μεγάλη διάδοση της  στα παιδιά και τους νέους.

Οι ντόπιοι μουσικοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό γιατί χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν και έτσι με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε:

Το 1ο Φεστιβάλ «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο»! (κλικ)

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου θα γίνει αναφορά στο σμυρνέικο και πειραιώτικο Τραγούδι και
στις 17 Ιουλίου στο μεταπολεμικό ρεμπέτικο και λαϊκό Τραγούδι.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο παλιό λιμάνι της Σκοπέλου, κάτω από την «Παναγίτσα του Πύργου», στο σήμα κατατεθέν του νησιού και ώρα 20:30. Θα πλαισιωθούν δε από αξιόλογους, γνωστούς καλλιτέχνες και ομιλητές.

Στόχος του Δ.Σ. είναι  να αναδείξει τους ντόπιους καλλιτέχνες και να δημιουργήσει ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού για τους λάτρεις του είδους. Να γίνει η Σκόπελος ένας πόλος έλξης των φίλων του ρεμπέτικου όπου θα επισκέπτονται τη γραφική Χώρα, για να απολαύσουν το μουσικό ταξίδι.

Το 1ο Φεστιβάλ «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο» τελεί χορηγίας επικοινωνίας της ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ και Εφημερίδας ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Θα προβληθεί διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ στην ΕΡΤ3 και θα μεταδοθεί Ραδιοφωνικό Σποτ και συνεντεύξεις στην ΕΡΤ3  και ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ.

Διοργάνωση:
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Συλλόγου Σκοπέλου.

Συνδιοργανωτές: ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμος Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.