Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Σκόπελος | «Τρελές» εκπομπές των WiFi δημιουργούν παρεμβολές σε δίκτυα

Τις τελευταίες ημέρες το Γραφείο Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας του Δήμου Σκοπέλου γίνεται αποδέκτης πολλών και έντονων παραπόνων από απλούς συμπολίτες μας αλλά και από επιχειρηματίες – επαγγελματίες, για θέματα παρεμβολών σε δίκτυα ραδιοεπικοινωνιών (WAS/RLAN) στην μπάντα των 2400− 2483,5 MHz, δηλαδή στην περιοχή που εκπέμπουν οι συσκευές για κάλυψη WiFi. Τα περισσότερα δε παράπονα έχουν να κάνουν με υπερβολικά μεγάλη ισχύ κάποιων σημείων πρόσβασης στο internet (access points) που καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση στο WiFi γειτονικών επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών.

Αρκετοί επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για διαφυγόντα κέρδη και
απειλούν με καταγγελία στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Ο Δήμος εννοείται ότι ενδιαφέρεται να μην δημιουργούνται προστριβές ανάμεσα στους συμπολίτες μας και με αφορμή τα παραπάνω επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία της ΕΕΤΤ, της οποίας τους υπαλλήλους ευχαριστεί πολύ για την εκτενή πληροφόρηση και τη βοήθεια που προσέφεραν.

Ο Δήμος Σκοπέλου και το αρμόδιο γραφείο ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι μπορεί η ζώνη των 2400 – 2483,5 MHz και 5470 − 5725 MHz να είναι ελεύθερες προς χρήση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε και ό,τι θέλουμε. Πιο συγκεκριμένα η συνολική ενεργός ισοτροπική ακτινοβολούμενη ισχύς (eirp) δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100mW στη ζώνη 2400− 2483,5 MHz και το 1W στη ζώνη 5470 − 5725 MHz. Στην ισχύ αυτή συνυπολογίζεται η ισχύς εξόδου του πομπού και το κέρδος (db) της κεραίας. Ο αισθητήρας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που είναι τοποθετημένος σε κεντρικό σημείο της Σκοπέλου δείχνει ότι αυτά τα όρια ξεπερνούνται κατά πολύ.

Σε περίπτωση καταγγελίας στην ΕΕΤΤ και αν διαπιστωθεί παρανομία τα πρόστιμα είναι πολύ «τσουχτερά» και σε περιπτώσεις ξεπερνούν τις 30.000€.

Ο Δήμος Σκοπέλου πέρα από την πληροφόρηση δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους παρέμβαση στους ιδιοκτήτες κεραιών WiFi που είναι εκτός νόμιμων ορίων και επομένως η αρμόδια υπηρεσία του δεν φέρει καμία ευθύνη για το πώς χρησιμοποιεί ο καθένας τον εξοπλισμό του.

Παρακαλούνται λοιπόν όσοι συμπολίτες μας υποπτεύονται ότι η ισχύς του σημείου πρόσβασης WiFi που διαθέτουν μπορεί να είναι πάνω από το επιτρεπτό όριο, να ζητήσουν από τον εγκαταστάτη του να το ελέγξει. Το ίδιο ισχύει και για την ζώνη 5470 − 5725 MHz που χρησιμοποιείται κυρίως για ασύρματες ζεύξεις σημείων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε το σχετικό ΦΕΚ που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Electronic_Communications/Antenna_Mast_Systems/FEK1442B2013.pdf

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας του Δήμου Σκοπέλου στο τηλέφωνο 2424350132.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.