Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Πιλοτική πρόγνωση εξάπλωσης της πυρκαγιάς στον Αμάραντο Σκοπέλου

Στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζεται η πιλοτική πρόγνωση εξάπλωσης για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σκόπελο. Συγκεκριμένα, το βίντεο απεικονίζει την προβλεπόμενη από το μοντέλο WRF-SFIRE εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς από τη στιγμή της έναρξής της την Κυριακή 22/07 στις 16:00 μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 23/07 στις 07:00. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόγνωση αφορά στην πιθανή εξέλιξη της πυρκαγιάς χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προσπάθειες κατάσβεσής της.

Το WRF-SFIRE αποτελεί εξειδικευμένο σύστημα πρόγνωσης εξάπλωσης πυρκαγιάς το οποίο αναπτύσσουν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) και το meteo.gr, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), στα πλαίσια του διακρατικού ερευνητικού έργου DISARM (Drought and fIre obServatory and eArly waRning systeM) - INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το υπό ανάπτυξη σύστημα μπορείτε να βρείτε εδώ.

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.