Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Καταγγελία για αλλοίωση περιβάλλοντος στη Σκιάθο

Για αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή Κουκουναριές - Aμπελάκια-Mπανάνα, στη Σκιάθο, κάνει λόγο Σκιαθίτισσα, η οποία έστειλε στην εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες’’ την παρακάτω καταγγελία, με μοναδικό της κίνητρο την αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και για τις υπέροχες φυσικές ομορφιές του νησιού, που όλοι πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε.

Στο κείμενο της καταγγελίας αναφέρονται τα εξής:

«Καλημέρα
Θέλω να σας κάνω μια καταγγελία για την περιοχή Κουκουναριές - Aμπελάκια-Mπανάνα.
Το προηγούμενο σαββατοκύριακο αποφάσισα με την οικογένεια μου να επισκεφθούμε τα Αμπελάκια, στην οποία διαδρομή μας συναντήσαμε πολλές αλλοιώσεις και αλλαγές, που είχαμε παρατηρήσει από το Πάσχα.

Αποφάσισα, εν ολίγοις, με την οικογένεια μου να πάμε στα Αμπελάκια από τα βράχια από τις Κουκουναριές συναντώντας ένα ευτράπελο. Εκεί, καλυμμένος με βράχια, ήταν ένας μεγάλος πράσινος σωλήνας. Δεν γνωρίζω αν αντλούσε θαλασσινό νερό ή αν έριχνε κάτι στην θάλασσα, αλλά και το χρώμα των βράχων έχει αλλοιωθεί. Μήπως πρέπει να ελεγχθεί τόσο ο σκοπός χρήσης, όσο και η νομιμότητα της σωλήνας, αφού η περιοχή είναι προστατευόμενη σύμφωνα με το υπουργείο  περιβάλλοντος και το κτηματολόγιο με το πρόγραμμα natura 2000.

Σας στέλνω φωτογραφίες από τα βράχια και τον σωλήνα καθώς και την περιοχή natura όπως ορίζεται από το κτηματολόγιο.

Ελπίζω να υπάρξει κάποια κινητοποίηση αφού τα πράγματα αυτά αλλοιώνουν την καθαρή και αγνή εικόνα περιβάλλοντος του νησιού μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.