Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο Θ. Νάκος για το λιμάνι της Σκιάθου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση της ζημιάς στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου κατέθεσε σήμερα ο Θανάσης Νάκος.
'Οπως αναφέρει ο κ. Νάκος στην ερώτησή του, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί της Σκιάθου είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι, εξαιτίας ενός προβλήματος, και συγκεκριμένα μία ρωγμής, που έχει...
εμφανιστεί στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου και το οποίο εμποδίζει την προσάραξη των οχηματαγωγών επιβατηγών πλοίων σε αυτή. Μετά τη δημιουργία της ρωγμής και προς αποφυγή οποιουδήποτε περαιτέρω προβλήματος τα επιβατηγά πλοία αγκυροβολούν σε άλλο σημείο και συγκεκριμένα στο χώρο που δένουν και τα Flying Cat. Όμως, αυτή η λύση δεν μπορεί να είναι μόνιμη, καθώς δεν χαρακτηρίζεται ως απόλυτα ασφαλής λόγω της στενότητας του χώρου, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα για τα μεγαλύτερα πλοία.
Τονίζει ότι παρότι το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αυτές τις ημέρες που η τουριστική περίοδος είναι στο αποκορύφωμά της, δεν έχει προωθηθεί μέχρι σήμερα καμία οριστική, μόνιμη και ασφαλής λύση, η οποία θα επιτρέπει ανεμπόδιστα την προσάραξη στο λιμάνι της Σκιάθου όλων των οχηματαγωγών επιβατηγών πλοίων. Κατά συνέπεια, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξεύρεση λύσης και τελικώς στην υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων αποκατάστασης του προβλήματος στο λιμάνι είναι βέβαιο, ότι θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του νησιού, δεδομένου ότι, αυτό διαθέτει πλέον ένα μόνο χώρο προσέγγισης των πλοίων τόσο των οχηματαγωγών όσο και των Flying Cat και τις ημέρες που η κίνηση θα είναι αυξημένη τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν. Επομένως, χρειάζεται να αναληφθεί μία πρωτοβουλία σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, ώστε να εξεταστούν όλοι οι πιθανοί τρόποι αποκατάστασης του προβλήματος και να συντονιστούν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως ο Δήμος Σκιάθου και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, για να αποφασιστεί, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση της βέλτιστης λύσης για το λιμάνι της Σκιάθου, τους κατοίκους και τον τουρισμό του νησιού.
Ο κ. Νάκος, θέτοντας όλα τα παραπάνω υπόψη του αρμόδιου Υπουργού, ζητά να μάθει τι μέτρα θα λάβει, ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ζημιά στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου και να συνεχισθεί απρόσκοπτα η προσάραξη των οχηματαγωγών επιβατηγών πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.