Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Πυρκαγιές: Ένας πρώτος απολογισμός μιντιακού κανιβαλισμού και fake news

Φωτογραφίες που δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα
Όπως σε όλες τις μεγάλες καταστροφές, εμφανίστηκαν φωτογραφίες στα social media που δεν έχουν καμιά σχέση με τις φωτιές στην Ελλάδα.
Οι εικόνες αυτές κοινοποιήθηκαν χιλιάδες φορές. Η ανάλυση της προέλευσής τους εδώ.
φωτογραφία με τον παππού που κρατάει στην αγκαλιά του ένα γατάκι είναι από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το χωριό Bolu Mudurnu. Το σπίτι του παππού της φωτογραφίας κάηκε τον Ιανουάριο 2018.
Στην παραπάνω φωτογραφία του Ron Olshwanger, βλέπουμε τον πυροσβέστη Adam Long να προσπαθεί με τεχνητή αναπνοή να σώσει την 2χρονη Patricia Pettus, σε μια φωτιά σε διαμέρισμα του Σαιντ Λούις στις 30 Δεκεμβρίου 1988. Παρά τις προσπάθειες του Long, το παιδί πέθανε αργότερα στο
Νοσοκομείο Παίδων του Σαιντ Λούις. Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύθηκε στην Post-Dispatch μια ημέρα μετά τη φωτιά, κέρδισε το βραβείο Pulitzer στην κατηγορία spot news photography το 1989.
...και συνωμοσία!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΝΤΙΟΠΑΠΑΡΙΕΣ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.