Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: Λοΐζεια 2011

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας Σκοπέλου, τηρώντας την παράδοση των τελευταίων 30 ετών, διοργανώνει και εφέτος τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις «Λοΐζεια 2011». Το τετραήμερο πρόγραμμα (30 Ιουλίου με 2η Αυγούστου) περιλαμβάνει:
Σάββατο 30/07: Συναυλία με το Παντελή Θαλασσινό, ώρα έναρξης 21.00
Κυριακή 31/07: Χορευτική βραδιά με το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας και το χορευτικό της Θρακικής Εστίας Δράμας, ώρα έναρξης 21.00
Δευτέρα 01/08: Θεατρική βραδιά με την ερασιτεχνική...
παράσταση « Η μικρή μας πόλη» του Thornton Wilder από τη μαθητική ομάδα του Γυμνασίου – Λυκείου Γλώσσας , ώρα έναρξης 20.30
Τρίτη 02/08: Λαϊκό Γλέντι στο Λουτράκι της Γλώσσας με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος της «Ένωσης Κρητών Βόλου», ώρα έναρξης 21.00
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα γήπεδα των σχολείων της Γλώσσας τις πρώτες τρείς μέρες των εκδηλώσεων (Συναυλία, θεατρική και χορευτική βραδιά) και το λαϊκό γλέντι θα λάβει χώρα στο επίνειο της Γλώσσας το Λουτράκι. Η είσοδος για τις εκδηλώσεις έχει ως εξής:
Εισιτήριο διαρκείας: 20€, περιλαμβάνει την συναυλία του Π. Θαλασσινού, τη θεατρική και τη χορευτική βραδιά.
Εκπτωτικό εισιτήριο διαρκείας 15€, περιλαμβάνει την συναυλία του Π. Θαλασσινού, τη θεατρική και τη χορευτική βραδιά. Η έκπτωση ισχύει για τους μαθητές από 12 ετών και πάνω, για τους φοιτητές και τους ανέργους με επίδειξη έγκυρης κάρτας ανεργίας και φοιτητικής ταυτότητας στην είσοδο.
Εισιτήριο χορευτικής βραδιάς 31/07/2011 7€
Εισιτήριο θεατρικής βραδιάς 01/08/2011 5€
Η βραδιά του «Λαϊκού Γλεντιού» στο Λουτράκι της Γλώσσας θα είναι δωρεάν για όλους
Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα παράλληλες εκθέσεις καλλιτεχνών και φορέων του τόπου, μια έκθεση αφιερωμένη στον ποιητή και στιχουργό Άκο Δασκαλόπουλο αλλά και ο διαγωνισμός «Best πτήδεια ρούγα», μια έκθεση φωτογραφίας με τις ομορφότερες γειτονιές της Γλώσσας που τείνει να γίνει θεσμός.

6 σχόλια:

  1. καλο σας μεσημερη,ολλες η προαναφερομενες εκδηλωσης γιατη να ειναι μονο στην γλωσσα// εδω στην σκοπελο ο δημαρχος κ ΜΙΧΕΛΗΣ δεν θα εχει φετος τραγουδια και γιορτη [τραχανα,γιδα,]ολλα για τον γλωσιωτη λαω ´´´´´´για τον σκοπελιτη τιποτα////////// ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙ'''''''''''''''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Ανωνυμε μαλλον δεν εχεις πληροφορηθει σωστα θελω να πιστευω.(καλοπροαιρετα)Λοιπον σαν Δημος σταματησε τις εκδηλωσεις αυτες (ψαροβραδια-καλαμαροβραδυα-γιορτη τραχανα,σε Γλωσσα-Εληος-Σκοπελο)λογω της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,που δυστηχως εχει πληξει και τον Δημο μας!!Δεν υπαρχουν τα σχετικα χρηματα που στελνονταν απο την περιφερεια κτλ.Αυτες οι εκδηλωσεις στοιχιζουνε!!Ο πολιτιστικος συλλογος της Γλωσσας διοργανωνει αυτες τις εκδηλωσεις!!Σαν συλλογος.Ευνοητο ειναι λοιπον να τις κανει ο συλογγος στην Γλωσσα-Λουτρακι.Και απο οτι γνωριζω μονον αυτος ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ειχε καταθεσει πληρες προγγραμμα(στον Δημο) για το τι προκειτε να κανει(εκδηλωσεις).Οι εκδηλωσεις αυτες λοιπον αγαπητε Ανωνυμε θα πληρωθουν απο τον Πολιτιστικο συλλογο της Γλωσσας.Δεν εχει καμμια σχεση με τον Δημο.Ουτε βεβαια με τον κ.Μιχελη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα σαν μέλλος του συλλόγου να θέσω ένα ερώτημα . Γιατί αποφασίστηκε για μια ακόμη φορά η ονομασίας των εκδηλώσεων να είναι ΛΟΙΖΙΑ? Αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον αείμνηστο Μάνο Λοϊζο αλλά νισάφι πια!!! Τον τιμήσαμε αρκετά χρόνια δεν νομίζεται? Αγάπησε τη Γλώσσα , αγόρασε ένα σπίτι που δεν πρόλαβε να χαρεί και με τις γνωριμίες του έφερνε γνωστούς καλλιτέχνες στις εκδηλώσεις μας κάθε χρόνο. Ποτέ όμως δεν ήρθε κάποιος από αυτούς χωρίς αμοιβή απλά μας έκαναν τη χάρη προς τιμήν του. Το λεγόμενο σπίτι του – ένα μισοκγρεμισμένο ερείπιο στο κέντρο της Γλώσσας – εδώ και πολλά χρόνια κοσμεί σαν φάντασμα! Που είναι οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του τόσα χρόνια? Δεν έχουν πατήσει το πόδι τους και φαντάζομαι πως ούτε καν ξέρουν που βρίσκεται αυτό το περιβόητο σπίτι. Η παρουσία της οικογένειας του θα μας τιμήσει φέτος ή όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια? Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που γεννήθηκαν , μεγάλωσαν και μέχρι σήμερα προσφέρουν τόσα πολλά για την γενέτειρα τους ( έφτιαξαν σχολεία, δίνουν υποτροφίες σε παιδιά του τόπου μας ,ζωγράφοι κ.τ.λ ) Γιατί κάποια στιγμή να μην τιμήσουμε και αυτούς μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές. Και στην τελική ας ονομάζονταν πολιτιστικές εκδηλώσεις Γλώσσας 2011 με μεμονωμένες ημέρες αφιερωμένες σε πρόσωπα.
    Έχω και μια πρόταση για το Δ.Σ . Αφού τόσα χρόνια γίνεται αυτή η τιμή καλό θα ήταν τα χρήματα που θα μαζευτούν να δοθούν για το σπίτι φάντασμα! Αγοράστε το , κάντε το όπως το σπίτι του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο εκθέστε τη ζωή και το έργο του τουλάχιστον τόσα χρόνια τιμής να μην πηγαίνουν χαμένα.
    Με Εκτίμηση και Ελεύθερη σκέψη
    Παναγιώτου Ράνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με το σχόλιο της Ράνιας όπως και πολλοί άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΚΑΛΑΜΑΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΙΟΣ Κ.ΡΟΥΣΕΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντώ στην κυρία Παναγιώτου Ράνια. Δεν είναι κακό να γίνονται οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Μάνου Λοϊζου. Αντίθετα, τιμάται έτσι ένας από τους σημαντικούς του χώρου της μουσικής, που έφυγε νωρίς, και που δεν ακούμε να τον μνημονεύουν στη χώρα μας όσο θα έπρεπε. Ήταν κι ένας ωραίος άνθρωπος, ο Μάνος. Ο Σύλλογος βοηθιέται κιόλας, μέσα από την εμβέλεια του ονόματος του "αξιοποιώντας" το- όχι χρησιμοποιώντας το- μιας και οι επιλογές των εκδηλώσεων του Συλλόγου έχουν υπάρξει πάντα ποιοτικές.
    Όσο για την οικογένεια του εκλιπόντος τραγουδοποιού, σαφώς και έχουν επισκεφθεί τη Γλώσσα, είναι όμως άνθρωποι χαμηλών τόνων, που δεν κάνουν την παρουσία τους γνωστή. Το δε μισογκρεμισμένο σπίτι του Μάνου, μπήκε κι αυτό σε μια διαδικασία δικαστική και πλέον ανήκει στην κόρη του. Ίσως μια μέρα το αξιοποιήσει για την ίδια ή τα παιδιά της.
    Καμιά φορά, το πέρασμα ενός ανθρώπου από ένα μέρος μπορεί να αφήσει μια ενέργεια τέτοια στις καρδιές που να υποβάλει σε μια εσωτερική ανάγκη να τον αναφέρεις με κάποιον τρόπο και να τον τιμάς... κι αφού οι εκδηλώσεις χαρακτηρίζονται κυρίως από τη κεντρική τους συναυλία, τη μουσική δηλαδή, το "ΛΟΊΖΕΙΑ" συνάδει...
    Οι δε συνάδελφοι του Μάνου, φυσικά και έχουν περάσει, είτε ως επισκέπτες, είτε ως συμμετέχοντες και πάντα κάνουν άλλη τιμή στον Σύλλογο, ακριβώς επειδή αφιερώνονται οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Μάνου Λοϊζου!
    Με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.