Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

"Ταξείδιον απαράμιλλον" στην υπέροχη Σκόπελο

Στον φιλόξενο κήπο του Μουσείου - Αρχοντικού Βακράτσα, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, το καινούριο βιβλίο της Έφης Βατανίδου από τις εκδόσεις "Αρμός" με τίτλο "Ταξείδιον απαράμιλλον".
Το "Ταξείδιον απαράμιλλον" είναι ένα μυθιστόρημα που ξεκινά το 1896…
Ο Τηλέμαχος Καραμάνος, νεαρός υπαξιωματικός στην Ευελπίδων, θα καταφέρει το ακατόρθωτο. Στους Α΄ Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα, θα στεφθεί αργυρός Ολυμπιονίκης στη σπαθασκία, με τον Κουμπερτέν και τον Γεώργιο Α΄ να τον χειροκροτούν.
Μια παράφορη αγάπη όμως θα αναστατώσει την ευζωία του και θα προκαλέσει τις ηθικές νόρμες της εποχής του. Η αλήθεια της, γερά γαντζωμένη στο οικογενειακό DNA, θα επιβιώσει τελικά μέσα από δυο γενιές νιάτα. Πρώτα η Ίριδα και στη συνέχεια η κόρη της θα τον φέρουν μέχρι την δεκαετία του ’70,  στη Θεσσαλονίκη.
Τίποτα δεν θα πάει χαμένο!
Η Θωμαή, μέσα στην ορφάνια της, θα καταφέρει να κουρσέψει την ζωή και να δρέψει αληθινά διαμάντια, που θα στρώσουν τον δρόμο της μέχρι την μακρινή Αστόρια.
Βαλκανικοί και Παγκόσμιοι Πόλεμοι αφήνουν το αποτύπωμά τους.
Οι κραυγές απ’ το Άουσβιτς θα αναστατώνουν τον Τηλέμαχο.
Η ελληνική ιστορία βάλθηκε να τρέχει και ’κείνος στοίχειωσε εκεί…,  άλλοτε σαν πρωταγωνιστής κι άλλοτε σαν θλιβερός κομπάρσος.
_________________
Η Έφη Βατανίδου 
γεννήθηκε  και ζει στην Αθήνα, ενώ τα καλοκαίρια επισκέπτεται τη Σκόπελο, όπου έχει σπίτι.

Σπούδασε Νομικά και Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Είναι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα “Χαλάλι σου-Helal Olsun”(Novel Books-Ι.Σιδέρης 2013)  και “Ζωή χωρίς Μπούσουλα”(Novel Books-Ι.Σιδέρης 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.