Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

H Natura και τα φίδια!

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει ακούσει τη φράση: «οι οικολόγοι αμόλησαν φίδια»! Όπου σταθείς και όπου βρεθείς θα το ακούσεις σίγουρα. Αυτή τη φορά εμπλουτισμένο και με άλλο ζώο, το ακούσαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, δια στόματος δημοτικού συμβούλου! Ο κ. Ελ. Πάτσης είπε ότι «πριν από λίγα χρόνια ήρθε ειδικό βαν κλειστό και αμόλαγε φίδια και ποντίκια στη Σκόπελο»!
Δυστυχώς ο μύθος του «αμόλησαν φίδια οι οικολόγοι» καλά κρατεί και οι μόνοι που «πληρώνουν» το τίμημα του μύθου είναι τα ίδια τα ζώα και το οικοσύστημα…
Fidia-el.pa by 18154poulios

8 σχόλια:

  1. Στις χώρες του 3ου κόσμου τα ερπετά, τα τρωκτικά και άλλα ζώα είναι απαραίτητα ακόμα και μέσα στους οικισμούς, διότι καθαρίζουν τον τόπο από σκουπίδια πάσης φύσεως.
    Όταν φιλοτιμηθεί το τοπικό συμβούλιο του διαμερίσματος Σκοπέλου και ασχοληθεί με την καθαριότητα, τότε θα φύγουν και τα ζώα, μιας και δεν θα έχουν τι να φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα φιδια τα ποντικια και τα κουναβια ειναι τα μονα που μπορουν να επιβιωσουν πλεον στη σκοπελο ετσι οπως την καταντισαμε,εχουμε 2 πολυ ομορφα ζωακια και τα εχουμε εγκαταληψει τελειως, και οχι μονο τα εγκαταληψαμε αλλα κανουμε οτι περναει απο το χερι μας να τα αφανισουμε τελειως σκοτωνοντας τα στους δρομους με τα αφτοκινητα, και φυσικα δεν φταινε οι οδηγοι που κυκλοφορουν στους δρομους αλλα φταιμε εμεις οι ιδιοι που εχουμε περιορισει τον φυσικο τους χορο με τις ανεξελεκτες περιφραξεις που κανουμε με αποτελεσμα να μην μπορουνε να βρουνε την τροφη τους,και λογικο ειναι να κυκλοφορουνε στους δρομους με αποτελεσμα νεκρα ζωα καθε 50 μετρα και να βλεπει κανεις αφτο το μακαβριο θεαμα και να βρωμαει ο τοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη κι όλας, αλλά δεν έχουν ενημερωθεί οι αρχές??? Μα όλοι το είδαμε, όσοι ζούσαμε στο νησίεκείνη την εποχή, το βαν των "οικολόγων".
    Η περιπτωση της Σκοπέλου, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της ημιμάθειας των περισσοτέρων ¨οικολόγων¨, εξ' αιτίας τις οποίας έχουν ασκήθει σημαντικές πιέσεις στα ελληνικά οικοσυστήματα από τις δράσεις τους, παρότι θέλω να πιστεύω πως οι αρχικές προθέσεις τους ήταν καλές και αθώες.
    Δυστυχώς όμως οι φωστηρες των ΜΚΟ που συνήθως βρίσκονται πίσω από τέτοιες κινήσεις, παρα το γεγονός πως κατέχουν θεωρητικά τίτλους και γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο και σαφώς περιβαλλοντικές ευαισθησίες και ανησυχίες, προτιμούν να κρατούν το μέσο πολίτη σε κατάσταση ημιμάθειας, ώστε αυτοί να επιρρεάζουν και να κατευθλυνουν τον μέσο πολίτη, ως προς το δικό τουσ συμφέρον. Κάτι αντίστοιχο την πρακτική του ιερατείου στην αρχαία Αίγυπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλάκα μας κάνετε ρε μάγκες;
    Είναι και αυτή μια από τις γνωστές θεωρίες που έχει ακουστεί για όλη την Ελλάδα.
    Όπως εκείνη με το ζευγαράκι στα Λεχώνια, στην Πάτρα,, στο Αγρίνιο, κλπ που το βιάσαν 10 αλλοδαποί.
    Καλοκαίρι είναι, ζέστη πολύ, ένα μυαλό πρωί-βράδι αλλά συγχωριανοί σμαζωχτείτε γιατί εκτίθεστε!

    Υ.Γ1 : Το επόμενο που θα κάνουν οι "οικολόγοι" (αλήθεια ποιοί ειναι αυτοί;) θα είναι να ξαμολήσουν πεταλούδες με την κολλητική ασθένεια ροβάδα-ροβάδα ...


    Υ.Γ2 : Μόλις θυμήθηκα ένα του χάρι κλυν :

    - Άλογα, βηματα, χερια μαχαιρια
    τρενα, καρανια, ποδήλατα ποδήλατα
    φίδια, ...

    - Μη λες φιδια ρε μ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον κυριο-κυριους που θελουν ποντικια και ερπετα στην κατοικημενη ζωνη.Πριν 10.000 χρονια ο ανθρωπος κατεβηκε απο τα δεντρα και αρχισε να ξεχωριζει απτα υπολοιπα ζωα διμιουργωντας πολιτισμο με τα γνωστα αποτελεσματα,αφου λοιπον εξελιχτηκε το ανθρωπινο ειδος αρχισε ας πουμε να βαλει σε μια καταταξη τα υπολοιπα ζωα,ετσι λοιπον εφτιαξε τρεις νοητες κατγοριες ζωων η 1η ειναι τα εκμεταλευσιμα ειτε για σητιση ειτε για εργασια η 2η ειναι τα κατοικιδια για παρεα στον ανθρωπο και να τον φυλανε και η 3η ειναι τα αγρια-επικυνδινα που λογο των συνθηκων επικυνδυνοτητας ο ανθρωπος τα απομωνοσε στο εγγυστους περιβαλον την ζουγκλα.Τωρα αν καπιοιθελουν να ζουν μαζι με την λεγομενη τριτη κατηγορια βρισκονται σε λαθος πολιτισμικη εστια να τα μαζεψουν και να πανε στην ζουγκλα με τον ταρζαν και τα αγρια θηρια,και ας αφησουν εμας στον πολιτισμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πιο "πολιτισμένο" ζώο είναι ο άνθρωπος, με το μυαλό και την φαντασία που διαθέτει έχει διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα και βασανιστήρια κατά του είδους του, εύγε στον πολιτισμό μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΝ τα ποντικια σε ποια νοητη κατηγορια τα κατεταξε ο άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ζωα ξερουν σε ποια κατηγορια ανοικουν?
    Ή να τα ενημερωσουμε? Εσυ εκει, εσυ εκει και συ παρακει με τον οικολογο που τον στειλαμε στη ζουγκλα.. και συ μαρη κατσικα μη τολμισεις να κοψεις το γαλα γιατι θα σε αλλαξω κατηγορια..
    Ηχα.. και σουζα μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.