Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αλόννησος: Η εορτή της Αγίας Παρασκευής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η πολιούχος της Αλοννήσου, οσιοπαρθενομάρτυς Παρασκευή. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανεία της ιεράς εικόνας της Αγίας υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αταλάντης. Την εικόνα της...
Αγίας συνόδευσαν οι τοπικές αρχές, αγήματα του Λιμενικού Σώματος και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων του Δήμου Κηφισιάς καθώς και πλήθος κατοίκων και παραθεριστών. Το ίδιο βράδυ, τελέσθηκε ιερά παράκληση προς την Αγία Παρασκευή.
Ανήμερα της εορτής το πρωί, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Ναό και στη συνέχεια παρατέθηκε μικρή δεξίωση με τοπικά εδέσματα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο λιμάνι της Αλοννήσου, έλαβαν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Αλοννήσου.
Τις λατρευτικές ακολουθίες τέλεσε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδωνας Κατραμάδος, γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Αττικής, και πνευματικός πατέρας του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου π. Αβραάμ Αποστολίδη, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Παπασταμούλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσας Σκοπέλου κι ο διάκονος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Αττικής π. Χαρίλαος Βασιλόπουλος.
Ο τριήμερος εορτασμός ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος στον οικισμό Βότση και πολιτιστικές εκδηλώσεις του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου Αλοννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.