Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η Σκόπελος στην ΙΤΒ Berlin 2012

Μετά την προβολή της Σκοπέλου με περίπτερα στις χώρες Ιταλία, Δανία, Βουλγαρία & Σερβία σειρά είχε το Βερολίνο «ΙΤΒ Berlin 2012» (07-11/03/12), η μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως, στην οποία πήραν μέρος πάνω από 180 χώρες, 170.000 επισκέπτες (130.000 εμπορικοί επισκέπτες + 40.000 κοινό), σε χώρο 160.000 μ2 με 10.600 εκθέτες.
Την Σκόπελο εκπροσώπησε ο Ιωάννης Γιολδάσης μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Σκοπέλου και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, μοιράστηκε αρκετό διαφημιστικό...
υλικό των καταλυμάτων του νησιού και βεβαίως folders με το νέο επιτυχημένο logo του Δήμου Σκοπέλου.
Η Σκόπελος είχε δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ δίπλα από την Σκιάθο, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Minoan Lines.
Το χώρο μας επισκέφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνος ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Κολέτσος, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Γερμανίας κ. Σκορδάς κ.α.
Στην έκθεση σε κεντρικό σημείο του περιπτέρου του ΕΟΤ, χόρεψε το χορευτικό συγκρότημα της Γλώσσας με μεγάλη επιτυχία, αφού την 1η ημέρα ήταν το μοναδικό χορευτικό συγκρότημα που χόρεψε. Επίσης φορώντας τις τοπικές ενδυμασίες μοίρασαν διαφημιστικά έντυπα.
Δυστυχώς τα μηνύματα από την έκθεση είναι άσχημα αφού οι πωλήσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν πτώση -35 % δηλαδή περίπου -1.000.000 τουρίστες.
Αυτή την περίοδο τρέχει διαφημιστική καμπάνια όλων των Tour Operators μαζί με στόχο την προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα ώστε το ποσοστό της μείωσης να περιοριστεί σε μονοψήφιο αριθμό.
Θεωρώ απαραίτητη την παρουσία της Σκοπέλου στην έκθεση του Βερολίνου το 2013 με κάποιες διορθώσεις, αφού τώρα έχουμε την εμπειρία του 2012.
Να σημειώσουμε ότι οι αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας μαζί, αγγίζουν τα 5.000.000 τουρίστες.
01/04/2012
Ιωάννης Γιολδάσης

13 σχόλια:

  1. Τον μήνα Μάιο δρομολόγια απο Βολο στις 9 και στις 12 ;;;; Και μετα τίποτα άλλο ...οσες εκθέσεις και αν συμμετέχει το Νησι αν δεν λυθεί το ακτοπλοιοικο ....δυσκολα τα πράγματα για ντόπιους και επισκέπτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνουμε τι χρειάζονται οι εκθέσεις και οι διαφημίσεις για το νησί όταν δεν υπάρχουν δρομολόγια ή όταν για να έρθεις το Πάσχα στο νησί από Αγιο Κωνσταντίνο έχει δρομολόγιο στις 7.45 το βράδυ και φτάνεις μεσάνυχτα. Δεν υπάρχει πρωϊνό δρομολόγιο? Τζάμπα πάνε οι διαφημίσεις όταν δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν αυτοί που ασχολούνται με τις διαφημίσεις σε ένα νησί στο οποίο δεν υπάρχει η στοιχειώδης πρόσβαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τουριστική επιτροπή στο θέμα της επικοινωνίας έχει χάσει την μπάλα. Ακόμα οι Σκοπελίτες περιμένουν την παρουσίαση του νέου λογότυπου και μια έκθεση πεπραγμένων...
    Μην αγχώνεστε! Μας τα παρουσιάζετε από Σεπτέμβριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένουμε και 6% αύξηση, στα ακτοπλοϊκά
    Είπαμε, Σκόπελος - προορισμός για λίγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιμένουμε και αύξηση του ΦΠΑ, αλλά δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την προβολή της Σκοπέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντε και την προβάλατε. Πώς θα ερχόμαστε , κολυμπώντας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην ακτοπλοΐα μόνο ο ανταγωνισμός θα μας σώσει. Τα θετικά αποτελέσματα του οποίου τα είδαμε όλοι πέρσι με τη νέλ, όπου μειώθηκαν σημαντικά τα εισιτήρια για τα αυτοκίνητα. Ο τουρισμός θα μας σώσει γιατι ενδεχόμενη τουριστική άνοδος θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ανταγωνιστών να πάρουν μερίδιο στη πίτα. Ο ανταγωνισμός μπορει μόνα να φέρει μείωση στις τιμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡ ΜΠΟΥΡ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΛΟΓΚ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΒΟΛΟ η ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΗ ΠΩΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑΙ ....!!!! ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιάννη,
    Διάβασα το άρθρο σου και όχι μόνον χάρηκα που εκπροσωπήθηκε το νησί μας σε μια τόσο μεγάλη έκθεση της Γερμανίας, αλλά ένοιωσα και ελπίδα εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

    Πάρα πολύ ωραία επίσης μου φαίνεται και η εφαρμογή του λογότυπου στην αφίσα της δεύτερης φωτογραφίας με τον Αμάραντο. Πανέμορφη τελικά η Σκόπελός μας, καμαρώνουμε να βλέπουμε να προβάλλεται στο εξωτερικό.

    Όσοι Γερμανοί μαγεύτηκαν από αυτήν την ομορφιά και θέλουν να έρθουν στο νησί μας, θα έρθουν. Με λιγότερα ή με περισσότερα δρομολόγια. Θυμήθηκα μάλιστα πριν κάποια χρόνια, που είχε μόνο ένα δρομολόγιο καθημερινά από τον Άγιο με το «Σποράδες». Πάνω από 6 ώρες το ταξίδι, αλλά οι επισκέπτες έρχονταν.

    Διάβασα όμως και τα ανώνυμα / αρνητικά σχόλια που ακολούθησαν και πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο του χρόνου να εγκαταλείψεις πάλι το σπιτάκι σου και την ησυχία σου για να τρέχεις στο Βερολίνο, ώστε να εισπράξεις τέτοιου είδους ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.

    Ούτε ένα ευχαριστώ δεν γράφτηκε… στην πλειοψηφία σχόλια από αχόρταγους, άπληστους και ανικανοποίητους bloggers… τι να πω… :(

    Μια φίλη σου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναπολούμε το 6ωρο ταξίδι και να νομίζουμε ότι όποιος θέλει να έρθει θα έρθει, τότε δυστυχώς το νησί θα θαφτεί. Το θέμα είναι ότι μαζί με τις προσπάθειες για διαφήμιση του νησιού να υπάρχουν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να επισκεφθεί κάποιος την Σκόπελο όπως εύκολη και φθηνή πρόσβαση κλπ. Για αυτά δεν βλέπουμε αρκετή προσπάθεια.

      Διαγραφή
    2. Η εύκολη και φθηνή πρόσβαση είναι ένα αίτημα που το ακούω (προσωπικά) πάνω από 30 χρόνια.
      Δεν αναπόλησα κανένα 6ωρο ταξίδι, μην διαστρεβλώνετε τα γραφόμενά μου παρακαλώ.
      Απλά θυμήθηκα... όπως θυμάμαι τότε που έκλεισε ο δρόμος στη Γιουγκοσλαβία, μέσω του οποίου κατέβαιναν οι Γερμανοί με τα αυτοκίνητά τους και πάλι αγωνιούσαμε.
      Αυτοί όμως που ήθελαν να έρθουν, βρήκαν τον τρόπο και ερχόντουσαν μέσω Ιταλίας με καράβι.

      Το θέμα για μένα είναι τι ποιότητα και τι διαφορετικό μπορούμε να προσφέρουμε στον επισκέπτη, ώστε να θέλει να ξαναέρθει.

      Διαγραφή
  10. Ναι πρεπει να κινηθουμε ολοι μαζι δεν χρειαζεται να περιμενουμε αλλο αρκετα μας εχουν πιει τον ΙΔΡΩΤΑ μας το ΑΙΜΑ μας το θελουμε για την Ελλαδιτσα μας, δεν θα μας το πιουν αυτοι που παταν επι πτωματων για να χονδρυνουν περισσοτερο τους λογαριασμους τουσ στην Ελβετια και Λουξεμβουργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.