Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Η Σκιάθος στήριξε τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

Μετά από απόφαση του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, της  Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», οργανώθηκε δράση συγκέντρωσης βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής, τις μέρες Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, στην Εστία του Τ.Τ. ΣΕΟ. Το δίκτυο των εθελοντών λειτούργησε σχεδόν ακαριαία, σε μια δράση μέσα από την ομάδα αλληλεγγύηςς που για πολλά χρόνια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες υποστήριξης με σημείο αναφοράς την Οδηγική Εστία.
Άμεσα σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα δράσης, όπου αρχικά έγινε επικοινωνία με τα κεντρικά του ΣΕΟ για ενημέρωση σχετικά με τον αποδέκτη της βοήθειας, με την μεγαλύτερη ανάγκη, όπως και για το είδος των προϊόντων, έτσι αποφασίστηκε πως η βοήθεια θα σταλεί στο Δήμο Ν. Μάκρης ο οποίος είχε ανάγκη από τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και φάρμακα. Η συνολική ποσότητα της βοήθειας ξεπέρασε τον 1.5 τόνο (1.572 κιλά)  και στάλθηκε με τα ΕΛΤΑ στο Δήμο Νέας Μάκρης. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η βοήθεια θα
στέλνετε δωρεάν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού έως και τις 31 Αυγούστου 2018, και τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές θα λειτουργούν κανονικά.
Η συγκινητική προσέλευση για προσφορά βοήθειας των συμπολιτών μας, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθησίας και πολιτισμού μιας τοπικής κοινωνίας που τη χαρακτηρίζει η αλληλεγγύη και η κατανόηση μιας και έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν από καταστροφικές πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.