Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Οι Βόρειες Σποράδες συνδέονται με Θεσσαλονίκη και αεροπορικώς

Νέα γραμμή Θεσσαλονίκη - Σκιάθος με την Olympic Air
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του νέου δρομολογίου της Olympic Air Θεσσαλονίκη – Σκιάθος, με μεγάλη επισημότητα σε ειδική εκδήλωση στον Κρατικό Αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, παρουσία των Δημάρχων των δύο πόλεων, κ. Γιάννη Μπουτάρη και κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη, βουλευτών του Νομού Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος και του Εκτελεστικού Προέδρου της Olympic Air κ. Γιάννη Καρακαδά.
Την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σκιάθο, σφράγισε συμβολικά η μεταφορά και επιστροφή επισήμων, τοπικών φορέων και εκπροσώπων του Τύπου με την απογευματινή πτήση της ίδιας ημέρας από τη συμπρωτεύουσα προς το πανέμορφο νησί των Σποράδων, τη Σκιάθο. Το Δήμαρχο Σκιάθου συνόδεψαν...
η Αντιδήμαρχος Σκιάθου κα Μοσχαδώ Κανταράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, ο υπεύθυνος δημοσίων Σχέσεων του ξενοδοχείου Skiathos Palace κ. Νικόλαος Πρέκκας, ο Διευθυντής του ξενοδοχείου ΝΟΣΤΟΣ κ. Γεώργιος Δαμασκός και κυρίες του νησιού ντυμένες με την επίσημη παραδοσιακή φορεσιά του νησιού, οι οποίες προσέφεραν παραδοσιακά γλυκά σε όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα. Επιτέλους διευκολύνεται η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει την απαρχή για περαιτέρω αεροπορικές συνδέσεις με τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, αλλά και τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η αεροπορική απομόνωση της Θεσσαλονίκης δεν βοηθάει στην τουριστική ανάπτυξη της ίδιας, αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Γι’ αυτό ευχαριστούμε την Ολυμπιακή για την φροντίδα που δείχνει στην πόλη μας». 
O Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκος Πλωμαρίτης δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος. Ήταν όνειρό μας να συνδεθεί η Σκιάθος με τη Μακεδονία  και αυτό γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστούμε τα στελέχη της Olympic Air που προσφέρουν αυτήν την πύλη εισόδου στο νησί μας. Με τις ευχές μας να πάει καλά το δρομολόγιο και να συνεχιστεί για όλο το χρόνο.»
Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Olympic Air, κ. Γιάννης Καρακαδάς, δήλωσε: «Η σύνδεση της συμπρωτεύουσας με τις Σποράδες, είναι μια προσφορά στις ανάγκες των κατοίκων του βορειοελλαδικού χώρου, αλλά συγχρόνως και μία σημαντική συνεισφορά στον ελληνικό τουρισμό. Στην Olympic, ενώ συνεχίζουμε την ανάπτυξη του διεθνούς δικτύου μας κυρίως μέσω στρατηγικών συνεργασιών, ενισχύουμε παράλληλα την απαράμιλλη κάλυψη των ελληνικών προορισμών».
Η Θεσσαλονίκη συνδέεται απευθείας με τη Σκιάθο από την 1η Ιουλίου 2011, με τις πτήσεις ΟΑ868 και ΟΑ869.
Οι πτήσεις γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή. H πτήση ΟΑ868 αναχωρεί κάθε Παρασκευή και Κυριακή από Θεσσαλονίκη στις 19:40 με άφιξη στη Σκιάθο στις 20:30, ενώ κάθε Δευτέρα αναχωρεί από τη συμπρωτεύουσα στις 17:10 με άφιξη στη Σκιάθο στις 17:50.
Αντίστοιχα η πτήση ΟΑ869 αναχωρεί κάθε Παρασκευή και Κυριακή από τη Σκιάθο στις 18:25 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 19:15, ενώ κάθε Δευτέρα αναχωρεί από το νησί στις 16:00 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 16:45. Το δρομολόγιο θα ισχύει μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου 2011.

10 σχόλια:

  1. ΑΧ ΠΟΣΟ ΖΗΛΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Σκόπελο τώρα θα ξεκινήσει μια καινουργια γραμμή: Σκόπελος-Τρία Αδέρφια-Γράμζα-Σκάτζουρα και επιστροφή. Καλές δουλειές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοτάξιδη η νέα γραμμή Σκιάθος - Θεσσαλονίκη.
    Καράμπελα, αντιδήμαρχοι και παράγοντες του νησιού μας συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΕ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΟΡΥΦΗ - ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΟΙΜΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δώρο άδωρο οι πτήσεις. Χάνεται μια ολόκληρη ημέρα διακοπών με τέτοιες ώρες άφιξης στο νησί. Πού να είχε κανείς για προορισμό την Σκόπελο ή την Αλλόννησο... Χάθηκε να είναι οι πτήσεις νωρίς το πρωί ή -έστω- το μεσημέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποια Σκιαθο ρε παιδια ?? αυτη ειναι ξεπουλημενη στους ξενους.ποσοι σκιαθιτες εχουν μεγαλες επιχειρησεις και ποσες τις εχουν ξενοι?? προτιμω την Σκοπελαρα μου,παρα να ειμαι υπαληλλος στους ξενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεσσαλονίκη για Κρήτη 70€ αεροπορικώς, Θεσσαλονίκη για Σκιάθο περίπου 90 € αεροπορικώς, Σκιάθο για Σκόπελο περίπου 20 €, που πας ρε Καραμήτρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ...ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΚΙΑΘΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3:36, μήπως ξέρεις τι ποσοστό έχει πτώση ο τουρισμός στη Σκιάθο φέτος και τι ποσοστό άνοδου έχουν τα περισσότερα νησιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 8:34 ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΟΣ ΣΑΝ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ.
    ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΔΙΑΖΟΥΝ ΣΚΙΑΘΟ ΑΠΟ ΒΟΛΟ.ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΟΝΟ ΚΑΠΠΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.